לידת הלוגו - סוואש וקצת סרוואים
by
, 14-11-2010 at 21:51:47 (1242 צפיות)
ממשיכים...
פרק 6 - בגדי הסרוו החדשים
הסרוואים הגיעו:
הבעיה היא שאף אחד מהראשים שצורפו אליהם לא מתאים לבניית הלוגו (או למסוק בכלל, אם תשאלו אותי) *. אחרי בירור קצר ב-HF, הזמנתי את ראשי הסרוו של מיקדו בהמלצת החברים. מצד שני - זה די תקע אותי בעבודה, שכן בלי הראשים אין שום דרך להתקין את הסרוואים. אז בינתיים עושים את מה שכן אפשר והתחלתי מבניית הסוושפלייט.
הסוושפלייט בלוגו הוא החלק היחיד בינתיים שעשוי כולו מתכתההרכבה של הסוושפלייט עצמו קלה למדי - ארבעה כדורים עם ברגים בחלק הנייד, שלושה כדורים עם הברגה יותר ארוכה בחלק הנייח, לא לשכוח לוקטייט. ההתלבטות היחידה שהייתה, הייתה קשורה לכיווניות הסווש. בניגוד למצויר במנואל ומצולם אצל פינלס, הסוושפלייט שלי הגיע עם מין בורג סגירה כזה ולא היה ברור לאיזה כיוון לכוון אותו. משיקולי סימטריה (שזו דרך מסובכת של פיסיקאים להגיד "כי ככה זה נראה לי יפה" *
) שמתי את הזרוע עם בורג הסגירה לכיוון הסרוו האחורי:
השלב הבא אחרי הסוואש הוא מכלול ה-Washout.את הזרועות עצמן צריך להרכיב בדיוק כמו חלקים אחרים - לדחוף מיסבים למקום ולחבר את הכדור ללינקים. חוץ מזה צריך לחבר את הלינקים המפרקיים (Elbow arms), מה שכרוך בהפעלה של לא מעט כוח - שכן הפין שמחזיק את הזרועות במקום נכנס למזלג די בדחיקה. אח"כ בא חיבור הזרועות למכלול עצמו. המכלול, אגב, סימטרי, כך שאין שום דרך להתבלבל בכיוון שלו. מצד שני כאן ישנה סתירה בין המנואל למציאות (ולפינלס): המנואל מראה חיבור של הזרועות בעזרת פין ודיסקה קפיצית. במציאות - זה פשוט בורג ודיסקה (רגילה), שמשמשת כספייסר בין הזרוע למכלול:
אחרי ההברגה הלבשתי את הסוושפלייט וה-Washout על הציר הראשי כדי לוודא שהתנועה חלקה ואין צורך בשיופים ותיקונים. הסווש החליק בעדינות על הציר ללא כל סימן של חופשים או חיכוכים. מדהים.
השלב הבא במנואל הוא הרכבת הסרוואים, אבל אותם, כאמור, אי אפשר להרכיב בלי ראשים. הייתי די אובד עצות לגבי ההמשך וכבר התחלתי להתבאס, כשקיבלתי אתרעה על חבילה שהגיעה. קפיצה לסניף, איסוף, פתיחה ו-לעיני נגלו זוג להבים (Pro3D 550mm) ומה שעוד יותר חשוב - האוצר הזה:
עכשיו בטוח היה לי בילוי לערב *. אחרי שהילדים הלכו לישון חיברתי את המלחם הקטן לשקע ו - לעבודה. התחלתי ממיקום הסרוואים בגוף, כדי לוודא שהחיוט נכנס בשלום, לא מפריע למיקום ואפשר למגן אותו בלי לסרבל את הסרוו ולמנוע את התקנתו. אחרי שוידאתי שהכל בסדר - חתכתי חתיכת צינורית רשת במידה והשחלתי אותה על חוט הסרוו:
הצינורית הייתה מספיק רחבה, כך לא היה אפילו צורך לפרק קונקטורים. שתי חתיכות קטנות של HeatShrink, קצת מלחם - והסרוו כבר נראה הרבה יותר טוב (ומה שחשוב - בטוח):
את הצד הצמוד לסרוו ולקונקטור, אגב, השארתי גלויים בכוונה - מכמה סיבות. אחת - כדי לא לפגוע בגמישות החוט במקום הזה. מנסיון שליי, דווקא את המקומות האלה צריך לכופף, כדי לדחוף את הסרוו לגוף או, לחילופין - להכניס קונקטור למקלט *שתיים - כדי לזהות את הצבעים של החוטים קרוב לקונקטור ולמנוע היפוך מקרי של החוט בחיבורים (הלשונית בקונקטורים של פוטאבה די מונעת את זה, אבל בכ"ז).
אחרי הסרוואים הגיע תורו של הג'ירו. הבעיה עם הג'ירו היא שבאחת הרתמות שלו יש קונקטור נקבה שמטבע הדברים רחב יותר. השרוול התלבש עליו בסדר, אבל ה-HeatShrink סירב בתוקף. הפתרון שמצאתי - חותכים את ה-HeatShrink לאורך, מלבישים ואח"כ מדביקים חזרה בכמה נגיעות של מלחם. אחרי זה כבר אפשר לכווץ רגיל. בסוף גם הג'ירו והסרוו זנב לבשו תלבושת אחידה:
טוב, זהו להפעם. בפוסט הבא - לקבל את האלקטרוניקה והראשים ולהמשיך.
נשתמע *![]()