להבי fiberglass מול להבי עץ
מישהו יכול לתת השוואה קצרה על ההבדלים בין להבי עץ ללהבי פייברגלאס?
תגובה להודעה: להבי fiberglass מול להבי עץ
עץ חומר טבעי שמופק מעצים בטבע
פיברגלס תערובת סינטטית של סיבי זכוכית לרב חזקים יותר מעץ טיבעי
עץ מומלץ יותר למתחילים כיוון שפיברגלס
מעביר זעזוע לראש המסוק כך שעדיף לרסק להבים ולא להזיק למכלולי המסוק
ברוב המקרים אין כל טעם לעבור את שלב להבי הפיברגלאס
להבי עץ מתאימים לשלב בוא התה מרבה לרסק,זולים, שבירים (זה יתרון) ולא מעבירים הרבה נזק הלאה.
לעומת זאת פחות מדוייקים, יותר גמישים ופחות חדי תגובה
היום יש להשיג להבי קרבון במחירים זולים, כך ששלב הפיברגלאס נהיה מיותר.
הקרבון יותר קשיח ויותר קל מהפיברגלאס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ברוב המקרים אין כל טעם לעבור את שלב להבי הפיברגלאס
היום יש להשיג להבי קרבון במחירים זולים, כך ששלב הפיברגלאס נהיה מיותר.
היי עודד, יש קצת סתירה בדבריך...
אני אישית חושב שלהבי עץ - זמנם עבר, עם המחיר הנמוך של להבי GF אין שום בעיה לעבור איתם תהליך של לימוד.
אני מסכים שלרוב להבי עץ סופגות את הנזק טוב יותר מלהבי GF/CF אבל הן גם מאבדות טרקינג מהר יותר, גורמות למסוק לווברץ, ובסוף לדעתי גם מסוכנות....
כמו שאמרתי, לפי תפיסתי - שלב לימוד GF, שלבים מתקדמים יותר CF.
אתם יכולים להמליץ בבקשה על להבי פיבר טובות ולא יקרות בגודל 600
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
היי עודד, יש קצת סתירה בדבריך...
אני אישית חושב שלהבי עץ - זמנם עבר, עם המחיר הנמוך של להבי GF אין שום בעיה לעבור איתם תהליך של לימוד.
אני מסכים שלרוב להבי עץ סופגות את הנזק טוב יותר מלהבי GF/CF אבל הן גם מאבדות טרקינג מהר יותר, גורמות למסוק לווברץ, ובסוף לדעתי גם מסוכנות....
כמו שאמרתי, לפי תפיסתי - שלב לימוד GF, שלבים מתקדמים יותר CF.
ליאור,דעתינו לא ממש שונה, רק צורת הניסוח
כשאני ממליץ על להבי עץ זה ממש לשלב בו לומדים להינתק מהקרקע לראשונה, וריחוף מינימלי.
זה השלב שבו רוב המתלמדים גורמים נזק, ויש שם עדיפות לעץ.
מצד שני, עם המחיר הכל כך זול היום של להבי קרבון (12-15$ ללהב לא רע בכלל), המעבר יותר קל כלכלית וניתן לדלג על הפיברגלס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mini_guy
אתם יכולים להמליץ בבקשה על להבי פיבר טובות ולא יקרות בגודל 600
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s..._Fiber_Z-Weave
יש לי את הלהבים האלה בגודל 500, אחלה להבים, ובמקום אחר מחירם גבוה יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ליאור,דעתינו לא ממש שונה, רק צורת הניסוח
כשאני ממליץ על להבי עץ זה ממש לשלב בו לומדים להינתק מהקרקע לראשונה, וריחוף מינימלי.
זה השלב שבו רוב המתלמדים גורמים נזק, ויש שם עדיפות לעץ.
מצד שני, עם המחיר הכל כך זול היום של להבי קרבון (12-15$ ללהב לא רע בכלל), המעבר יותר קל כלכלית וניתן לדלג על הפיברגלס
מסכים,
עם זאת עדיין הייתי נזהר בהמלצות על להבי קרבון בעלות שציינת, במיוחד כשמדובר בלהב עם מסה "בריאה" - לא הייתי סומך על להבים כאלו במהירות ראש של 2000-2300 סל"ד...
אותי זה מפחיד :eek:
אני לדוגמא ממש מתחיל בלימוד ההטסה שלי, יש לי להבי עץ והזמנתי עוד כמה זוגות - בפעם הראשונה שניסיתי להטיס המסוק נשען קדימה ופגע עם הלהבים בקרקע מה שגרם להתקפלות הלהבים ולפגיעתם בראש ליד הגריפים. הלהבים הרכים קיבלו שקע קטן מהמכה והראש לא נפגע. אני מעריך שעם להבי פיבר/קרבון התוצאה היתה שונה מעט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
מסכים,
עם זאת עדיין הייתי נזהר בהמלצות על להבי קרבון בעלות שציינת, במיוחד כשמדובר בלהב עם מסה "בריאה" - לא הייתי סומך על להבים כאלו במהירות ראש של 2000-2300 סל"ד...
אותי זה מפחיד :eek:
ליאור,ההמלצה על הלהב הספציפי הנ"ל באה מכך שאני משתמש בו כבר יותר משנתיים על ההוריקאן 550 שלי,וכבר עברו אצלי כמה סטים
זה להב חזק ביותר,גם בתאונות קשות (והיו) הלהב לא התפרק אלא רק נסדק, האיכות האוירודינמית שלו טובה מאד, ואני סומך עליו בעקבות הנסיון שצברתי איתו
אגב, זה הלהב המקורי של GAUY למרות שהוא נמכר אצל הסיני תחת שם אחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אני לדוגמא ממש מתחיל בלימוד ההטסה שלי, יש לי להבי עץ והזמנתי עוד כמה זוגות - בפעם הראשונה שניסיתי להטיס המסוק נשען קדימה ופגע עם הלהבים בקרקע מה שגרם להתקפלות הלהבים ולפגיעתם בראש ליד הגריפים. הלהבים הרכים קיבלו שקע קטן מהמכה והראש לא נפגע. אני מעריך שעם להבי פיבר/קרבון התוצאה היתה שונה מעט.
סביר להניח שהתוצאה היתה שונה, סביר גם להניח שהנזק היה גדול יותר