מישהו השתמש בסוללות הנל?.
איך הן ל 450
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...0C_Lipoly_Pack
Printable View
מישהו השתמש בסוללות הנל?.
איך הן ל 450
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...0C_Lipoly_Pack
יש לי של אותה חברה והיא עובדת טוב אבל בקצב פריקה של 40C זה לא גבוה מדי זה לא יכול לפגוע בבקר או במנוע? (או שזאת השאלה שלך בעצם חח)
אורן תקשיב... ראיתי השבוע סוללה של זיפי בפריקה של 20C
ועשו איתה 3D מטורף והיא עמדה בזה יפה מאוד !!!
ולא צריך יותר מ-2200 !!!
אם אתה באמת רוצה להשתולל קח את ה-30C של זיפי ואתה מסודר !
ואם אתה מוציא הזמנה מהסיני אל תשכח לדבר איתי לפני ! :)
הבקר והמנוע בטוח יעמדו בזה הבקר סקורפיון 55A שיכול לעמוד ב4 תאים וגם המנוע
אבל אני רוצה יותר כוח וחשוב יותר זמן טיסה בחודשים האחרונים שהטיסות הרבה יותר אגרסביות זמן הטיסה שלי גג 3 - 3.5 דקות והסוללות שלי חדשות קונג פאוור 2200 25C מאוזנות להפליא ובדקתי גם עם סוללות אחרות
הבעיה הזאת מציקה לי מאוד המנוע מכוון על 90% כוח דרך השלט ופניון 13T
לפי מה שהבנתי מעל 2.2A זה כבר משלם בזמן טיסה ואם אתה אומר שזמן הטיסה שלך התקצר יכול להיות שזה לא קשור לסוללות??
הסוללה הזאת בקושי נכנסת למסוק, תבדוק תמיד את האורך,צריך להיות בערך 100-110 מ"מ
ותקנה טורנגי ולא ריינו, הם באותה איכות והטורנגי זולה יותר
כן אבל איך אני יכול לקבל יותר זמן טיסה עכשיו בדקתי פעם (לפני 4 חודשים) הייתי מטיס בין 5 ל5.5 דקות 3D עכשיו בלחץ 3 דקות וגם עז הייתי מטיס הגרסיבי
לפני 3 חודשים 5 דקות טיסה ואפשר עוד איזה דקה
http://www.youtube.com/watch?v=7LrDF...eature=related
ועכשיו אפילו לא 3 דקות
הכוח של המסוק חזק אבל זה מבאס להטיס 2 וחצי דקות
אורן יכול להיות סוללה גמורה....
היום ניהלתי שיחה לאחר שלא היו תגובות בפורום..
דיברתי עם המאסטר שלי על הגדלת גג"ש ראשי
ל-188T לעומת 170 והמסקנה שלא צריך לשדרג מנוע
כדי להגיע לעוצמה ולניצול נכון של המנוע כמובן שזה גם
קשור לסוללה .... בסוף החלטתי להזמין גג"ש של 188T
עם פיניון 16 ואז אני אהנה מזמן טיסה קצת יותר ארוך(תוספת של דקה +/-)
ניצול יותר טוב של הסוללה והתחממות פחותה של המנוע !
ניסית להוריד פיניון ?
לא
למה אני יוריד ל12??
אני לא יודע על כמה אתה עכשיו ...
אולי כדאי להבהיר משהו
ככל שה C RATING של סוללה גבוה יותר, היא מתאמצת פחות ולכן אורך החיים שלה יהיה גדול יותר
לכן גם אם מנוע של 450 מסתפק בפק של 2200 20C, תמיד יהיה עדיף להטיס עם 30C
כפי שעודד רשם, 40C כבדה מדי וגם לא תכנס לתא...
מדויק.
רק חידוד קטן כלל שה C Rating של הסוללה גבוהה יותר לסוללה התנגדות פנימית נמוכה יותר ולכן היא יכולה לספק זרם גבוהה יותר ולהתחמם פחות, הנזק שנגרם לסוללות LIPO בזמן פריקה מאומצת נגרם עקב החום שמתפתח ולכן הסוללה בעלת ה C הגבוהה יותר תאריך חיים יותר מסוללה בעלת C נמוך.
בכדי לייצר סוללות בעלות C גבוהה משתמשים בלוחות עבים יותר מה שמגדיל משמעותית את משקלן ולכן צריך למצוא את האיזון הנכון בין ה C למשקל הסוללה.
בנוסף הפסדי החום של I^2*R יהיו נמוכים יותר ולכן ניתן לקבל יותר הספק שיעבור למנוע דבר אשר תיאורטית אמור לספק זמני טיסה ארוכים יותר אך במקרה שלנו הדבר כמעט ולא יורגש ויבוא לידי ביטוי של מספר שניות בלבד.
כמו כן אין קשר בין יכולת הפריקה של הסוללה לנזק שיכול להגרם למערכת האלקטרונית (בקר ומנוע) וזאת מכיוון שגם סוללה של 10C יכולה לספק זרמים גבוהים בדיוק כמו סוללה של 40C ההבדל יהיה בנזק שיגרם לסוללה.
סוללה של 10C תפתח חום רב ותינזק מהר מאוד וסביר שתצא משימוש, זרם הוא דבר שנצרך מהסוללה לפי דרישות המרכת האלקטרונית ואיננו תלוי בסוללה. לכן יש צורך להתאים את הסוללה למערכת.
לדוגמא סוללה של 2.2 אמפר שעה (2200 מיליאמפר)
בדירוג של 20C תהיה מסוגלת לספק 44 אמפר ולכן סביר להניח שתינזק במידה ואתה אכן מושך את מלא יכולת הבקר שמדורג ל 55 אמפר (סביר להניח כי מדובר ב 55 אמפר קבוע וב כ 60-65 אמפר מתפרץ) ולכן אתה חווה ירידה דרסטית ביכולת הסוללה.
לעומת זאת אותה סוללה עם דירוג של 30C יכולה לספק באופן קבוע ועם נזק מינימלי 66 אמפר שהם מעל הגבול העליון של הבקר ולכן תתאים יותר לשימוש שלך (במיוחד אם אתה מטיס 3D חזק)
בכל מקרה כדאי לבדוק צריכת זרם בטיסה (אם יש לך אפשרות לשים יד על לוגר כל שהוא) ולבחור סוללה לפי הצריכה המקסימאלית.
בנוסף מעניין לדעת כמה מיליאמפר אתה טוען חזרה אחרי טיסה.
תעדכן כמה טענת חזרה.
בנוסף תרשום באיזה מנוע אתה משתמש ובכך נוכל לבדוק את עקומת היעילות שלו ולכוון את המנוע כך שתהיה בסביבת הנקודה ותוכל להוסיף זמן טיסה ותקבל יותר כוח (אם יש לך דרך לבדוק סל"ד).
לדוגמא מנוע סקורפיון 2221-8 נותן יעילות מקסימלית של 83.2% בסביבות 25A
http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1253570566
רועי תודה רבה על התשובה ... הבנתי כמה דברים ... שסוללה שיש לה C גבוה לא יכולה לשרוף בקר\מנוע אלא יכולה להינזק רק בעצמה אם הבנתי נכון ... [?]
אז נכון לעכשיו ... השילוב הכי מוצלח ( תלוי במנוע ובבקר היותר נפוצים למינהם ) זה סוללה של 25C שכן היא שילוב נכון של אמפר קבוע\מתפרץ אורך חיים ומשקל וסיגנון טיסה [?]
שוב תודה על העזרה :]
לילה טוב
גיא
אורן
אני מטיס T-REX450 SE V2 עם סוללה זהה 30C וזו החזקה ביותר שיש לי.
אין בעיה של מקום, היא נכנסת למסוק וחזקה מאד !!!
הדבר מתבטא בחוסר איבוד כוח לאורך כל הטיסה וחום סוללה נמוך ביותר לאחר טיסה.
אין קשר בין יכולת הספקת זרם גבוה (בזרמים אילו) של הסוללה לנתוני הבקר והמנוע.
אם הבקר והמנוע מתואמים לעבודה עד 40A אז זה מה שהם יצרכו גם אם תרכיב סוללה של 100C.
היתרון ב C גבוהה הוא:
1.פחות מאמץ לסוללה וחום סוללה נמוך יותר דבר שמאריך חיי סוללה ושומר על ביצועים.
2.הרגשת כוח זמין לאורך כל הטיסה (לא יאמן עד כמה).
3.דגם ה 40C ניתן לטעינה בעד 5C (טעינה של כ 20 דקות) אך לא מומלץ על מנת לשמור על חיי סוללה ארוכים יותר.
יש לי הזמנה פתוחה על ה 40C שאליה אתה מכוון אך עדיין לא קיבלתי אותה.
היא שוקלת כ 15 גרם יותר אך קראתי שכאשר מחליפים את המחבר איתה היא מגיעה המשקל מתקזז קצת.
כמו כן היא ארוכה בכ 6 מ"מ מדגם ה 30C ואמורה גם היא להיכנס ללא כל בעיה.
החיסרון היחידי בסוללות אילו הוא שהם מעט כבדות יותר אבל יש פיצוי גדול בכוח הזמין שהן מעניקות.
תוספת לעניין הסוללה שקשורה ולא קשורה לשירשור הנ"ל
אורן
כתבת שאתה מעוניין להוציא מהמסוק יותר ביצועים ולהאריך את זמן הטיסה.
מנוע ובקר טוב כבר יש לך, על נושא הסוללה כבר קיבלת תשובה.
ישנו שידרוג נוסף מאד חשוב שאליין שיחררו לא מזמן ל 450 V2 והוא החלפת מכלול הזנב מרצועה לדרייב שאפט:
תעיף מבט בקישור הבא:
http://flying-hobby.com/catalog/prod...oducts_id=4884
לדעתי זהו אחד השידרוגים החשובים והטובים שאליין הוציאו למסוק הזה שמשפר את ביצועיו ואף מאריך את זמן הטיסה ולכן זה קשור לנושא:
יתרונות:
1.פחות חיכוך בתמסורת ופעולה חלקה יותר של המנוע,הראש והזנב.
2.אמינות: אין יותר התעסקות עם החלפות של רצועות,מתיחות,שימונים,קריעות וספקולציות למינהם.
3.ביצועים: זנב מדוייק יותר,תגובת מנוע מהירה וחלקה יותר וזמן טיסה ארוך יותר.
4.פחות תחזוקה ודאגות, נושא בדיקה והחלפת רצועת הזנב אינו רלוונטי יותר.
חסרונות:
1.ההרכבה דורשת סבלנות ופירוק של חצי מסוק!
2.יש לתת תשומת לב לסרוו האחורי שמחובר לסוושפלאט, במיקום המקורי הוא קרוב מידיי לגיר הזנב החדש ויש להוציאו מעט החוצה.דורש תשומת לב אבל אפשרי.
3.המסוק מאבד קצת מהיופי שלו,בית הזנב החדש מפלסטיק ולא מאלומיניום כחול כמו המקורי, למה? תשאל את אליין.
4.במסוקי 450 הזנב מאד קרוב לקרקע לכן יש לנחות בעדינות משום שהוא הופף לרגיש יותר למכות.
צירפתי תמונות של המסוק שלי עם החלק מורכב.
המסוק שלי טס עם השידרוג כבר כ 20 טיסות,אין מה להשוות אני לא חוזר יותר לרצועה !!!
אם יש שאלות נוספות
אשמח לעזור
ציקי
אכן
שידרוג איכותי, לא תתחרט!
בקשר לסוללות RHINO 30C נכנסת בקלות ואיכותית ביותר.
אני מחזיק סוללות של TP 25C ו EVO 25C שעולות יותר מכפול ואין מה להשוות מבחינת ביצועים.
אותו הדגם 40C אמור להיכנס ללא בעיה, גם מדדתי וגם על סמך מעקב מפורומים בחו"ל.
אנשים כבר רכשו כאלו ל T-450 אז אני לא הראשון.
תקרא גם בתגובות באתר הסיני מתחת לדגם הסוללה.
כשהסוללה תגיע אעדכן.
אז במילים אחרות עדיף לקנות את הפרו :)
הכל משודרג שם גם מכלול הזנב ....
מיקום הסרווים ביחס לסווש !
בקיצור אין לזה סוף לשידרוגים :)