מעונין להרכיב 4 תאים TREX 500
מעונין להרכיב 4 תאים TREX 500 אני לא עושה 3D מטיס מאוד רגוע רוצה אותו סתם כשלא בא לי להטיס טיסנים ואחרי שמכרתי את הפרוטוס שלי לשמעון כדי שינצל אותו כי אצלי הוא העלה אבק אז החלטתי להביא HK500 GT כשיצא אבל להעניק לו סט אפ 4 תאים מי יכול להמליץ לי על סט אפ מהסיני
ואילו שינוים אני צריך לערוך לצורך הטסתו עם 4 תאים
גל
תגובה להודעה: מעונין להרכיב 4 תאים TREX 500
כאשר אני התעניינתי בטירקס 500 מומחי הפורום אמרו לי שלא ניתן להטיסו ב 4 תאים אלה מינימום ב 5 תאים.
הפרוטוס יתרונו שהוא עובד עם 4 תאים.
אך נמתין לתשובות יודעי הדבר.
תתחדש
למה הפרוטוס 4 והטירקס לא ? מה הבדלי המשקל בינהם והאם עוד משהו משפיע חוץ מהמשקל כמו למשל יעילות מנוע, יחס גיר וכו ? אשמח להסבר,תודה.
1 קבצים מצורפים
אין שום בעייה לשתמש ב-4 תאים ב-TREX 500 (עמוד 23 בחוברת הדרכה) :
http://efly.co.il/forums/attachment....1&d=1254252362
גרג
נכון מאוד גרגורי.
גל, אני מניח שאתה מבין שיהיה לך פחות כוח, הדבר הכי חשוב הוא שכל מערכת החשמל שלך תעבוד יותר "חם"!
שעלול להוביל לשריפת בקר במקרה ה"טוב" וכו', ככל שאתה יורד במתח.
ממש לא מומלץ לעבוד עם 4 תאים גם בגלל צריכות זרם גבוהות מאוד שיאמצו את המע' החשמלית מאוד ויתנו זמן טיסה קצר מאוד, וגם בגלל התוצאה - מסוק חלש ועייף משמעותית מסטאפ של 5 או 6 תאים.
אם אתה רוצה לחסוך ולהשאר במסגרת השפיות והנעימות להטסה - 5 תאים זה מה שאתה רוצה.
שוב אני אומר אני לא מטיס 3D זה לא מענין אותי המסוק גם לא ממש הולך לטוס המון ההתלבטות היא בין 450 ל500 והמטרה היא שיהיה אם בא לי ולא בא לי דלק אז אם למישהו פה יש להמליץ לי על סט אפ סביר אני ממש אודה ואם הוא מהסיני בכלל טוב
כדי להגיע לביצועים טובים (ארובאטיקה) עם 4S באמת יש צורך בזרמים גבוהים והתחממות המערכת אבל בשביל טיסה יחסית רגועה עם ארובאטיקה בסיסית, לא רואה את הבעיה להטיס עם 4S.
לפני מספר שנים לא גדול הטיסו כולם את הלוגו 10 עם 12 תאי NIMH ועשו ארובאטיקה נחמדה (לא 3D), אחר כך שדרגו ל-4S (אותו מתח אך משקל נמוך יותר) ואז בכלל התלהבו מהשיפור.
ה-TREX 500 לצורך העניין הוא בקטגוריה של הלוגו 10 ואפילו קל יותר.
כמובן צריך לכוון למהירות ראש נמוכה יותר עם 4S.
צריך למצוא מנוע קצת חם יותר ולהתאים פיניון מתאים, לדעתי יעבוד בסדר גמור.
מצטער שאין לי המלצות ספציפיות, לא מטיס את ה-TREX.
גל ציינת שאת המתלבט בין 450 ל-500, אולי במקום להיות עם מסוק 500 מוגבל בכוח, תקנה מסוק 450 באותו מחיר עם טונות של כוח (שאתה יכל להגביל ואז להרוויח זמן הטסה ) ואלקטרוניקה איכותית
עכשיו ב- FLYING HOBBY מידי פעם יש עסקה של ה- trex 450 pro super combo במחיר של 475 דולר כולל משלוח וכל מה שאתה צריך להוסיף זה מקלט וכמה סוללות, ויש לך מסוק מדהים בעל אלקטרוניקה איכותית מאוד במחיר מצויין
סתם דעה שלי;) ואני חושב שכדאי לך להתרחק מהמסוק הסיני
בשביל כמות הפעמים שהוא יטוס הסיני מספיק לי מה גם שאני מחכה לדגם האלומיניום של ה 500 שאמור לצאת בחודש הבא ולעלות 75 דולר