הפניון - ה KV של המנוע - הגיר - והחיבור בניהם.
בהמשך לאשכול שפתחתי בנוגע לשדרוג המנוע ב 600ESP ובהקשר לסל"ד הראש שקבלתי (2090),
שלח לי עוזי (אבא של רועי (Tooly) למי שלא יודע) בהודעה פרטית הסבר איך בוחרים פניון ואיך מחשבים את סל"ד הראש.
מצאתי לנכון לשתף את כולם בהודעה הזו שקבלתי מעוזי,
כי היא חשובה ויכולה לעזור לחברים נוספים להבין את אופן החישוב.
את מתח הסוללה בפועל בזמן עבודה בעומס מקובל לחשב לפי : מספר התאים כפול 3.7 וולט ( המתח המתקבל בפועל בכל תא תחת עומס. נתון זה יכול להשתנות בהתאם למצב הסוללה כמובן ).
2. kv של המנוע , או בתירגום לשפת העם : הסל"ד שאליו באופן תאורטי יגיע המנוע , עבור כל וולט בכניסה . ( נתון זה מסופק ע"י היצרן ).
3. מקדם נצילות. מקדם זה משקלל את ניצולת המנוע , ואת ההפסדים המכניים של מערכת התימסורת...כגון..חיכוך.
אני נוהג לקבוע ערך זה , עבור רוב המנועים הקיימים בשוק ל 0.9.
ערך זה נתן לי כמעט בכל המיקרים את התוצאה הקרובה ביותר למציאות. ( כל זה כמובן בתנאי שאתה לא עובר את גובה המתח המקסימאלי שקבע היצרן עבור מנוע מסויים ).
4.יחס תמסורת.
נתון זה מתקבל מחלוקת מספר השיניים בגלגל הראשי למספר השיניים בפיניון.
בוא ננסה את זה על המנוע שלך :
מתח סוללה : 6X3.7=22.2
יחס תימסורת : 170/16=10.625
KV = 1100
מקדם נצילות 0.9
ועכשיו לחישוב :
22.2 ( מתח הסוללה ) כפול 1100 ( ה-KV של המנוע ) כפול 0.9 ( מקדם הנצילות )=21978
זה הסל"ד שאליו יגיע המנוע בקרוב.
נחלק ערך זה 21978 ב- 10.625 ( יחס התימסורת שקיבלנו קודם ) ונקבל :2068 סל"ד !!!!
כמובן שזהוא ערך מקורב ויכול להשתנות בהתאם למצב הסוללה , מצב התימסורת , וכן , גם לעיתים הנתון של היצרן לא בדיוק מדוייק.
מניסיון , חישוב זה נותן לך כמעט במדוייק את התוצאה הנכונה.
אנחנו נהגנו תמיד לנסות 3 פיניונים : אחד בדיוק זה שמתקבל בחישוב ( אותו החישוב רק הנעלם הוא מספר השיניים בפיניון כשידוע סל"ד הראש המבוקש ) ואחד מעליו ואחד מתחתיו.
בהצלחה בטסט פלייט !!!
עוזי
יש לציין שכתבה דומה בנושא ,כולל הנוסחאות פורסמה בעבר בפורום זה ע"י עודד מזור מנהל פורום חשמליים.
בהחלט יש מה ללמוד מהאיש :p
ערב טוב
עוזי
תגובה להודעה: הפניון - ה KV של המנוע - הגיר - והחיבור בניהם.
תודה רבה על ההסבר המפורט.
אולי כדאי לנעוץ את ההודעה הזאת . :)