שלט DX6I - בעיה בסטיק שמאלי
חבר קנה DX6I משומש, כשחיברתי אותו לכיוונים על מקלט 6200, גיליתי בכיווני הפיטצ' (גם ב THRO וגם ב CURVE) שהסטיק השמאלי סוטה בכמה מעלות וכשמורידים עד למטה - בתוכנה הוא לא עד למטה אלה גבוה בשני 'קליקים' מהסוף. הבעיה קיימת לכל אורך המהלך וכשנמצאים בחצי סטיק הקו במסך הפיטצ' אינו באמצע אלא כשני 'קליקים' מעליו.
האם יש דרך לכוון את זה או שהשלט דפוק וצריך להתמודד עם זה?
תודה,
אלעד.
תגובה להודעה: שלט DX6I - בעיה בסטיק שמאלי
לא סוף העולם,
גם ב-DX7 קיימת תופעה בסטיק השמאלי שכאשר אתה רוצה את ערך מינימום הסטיק בגרף המנוע 0 אתה מקבל בפועל ערך מינוס. פשוט תעלה את הערך המספרי של הנקודה הבעייתית עד שתקבל את מה שנדרש וזהו.
ואיך אני עושה את זה בגרף המנוע כשאני רוצה לכבות מנוע (סטיק למטה בד"כ)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
חבר קנה DX6I משומש, כשחיברתי אותו לכיוונים על מקלט 6200, גיליתי בכיווני הפיטצ' (גם ב THRO וגם ב CURVE) שהסטיק השמאלי סוטה בכמה מעלות וכשמורידים עד למטה - בתוכנה הוא לא עד למטה אלה גבוה בשני 'קליקים' מהסוף. הבעיה קיימת לכל אורך המהלך וכשנמצאים בחצי סטיק הקו במסך הפיטצ' אינו באמצע אלא כשני 'קליקים' מעליו.
האם יש דרך לכוון את זה או שהשלט דפוק וצריך להתמודד עם זה?
תודה,
אלעד.
איפה אתה גר אני מפ"ת עם תהיה באיזור תבוא עם השלט 10 דקות אני מסדר לך את זה
מתנצל שלא הבהרתי (שהרי אנחנו בפורום חשמליים..) - מסוק 450 חשמלי ולא דלק ולכן כשאני מוריד סטיק למטה המנוע אמור להיעצר לחלוטין. כרגע הגרף מכוון כך שנקודה 2 היא גם 0% כמו נקודה 1 אבל אז נק' 3 שבה המסוק אמור לרחף יוצר קפיצה חדה בסטיק מ 0 ל 50%, קצת מרגיש מסוכן.
וחוץ מזה - המצב לא תקין.
אורן, אני מהצפון הרחוק, אבל אם תסביר לי איך אני אנסה לסדר את זה לבד.
אופס חשמלי :D מחקתי את תגובתי.
כשאתה מאפס את הערך של הנק' התחתונה שהיא הבעייתית והסטיק למטה, מה ערך היציאה שאתה מקבל?
לא הבנת - הבעיה לא עם הגרף אלא עם הכיוון המכאני של הסטיק.
אורן תודה רבה על השיחה בטלפון, מחר בבוקר נבצע את הכיוון המכאני עם פירוק השלט.
אלעד.
תודה רבה אורן, סיבבתי מעט את הפוטנציומטר והסטיק התאפס חזרה למרכז.