אפשר להכין חביתה על הבקר מהירות שלי... זה תקין?
יש לי מסוק HK450 ובשבוע שעבר התחלתי להטיס בגובה העניים[ תרתי משמע :) ] ולטוס סוללות שלמות באופן רצוף...
היום, כשהלכתי להטיס, הטסתי אותו למשך 2 דקות[רצופות] ומיד עם הנחיתה הבקר מהירות כנראה ביצע "איתחול" והמקלט יצא מקליטה[הנורה היבהבה]... מיד רצתי אל המסוק וכיבתי אותו וראיתי שהבקר ממש חם לא "נורמלי" עד כדי כך שאני לא יכול לגעת בו...
כדקה לאחר מכן חזרתי להטיס ולא הייתה כל בעיה...
אני מאמין שאני יודע מה החום ה"נורמלי" שאמור להיות מכיוון שהטסתי בגובה המותניים עד לפני כשבוע ואני חושב שזה יותר חם מהרגיל...
1. האם אני צריך להחליף בקר מהירות...?
2. יש לי כנראה סוללה תקולה שלאחר דקת טיסה מראה שהיא גמורה[מד-ולטג' עם אזעקה]... האם זה יכול לדפוק את הבקר?
עודד המליץ לי בזמנו להחליף לבקר מהירות של לפחות 40A של חברת TURNIGY.. אז:
3. מה דעתכם על הבקר מהירות הבא של טורניג'י[40A] עם SENTRY... ? [פשוט משהו מהאזור מוכר כזה]
מפרט טכני:
יש לי בקר SuperSimple 25A של הסיני עם מנוע Turnigy E600 4000Kv שלפי מפרט הסיני הוא צריך בקר שנותן +20A...
נ.ב: עכשיו אני יפרסם את תוצאות המחקר שלי על המסוקים...
תגובה להודעה: אפשר להכין חביתה על הבקר מהירות שלי... זה תקין?
פשוט מאוד, משהתחלת להטיס רצוף הבקר מהירות שלך לא עומד יותר בעומס (ובמציאות המנוע 4000KV של טורנג'י צורך הרבה יותר מ-20A) בקר מהירות של 25A הוא פשוט לא מספיק, לכן כדאי ללכת על בקר של 40A הזה של טורנג'י שנתת אליו קישור הוא אחלה, לי אישית יש אותו דגם רק ה- PLUSH ואחרי טיסת 3D קשה של 6 דקות הוא יורד קר
האיתחול שהבקר עשה לך הוא סוג של הגנה נגד התחממות יתר
קודם כל משמח שאתה מתקדם, זכור לי שלפני זמן קצר מאד לא האמנת שזה יקרה
לגבי הבקר שלך, הוא קטן מדי ולא פלא שהוא מתחמם ברגע שהתחלת טיפה לטוס
הבקר של טורנג'י שציינת, מתאים.
אני מציע לך להחליף לפני שתשרוף את הבקר הנוכחי, הוא יוכל לשרת אותך בעתיד לדברים אחרים,ואת הסנטרי צריך לתכנת עם כרטיס תיכנות, נסה למצוא מישהו באיזור שלך עם כרטיס כזה, לי כמובן יש , אבל בטח תעדיף מישהו מהצפון על פני נסיעה ארוכה....
בהצלחה, וכל בעייה אתה יכול תמיד לפנות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
קודם כל משמח שאתה מתקדם, זכור לי שלפני זמן קצר מאד לא האמנת שזה יקרה
לגבי הבקר שלך, הוא קטן מדי ולא פלא שהוא מתחמם ברגע שהתחלת טיפה לטוס
הבקר של טורנג'י שציינת, מתאים.
אני מציע לך להחליף לפני שתשרוף את הבקר הנוכחי, הוא יוכל לשרת אותך בעתיד לדברים אחרים,ואת הסנטרי צריך לתכנת עם כרטיס תיכנות, נסה למצוא מישהו באיזור שלך עם כרטיס כזה, לי כמובן יש , אבל בטח תעדיף מישהו מהצפון על פני נסיעה ארוכה....
בהצלחה, וכל בעייה אתה יכול תמיד לפנות
עודד היקר,
באמת בזמנו לא האמנתי שאגיע בכלל לכזה מצב ועוד ללא ריסוק אחד!
אני באמת מודה לך על העזרה המעולה..!
-תודה על הצעת העזרה אך באמת אחפש מישהו מהאיזור עם כרטיס תיכנות מתאים... :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
פשוט מאוד, משהתחלת להטיס רצוף הבקר מהירות שלך לא עומד יותר בעומס (ובמציאות המנוע 4000KV של טורנג'י צורך הרבה יותר מ-20A) בקר מהירות של 25A הוא פשוט לא מספיק, לכן כדאי ללכת על בקר של 40A הזה של טורנג'י שנתת אליו קישור הוא אחלה, לי אישית יש אותו דגם רק ה- PLUSH ואחרי טיסת 3D קשה של 6 דקות הוא יורד קר
"האיתחול שהבקר עשה לך הוא סוג של הגנה נגד התחממות יתר" - טוב לדעת... תודה.. :)
אני כנראה אקנה את הסנטורי ממישהו שגר באיזור שלי[שפרסם בפורום]...
אבל בכל זאת, מה ההבדל בין הסנטרי לבין הפלוס..?
הפלוס אפילו יקר יותר למרות שהוא אמור להיות פחות טוב...לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amiramen
עודד היקר,
"האיתחול שהבקר עשה לך הוא סוג של הגנה נגד התחממות יתר" - טוב לדעת... תודה.. :)
אני כנראה אקנה את הסנטורי ממישהו שגר באיזור שלי[שפרסם בפורום]...
אבל בכל זאת, מה ההבדל בין הסנטרי לבין הפלוס..?
הפלוס אפילו יקר יותר למרות שהוא אמור להיות פחות טוב...לא?
ההבדל בין הסנטורי לפלוס הוא:
ה- BEC ( החלק בבקר שאחראי להוריד את המתח של הסוללה ל- 5V ולספק את המתח הזה למקלט)
בסנטורי הוא ממותג(יותר יעיל ולא מתחמם כל כך)
בפלוס הוא ליניארי (בעצם פועל כמו נגד ולכן מתחמם יותר ולא כל כך יעיל)
לסנטורי יש אפשרות לגלות מתח נמוך בכל תא בנפרד
בתכ'לס?
לא תרגיש הבדל בין אף אחד מהם אני אישית כבר שנה וקצת מטיס עם הפלוס ומאמץ מאוד את המסוק ואף פעם לא חוויתי שום בעיה
ה "הבדל" בין הבקרים שלאחד יש חיבור שאליו מתחבר הכבל בלאנס של הסוללה ... זה אמור להיות סוג של גימיק שאמור לשמור לך על הסוללה ... יש כאלו שאומרים שזה עובד ויש שלא ... לדעתי אישית סתם מיותר ...
אני מאד ממליץ לך לא להטיס בכלל[!] רק אם תחליף את הבקר ... אני יודע שזה מגרה אבל תחכה P:
וגם כל הכבוד על ההתקדמות והרצון ! העיקר שתהיה מרוצה ובעוד כמה זמן אתה תראה את התהליך שעברת ותהיה מאד מרוצה :)
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
מה ז"א איתחול של הבקר? לא נראה לי הגיוני שתהיה אופציה כזו, אם הבקר מתחמם אז הוא עושה איתחול? למה? לרסק את המסוק באופן ודאי ע"י זה שהוא לא יספק מתח למקלט והסרוואים, רק בגלל שהוא מתחממם?
הסבר ונמק:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leetal
מה ז"א איתחול של הבקר? לא נראה לי הגיוני שתהיה אופציה כזו, אם הבקר מתחמם אז הוא עושה איתחול? למה? לרסק את המסוק באופן ודאי ע"י זה שהוא לא יספק מתח למקלט והסרוואים, רק בגלל שהוא מתחממם?
כן האמת שזה מה שהבקר עושה, במקום שהבקר ישרף ובכך אולי ישרוף מספר רכיבים יחד איתו הוא נכבה ומאתחל, זה מאפיין שקיים במספ בקרים, אפילו בקרים של החברה אליין הם בעלי ההגנה הזאת, והבקר לא צריך סתם להתחמם קצת כדי שזה יקרה, הוא צריך להיות ממש ממש רותח ככה שיש סכנה שהוא יישרף ולפי תאורו של עמירם זה היה המצב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
ההבדל בין הסנטורי לפלוס הוא:
ה- BEC ( החלק בבקר שאחראי להוריד את המתח של הסוללה ל- 5V ולספק את המתח הזה למקלט)
בסנטורי הוא ממותג(יותר יעיל ולא מתחמם כל כך)
בפלוס הוא ליניארי (בעצם פועל כמו נגד ולכן מתחמם יותר ולא כל כך יעיל)
לסנטורי יש אפשרות לגלות מתח נמוך בכל תא בנפרד
בתכ'לס?
לא תרגיש הבדל בין אף אחד מהם אני אישית כבר שנה וקצת מטיס עם הפלוס ומאמץ מאוד את המסוק ואף פעם לא חוויתי שום בעיה
תודה... תגובה לשניכם בהמשך....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guylederer
ה "הבדל" בין הבקרים שלאחד יש חיבור שאליו מתחבר הכבל בלאנס של הסוללה ... זה אמור להיות סוג של גימיק שאמור לשמור לך על הסוללה ... יש כאלו שאומרים שזה עובד ויש שלא ... לדעתי אישית סתם מיותר ...
אני מאד ממליץ לך לא להטיס בכלל[!] רק אם תחליף את הבקר ... אני יודע שזה מגרה אבל תחכה P:
וגם כל הכבוד על ההתקדמות והרצון ! העיקר שתהיה מרוצה ובעוד כמה זמן אתה תראה את התהליך שעברת ותהיה מאד מרוצה :)
בהצלחה!
תודה רבה...! באמת נחמד לפעמים לעצור ולחשוב על ההתקדמות :)
לאחר המקרה היום באמת יהיה חכם להפסיק להטיס עד לקבלת הבקר החדש... אז אפסיק =\
אוקיי.. .ז"א שהסנטורי, בין אם עובד או לא, יותר טוב...
אבל למה הסיני מתמחר אותו(סנטורי) במחיר נמוך יותר(לעומת הפלוס)?
ועוד משהו: האם מקבלים מחברים לסוללה ולמנוע עם הבקר?
אני חושב (אבל לא בטוח אז אל תתפוס אותי במילה) שלפלוס יש זרם מתפרץ גבוה יותר משל הסנטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leetal
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
כן האמת שזה מה שהבקר עושה, במקום שהבקר ישרף ובכך אולי ישרוף מספר רכיבים יחד איתו הוא נכבה ומאתחל, זה מאפיין שקיים במספ בקרים, אפילו בקרים של החברה אליין הם בעלי ההגנה הזאת, והבקר לא צריך סתם להתחמם קצת כדי שזה יקרה, הוא צריך להיות ממש ממש רותח ככה שיש סכנה שהוא יישרף ולפי תאורו של עמירם זה היה המצב
זה באמת היה המצב... הרמתי אותו וראיתי שהוא מזייף ולכן מיד הורדתי אותו...
נ.ב: הבקר איתחל רק כאשר המסוק היה על הקרקע עם המצערת למטה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
עדיין לא נראה לי הגיוני, יש לך קשור למניו של בקר כזה שמוסברת שם האופציה הזו? אני בחיים לא ההיתי מתקרב לבקר עם השטות הזו, עדיף שבקר ישרף באויר מאשר לאבד רדיו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
אני חושב (אבל לא בטוח אז אל תתפוס אותי במילה) שלפלוס יש זרם מתפרץ גבוה יותר משל הסנטורי
וואלה, אתה צודק...
לסנטורי יש מתפרץ של 43A ואילו לפלוס יש 55A.... הבדל משמעותי...[!]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leetal
עדיין לא נראה לי הגיוני, יש לך קשור למניו של בקר כזה שמוסברת שם האופציה הזו? אני בחיים לא ההיתי מתקרב לבקר עם השטות הזו, עדיף שבקר ישרף באויר מאשר לאבד רדיו...
ה BEC בבקר מבוסס על מיצב מסדרת 78XX שלהם יש מנגנון הגנה נגד התחממות ואשר מבצע ניתוק של העומס במקרה של התחממות יתר, כל המידע מופיע ב Data Sheet של הרכיב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amiramen
וואלה, אתה צודק...
לסנטורי יש מתפרץ של 43A ואילו לפלוס יש 55A.... הבדל משמעותי...[!]
וואלה אתה מדליק לי נורה שלא שמתי לב אליה ...
יש לי בקר פלוס 40A וסוללות 2.2 20C ולא הבנתי למה הם חוזרות חמות וטיפה נפוחות ... אולי זה ביגלל שהבקר סחט אותן לגמרי ( 2.2x20=44A ) אני צודק ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guylederer
וואלה אתה מדליק לי נורה שלא שמתי לב אליה ...
יש לי בקר פלוס 40A וסוללות 2.2 20C ולא הבנתי למה הם חוזרות חמות וטיפה נפוחות ... אולי זה ביגלל שהבקר סחט אותן לגמרי ( 2.2x20=44A ) אני צודק ?
הבקר לא סוחט סוללות ידידי היקר
אתה הסחטן ;)
והסוללות מתחממות כי הן 20C והתקדמות הטיסה שלך דורשת יותר מזה
זה הכל
[QUOTE=amiramen;102875]עודד היקר,
עוד יותר כייף לשמוע שאפילו לא ריסקת
כנראה שהשיטה עובדת ;) , אתה עוד תגיע רחוק, ומהר
תחליף את הבקר ואל תטיס עד אז....
לגבי ההבדלים בין ה PLASH ל SANTRY קיבלת כאן הסברים נכונים, עבורך זה חסר משמעות לחלוטין, כל אחד משניהם עושה את העבודה ובצורה די דומה, את הקונקטור באלאנס של הסנטרי ניתן אפילו לחתוך אותו וזהו (אישית הייתי "אורז" אותו במקום שאינו מפריע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roi
ה BEC בבקר מבוסס על מיצב מסדרת 78XX שלהם יש מנגנון הגנה נגד התחממות ואשר מבצע ניתוק של העומס במקרה של התחממות יתר, כל המידע מופיע ב Data Sheet של הרכיב.
אז זה לא ריסטרט לבקר...
אם מנגנון ההגנה פעל על המייצב, אז לפותח השירשור היתה בעיה של עומס יתר מכיוון הסרוואים על ה-BEC, ולא עומס יתר מהמנוע על הבקר שגרם לו לבעיה.
מצד שני אולי החום שגורם הבקר, נפלט עקב קירבה פיזית למיצב, ואז במיצב נכנס מנגנון ההגנה לפעולה. בקיצור הכי בטוח להשתמש ב-BEC ניפרד.
אוקיי.. תודה לכולם.. באמת בשבילי זה לא משנה עכשיו ואני אקנה את הסנטורי מטעמי נוחות[יש מישהו שמוכר באיזור]...
תודה לכולם :)
רק מנסיון ברכבים גדולים חשמליים
ההינו מנתקים את ה BEC הפנימי של הבקר ומחברים חיצוני על מנת להקל על הבקר .
פעולה זו ביטלה ריסטים של הבקר
פעולה זו היתה תמיד עובדת .
הניתוק היה מתבצע על ידי ניתוק החוט האדום של מהבקר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leetal
אז זה לא ריסטרט לבקר...
אם מנגנון ההגנה פעל על המייצב, אז לפותח השירשור היתה בעיה של עומס יתר מכיוון הסרוואים על ה-BEC, ולא עומס יתר מהמנוע על הבקר שגרם לו לבעיה.
מצד שני אולי החום שגורם הבקר, נפלט עקב קירבה פיזית למיצב, ואז במיצב נכנס מנגנון ההגנה לפעולה. בקיצור הכי בטוח להשתמש ב-BEC ניפרד.
סביר להניח שאתה צודק והחום שנפלט מהבקר גרם לניתוק של ה BEC