שאלה למומחי החשמל והאלקטרוניקה . . .
שלום חברים,
קיבלתי את המטען החדש של טונרנג'י ועוד הרבה סוללות חדשות,
רציתי לדעת פעם אחת ולתמיד מאחר והדעות חלוקות ובא לי להתחיל דף חדש עם הטענה נכונה.
אם יש לי סוללות 3 תאים במתח של 25C-30C בקיבולת של 1750MA עד 2200MA
באיזה מתח טעינה אני צריך להגדיר במטען בזמן STORAGE ובאיזה מתח במצב של FAST ?
תודה מראש לעוזרים.
ניר.
תגובה להודעה: שאלה למומחי החשמל והאלקטרוניקה . . .
אני אומר שעדיף להטעין סוללה ( לא משנה במצב STORAGE או FAST ) בכמה שפחות אמפר שכן זה שומר על חיי הסוללה יותר ...
הכי טוב להטעין בקצב טעינה של 1C זאת אומרת אם יש לך סוללה 2200mha אז להטעין אותה ב 2.2A
אם זמן הוא לא גורם אצלך אז עדיף להטעין ב 0.5C שזה 1.1A או אפילו פחות מזה ...
יש סוללות שיכולות לעמוד בקצב טעינה של 5C הכל תלוי בך ובהעדפה שלך ... שוב ממליץ לא כדאי יותר מ 1C הרסתי כמה סוללות בגלל זה ... :)
STORAGE מומלץ לעשות לסוללות אם אתה יודע מראש שלא תשתמש בסוללות בכמה ימים ... יש כאלו שאומרים שבוע ויש כאלו שאומרים יומיים שוב העדפה אישית ...
עשיתם קצת סלט, אבל אולי הבנתם אחד את השני
מתח , נמדד בוולטים או ,לעיתים, בליפו בתאים. מכוונים תמיד את המטען למתח הנומינלי של הסוללה.
יכולת פריקה נמדדת בC לא רלוונטית לטעינה.
קיבול נמדד באמפר-שעה או מיליאמפר-שעה.
טעינה במצב FAST יש לעשות לפני הטסה עם כוון של זרם טעינה שהוא שווה לקיבול כפול 1.
לכן אם יש לך סוללה של 2200 מיליאמפר-שעה , טען אותה ב2200 מיליאמפר או ב2.2A (באופן מפתיע זה אותו הערך רק בכתיבה שונה של יחידות :D)
מצב סטוראג' לא מאפשר הגדרת זרם טעינה הגבוה מ1A ולכן לא משנה לסוללות שקיבולן מעל 1 אמפר-שעה = 1000 מיליאמפר-שעה.
לסוללות שקיבולן נמוך מ1000 מיליאמפר-שעה יש לכוון לפי הנוסחה לעיל = קיבול כפול 1.
צריך גם לבדוק מה קצב הטעינה של המטען ולאיזה מקור מתח הוא מחובר כדי לקבל את ההספק הרצוי...
אני אישית מעדיף בבית לא לחרוג מחצי C , ורק בשטח להשתמש ב 1 C
ניר ברוך הבא ,מרוב סוללות שהבאת לי אני לא מפסיק להטיס;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אליקופטר
ניר ברוך הבא ,מרוב סוללות שהבאת לי אני לא מפסיק להטיס;)
אלון, אתה בכלל לא קולט מה יש לי בבית, הסיני כרגע בקריביים רק מה-PAYPAL שלי.
שטויות. חיים פעם אחת. ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir
אלון, אתה בכלל לא קולט מה יש לי בבית, הסיני כרגע בקריביים רק מה-PAYPAL שלי.
שטויות. חיים פעם אחת. ;)
לא חשוב לא הבנת....תהנה:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נח נח
לי יש את המפצל 6 תאים ל3 של הסיני ... עושה עבודה מצויינת ... העניין שלא ממליצים להטעין איתו 2 סוללות שהם לא באותו גודל ( אמפר ) עדיף להטעין 2 סוללות זהות ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guylederer
לי יש את המפצל 6 תאים ל3 של הסיני ... עושה עבודה מצויינת ... העניין שלא ממליצים להטעין איתו 2 סוללות שהם לא באותו גודל ( אמפר ) עדיף להטעין 2 סוללות זהות ...
אם יש להם אותו כמות מילי' ורק גודל ה C שונה, אפשר?
כן ... תסתכל בתגובות
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=6569
אם אנחנו עדיין מדברים על אותו דבר P:
אפשר לטעון עם מפצל שתי סוללות בעלות אותו מתח (מספר תאים) ועם קיבולת שונה אך לא מומלץ לעשות זאת (נזק למטען או לסוללות לא יגרם), בחלק מהמטענים הסוללה בעלת הקיבולת הנמוכה יותר תכתיב את סיום הטעינה מה שיגרור מזו בעלת הקיבולת הגדולה יותר להיות טעונה חלקית ובחלק מהמטענים (החכמים יותר) כל תא שיגיע למתח המקסימלי (4.2) יסיים טעינה עד שכלל התאים יגיעו למתח 4.2 מאוזן.
מה שחשוב לשים לב אליו הוא שהסוללה בעלת הקיבולת הנמוכה תהיה זו שתכתיב את קביעת זרם הטעינה למטען.
לדוגמא:
2 סוללות 25C 3SP אחת 2200MAH ואחת 1800MAH.
זרם הטעינה יהיה מוגבל ל 1C של הסוללה בעלת הקיבולת הנמוכה כלומר 1.8A.
אז למה לא מומלץ?
פשוט מתוך הנחה בסיסית שזוג הסוללות שנטענות יחד בד"כ מיועדות להשלים סטאפ יחיד (2 פקים של 3 היוצרים אחד של 6) ובעת השימוש יש חשיבות רבה לאחידות הפקים לשם צריכת זרם מאוזנת ככל הניתן, בנוסף הפק הנחות תמיד יכתיב את קצב הטעינה מה שיאריך את זמן הטעינה שלא לצורך ויסבך את התהליך כאשר פקים זהים ישמרו על אותו תהליך טעינה ואותו זמן בהנחה שהמטען יכול לעמוד בהספק הנדרש לטעינת 2 פקים במקביל.
בקשר ל C שונה התשובה היא כן, ניתן לטעון 2 סוללות בעלות קיבולת זהה עם C שונה רק צריך לשים לב שזרם הטעינה יהיה מוכתב למטען לפי הסוללה בעלת ה C הנמוך יותר על מנת שלא לגרום לה נזק.
לדוגמא:
2 סוללות 2200MAH 3SP אחת 25C ואחת 0.3C (סוללת ליפו לשלט).
במקרה הזה זרם הטעינה צריך להיות מוגבל ומקובע ללא יותר מ 0.3X2.2=0.7A.
הקביעה הזו נכונה עבור כל מוד טעינה שנבחר STORAGE,FAST או טעינה רגילה ההבדל מתבטא רק בכמות הקיבולת הסופית שאנו רוצים להביא את הסוללה אליה בסיום התהליך ובזמן הטעינה כפועל יוצא.
ועוד דבר אחד חשוב, ככלל לכל סוגי הסוללות, ככל שזרם הטעינה נמוך יותר אורך חיי הסוללה גבוה יותר והקיבולת הסופית שלה לאחר טעינה תהיה גבוה יותר לכן בבית כאשר לא ממהרים מומלץ ורצוי לטעון בזרם נמוך מעט מ 1C.