ציוד ל FPV, צריך עזרה בבחירה
היי
אני מעוניין להיכנס לתחום וצריך קצת עזרה.
ראיתי באחד הנעוצים פה המלצות לציוד, ונאמר שם שציוד שצורך 5V זה חסרון, אפשר להסביר מדוע?
בנוסף לכך, לאחר שיש לי כבר את כל הציוד, איזה ציוד נוסף צריך בשביל להזין את הציוד במתח (UBEC או משהו אחר? באיזה מתחים וכו')
תודה,
אסף.
תגובה להודעה: ציוד ל FPV, צריך עזרה בבחירה
תוכל לתת קישור למקום שבו מצויין שזה חסרון?
אני אישית אוהב מאוד להשתמש במשדר הקטן של החצי וואט, שדורש 5V (לא להתבלבל בטעות ולחברו למתח גבוהה מזה)
אני לשם כך משתמש בUBEC של טורניג'י 3A, וכמו כן הוא מספק מתח גם לשאר הטיסן, כדאי ללפף כמו שצריך בטבעת פריט כדי למנוע הפרעות לא רצויות כמובן. (10 ליפופים, לא לחסוך כדי שיהיה אפקטיבי והדבר דורש הארכת החוטים)
יש גם מס' מצלמות שעובדות על 5V ישירות, אם כי אין לי המלצה מסויימת למצלמה שתעבוד על 5V.
יתרון מסויים שיש ל12V שהוא עובד ישירות מסוללת 3 תאים, ולגבי המשדר חצי וואט אני באמת חושב שאין צורך ביותר מכך, אני משתמש במשדר שכזה לטווחים עצומים, הוא קל וקטן, ויחסית לא מתחמם כמו המשדר הגדול יותר.
חצי וואט? יש סיכוי שאתה מתכוון לחצי קילווואט?
חצי וואט נשמע לי מעט...
חצי וואט, 500mW
זה דיי הרבה לטעמי..
להבדיל, שלט\משדר 72 משדר בעוצמות של 100-200mW
ושלט\משדר 2.4Ghz עד 100mW אם אני לא טועה..
באמצעות אנטנות כיווניות אני מגיע ללמעלה מ4 ק"מ עם חצי וואט.
יש סיפורים על אנשים שבאמצעות 10mW שזה העוצמה החוקית בהרבה מדינות מגיעים ללמעלה מ5ק"מ באמצעות אנטנות מאוד רגישות וכיווניות, כמובן שהוידאו לא "נקי" לגמרי אבל עובדה שהם עושים את זה.
לגבי המצלמה
באיזו שיטת שידור (PAL/NTSC) צריך/עדיף להזמין? ואיזה ציוד אמור להיות תואם אליה? המשדר? המקלט? המסך?
תודה,
אסף.
רצוי ללכת על PAL משום שזו שיטת השידור בארץ.
משדר מקלט, תסתכל בשרשור הנעוץ למעלה. יש מגוון די צר של משדרים המותרים בארץ (משדרי 2.4).
במידה ואתה רוצה להטיס דרך מסך, חפש אחד שעובד על 12V, גדול ככל האפשר ובעל בהירות מעל 300. אני מעדיף משקפים.
אתה יכול להרים טלפון לכל אחד מהחברים לקבלת תשובות מפורטות יותר.
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
רצוי ללכת על PAL משום שזו שיטת השידור בארץ.
משדר מקלט, תסתכל בשרשור הנעוץ למעלה. יש מגוון די צר של משדרים המותרים בארץ (משדרי 2.4).
במידה ואתה רוצה להטיס דרך מסך, חפש אחד שעובד על 12V, גדול ככל האפשר ובעל בהירות מעל 300. אני מעדיף משקפים.
אתה יכול להרים טלפון לכל אחד מהחברים לקבלת תשובות מפורטות יותר.
איציק
מה לגבי תאימות שיטת השידור בין הרכיבים? האם המשדר/מקלט פסיביים לשיטת השידור והיא נקבעת על ידי המצלמה, או שיש להקפיד גם שם על שיטת השידור?
שיטת השידור נקבעת ע"י המצלמה.
כשאתה קונה משקפים/מסך יש לשים לב שזה תומך בשיטת השידור שתבחר למרות שהיום 99 אחוז מהמוצרים תומכים בכל שיטות השידור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SPL
שיטת השידור נקבעת ע"י המצלמה.
כשאתה קונה משקפים/מסך יש לשים לב שזה תומך בשיטת השידור שתבחר למרות שהיום 99 אחוז מהמוצרים תומכים בכל שיטות השידור.
נכון מאוד.
מהסקירה על מערכות רדיו בפורום הג'טים, למדתי שפוטבה למשל עובד בפס צר. זה אומר שבמידה ואני עובד עם רדיו המכוון ל2.4 נמוך אני יכול לשדר וידאו 2.4 בגבוהה :rolleyes: לא סגור על התיאוריה, אבל שווה בדיקה.
איציק