איך לדעת מתי הסוללה כמעט ריקה ולנחות על מנת למנוע פריקה עמוקה ולא להרוס אותה?
Printable View
איך לדעת מתי הסוללה כמעט ריקה ולנחות על מנת למנוע פריקה עמוקה ולא להרוס אותה?
תעשה טיסה כך זמנים ומתי שתרגיש שהסוללה נחלשת תנחית וסתם דוגמא הטסתה 8 דקות אז תכוון תטימר בשלט ל6:30 דקות..
מקווה שעזרתי :)
סאשה
ניסוי ותהייה...
ניתן לחשב בערך זמן טיסה, לנחות ולבדוק מתח ובהתאם לבדוק זמנים שוב
אני לא הייתי מחכה שהסוללה תחלש וארגיש ירידה בביצועים - מתי שתרגיש יהיה מאוחר מידי ...:eek: במקרה הטוב תצליח להנחית בשלום והרגת סוללה במקרה הרע הרגת טיסן ...
בד"כ עובדים בשיטת ניסוי ותהייה אבל בפעם הראשונה תמדוד זמן ותלך על בטוח לאחר מכן תטען את הסוללה ותראה כמה נכנס לתוכה (ביחס לסה"כ הסוללה ) וזמן הטיסה וכך תדע בכמה להאריך את זמן הטיסה .
כלומר להפסיק כאשר מתח התאים יורד ל- 3.7 וולט?
אוווי *** שכחתי שזה פורום טיסנים XD חח דיברתי על מסוקים :D
בקשר לטיסנים שחר וגאי צודקים זה ניסוי ותהיה עם יש לך " WATS-UP" אז אתה מסודר..
ואני יסביר לך למה...
כשאתה מחבר בין הבקר לסוללה את הWATS-UP ומעלה חצי טורים בודק זרמים סתם דוגמא הוא מראה 15 AMP ופול מנוע 30 AMP ויש לך סוללה 1500 MAH אז זה שווה ל 1.5 AMP
אז זמן הטיסה המקסימלי יערוך כ- 7.5 (בהנחה שאתה לא יורד מחצי מנוע)
החישוב 1.5 (אפרז' הסוללה) לחלק ל30(צריכה של המנוע בפול) שווה 0.05 (5 דקות טיסה)
1.5 (כנ"ל אמפרז' הסוללה) לחלק ל 15 (צריכת המנוע בחצי) שווה 0.1 (10 דקות טיסה)
ובהנחה שאתה תעבור מחצי לפול מדי פעם זמן הטיסה הוא הוא 7.5 אך ככה אתה תגמור את הסוללה.. אז זמן הטיסה המשוער(שבריא לסוללה) הוא 6 ד' טיסה.
בקיצור אני לא רוצה לסבך אותך תן לי פרטים על המנוע, בקר, סוללה, טיסן ואני כבר אחשב לך כמה דקות יש לך לטוס בממוצע.:rolleyes:
מקווה שעזרתי !
סאשה
ממליץ לך , אם אין לך מד הספק, לחבר מד מתח לסוללה תוך הרצת מנוע במקסימום על הקרקע, כשהמתח תחת עומס ב3.4V לתא זה הזמן הבטוח לתכנן סיום טיסה.
תוכל ככה לקבל תחושה כמה זמן יש לך ולתכנת טיימר בשלט.
לBOOGLE, ין לי WATTS UP אבל יש לי מודד, מה שאתה אומר זה להריץ את המנוע בפול מנוע עד שהתאים יגיעו ל3.4? 3.4 זה לא פריקת יתר?
תיקח זמן הכי פשוט
פריקת יתר זה 2.5V לתא תחת עומס, אפשר לרדת עם תאים גם ל2.9V לתא וזה עדיין בסדר, כך ש3.4 זה בסדר גמור.
תמדוד מתח וחכה בסבלנות בפול מנוע עד שיגיע ל3.4 זה המצב הכי קשה למערכת כך שהזמן שיקח למתח להגיע ל3.4 זה המינימום שתוכל להיות באויר בצורה "בטוחה"
עבור על השלבים הבאים:
1.פרוק את הסוללה במטען ולאחר מכן טען אותה למקסימום ורשום את הקיבולת של הסוללה.
2.הטס את הטיסן במשך 3 דקות באופן שבו אתה רגיל להטיס מבחינת מצערת תרגילים וכו... על מנת לדמות אופין טיסה הכי מדוייק שאפשר למה שאתה רגיל להטיס.
3.לאחר טיסה של 3 דקות נתק את הסוללה וטען אותה במטען תוך שאתה בודק כמה קיבולת חזרה לסוללה.
4.את הקיבולת שחזרה לסוללה חלק ב 3 וכך תקבל את הקיבולת שאתה צורך לדקת טיסה ממוצעת המתאימה לסטאפ שלך ולסיגנון ההטסה שלך.
5.קח את הנתון שקיבלת בסעיף 1 והכפל אותו ב 0.8, זו הקיבולת המקסימלית שעליך לצרוך בטיסה אחת עם מקדם ביטחון מסויים וללא גרימת נזק לסוללה או חשש לקאט.
6.חלק את הקיבולת מסעיף 5 בקיבולת לדקת טיסה (סעיף 4) ותקבל את מספר הדקות שבטוח להטיס.
7.כוון טיימר לפי התוצאה מסעיף 6 וטוס לשלום באופן בטוח.
הערה: מומלץ לחזור על הבדיקה הזו כאשר הסוללה מתיישנת או שמרגישים ירידה בביצועים שלה.
אתה מוזמן לחנות של הסיני לפה ותסתכל על Battery Monitor.
שכחת להוציא שורש מe בגובה זמן הטיסה מוכפל בlog10 של התוצאה מסעיף 3 :D
ספר בישול יפה, ממליץ להכניס לאקסל ולשים בEFLY בשטח.
והשגה אחת רצינית טיפה יותר, הכל תלוי גם בטמפרטורת האויר בחוץ, קיץ יהיה שונה מחורף בוקר מצהריים והסוללה אחרי 10 טעינות כבר תהיה אחרת ממה שהיתה בהתחלה.