היי,
אני מעוניין לרכוש funjet אך מעולם לא התנסיתי בהטסה של טיסנים מהירים.האם תהיה לי בעיה להשתלט עליו או שהוא יכול להתאים ואוכל להתקדם איתו לאט?
תודה,
אסף.
Printable View
היי,
אני מעוניין לרכוש funjet אך מעולם לא התנסיתי בהטסה של טיסנים מהירים.האם תהיה לי בעיה להשתלט עליו או שהוא יכול להתאים ואוכל להתקדם איתו לאט?
תודה,
אסף.
הקושי בהטסת FANJET קיים ב-2 בעיות שהטיסן הזה מציב בפניך .
א . המראה או יותר נכון הזנקה מהיד
ב . במהלך ההטסה בגלל גודלו הקטן של הטיסן יש אפשרות של "איבוד מצב"
הסבר :
בזמן ההזנקה המנוע במצב פתוח מלא ואז אתה זורק את הטיסן לכוון הרוח, מה שקורה לי
בדרך כלל זה הפלת אף של הטיסן שאותה אני מתקן בעזרת משיכה UP בשלט, ומיד הטיסן
נענה ומתחיל לתפס.
במהל הטיסה במצב של מנוע מלא לוקח לטיסן שניות בודדות לצאת מטווח הראיה שלך ולכן
צריך להיות ערני לא לתת למצב הזה לקראות ...
אני בכול אופן סדרתי את השלט למצב של הגאים חריפים לצורך המראה ונחיתה והגאים
מאוד עדינים לצורך טיסה מהירה .
הייתי עושה זאת בשמחה לו הייתי יכול.
הצעתי לכל מי שרוצה להגיע ללטרון ולהתרשם - ואף אחד לא בא. חבל.
הצילום שלך יצא לא כל כך רע. האמת שניתן שם גם לראות בחצי עין איך פאנג'טים מטפסים יפה אם זורקים אותם נכון.
בבקשה:
http://www.youtube.com/watch?v=wbTZgl_oYQc
ליאור,
אני בטוח שיש לך יותר נסיון ממני אני עברתי רק שלושה SETUPים עם הפאן ג'ט ובכולם יש את הבעיה.
כאשר חבר זורק את הכלי אז אין בעיה כאשר אתה זורק אותו יש.
כאשר מדובר על פאן ג'ט עם מעט יותר כוח מ SETUP בסיסי של 30A אז אתה צודק אין נפילה כי זה כמו לזרוק טיסן 3D מהיד .
כאשר זה SETUP בסיסי אז ישנה נפילה אפילו בתחילת הסרטון שהעלית רואים פאן ג'ט נזרק ונופל מטר וחצי בערך. לחסר נסיון זה בעיה רצינית משיכה חזקה בהגאים (שהיא אינסטינקט) תביא להזדקרות וריסוק.
אני אומר בפעם המאה: אפשר לזרוק כל פאן ג'ט כמו שצריך בלי הנפילה המדוברת.
כל אחד.
רק צריך קצת טכניקה זה הכל.
זה טועה וזה מטעה, זה משהו מהגשש החיוור ? הבחור שאל שאלה עם תשובה פשוטה - פאן-ג'ט לא מומלץ למתחילים
הניסיון שלי עם פאנגט לא מטורף, אבל מהפעמים שכן ראיתי והתנסתי, בסטאפ די בסיסי (מנוע ESKY 3900KV) מספיקה זריקה קלה וכ חצי מצערת והטיסן מלטף את הרוח בקלילות..
איבוד הגובה לא היה משמעותי...זה מנסיוני האישי ומאוד נהנתי מכך
מקווה בקרוב לחבק אחד כזה :)
הניסיון שלי עם פאנגט לא מטורף, אבל מהפעמים שכן ראיתי והתנסתי, בסטאפ די בסיסי (מנוע ESKY 3900KV) מספיקה זריקה קלה וכחצי מצערת והטיסן מלטף את הרוח בקלילות..
איבוד הגובה לא היה משמעותי...זה מנסיוני האישי ומאוד נהנתי מכך
מקווה בקרוב לחבק אחד כזה :)
מעיין וואלה לא מבין מה נדלקתה עלי השבוע :D:D:D
מה טועה ומה מטעה אתה ראיתה שרשמתי שצריך לזרוק את הטיסן עם UP משוך ????
"לחכות שהטיסן ישקע ויגיע למהירות שליטה " :D
כמה זמן לוקח לטיסן לעשות את ה-2 מ' שיש מהיד שלך עד לרצפה ??? חצי שניה אולי
אני רשמתי לזרוק את הטיסן ואז לאחר נפילת האף שקוראת מיד צריך למשוך UP זה הכל .
יכל להיות שליאור צודק ואם אתה זורק את הטיסן עם הזווית הנכונה אתה לא מקבל הפלת אף.
אני הולך לנסות את זה כבר מחר.
הבעיה בזריקה היא מה זוית ההתקפה שמקנים לטיסן.
בהאצה מן הקרקע זוית ההתקפה נשמרת עד אשר מגיעים למהירות הרוטציה משם המטוס מעלה את האף ומתיישב על המנוע+ עילוי כנפיים.
בזריקה, היות ורובינו (פרט לליאור:p) בעלי נכויות שונות ומשונות, הרי שאנו מחשבים את הזוית ביחס לקרקע וזורקים , בד"כ עם עודף זוית התקפה, היות וכח היד גדול משמעותית (רובינו קופים גדולים:D) אני מעריך כ20 ק"ג דחף לפחות, הרי שזוית ההתקפה+ הכח מקנים לטיסן מגמה קדימה יפה, אך דועכת מהר מאוד כי זוית ההתקפה הגדולה גוררת גרר גבוה ותאוטה רצינית המביאה את הטיסן לשקיעה במקרה הטוב או הזדקרות במקרה הגרוע.
ולכן, חשוב לא לזרוק את הטיסן (אלא אם זה לפח :rolleyes:) אלא "להגליש אותו" היינו לשלח אותו לא בכח רב מידי עם זוית אף אפילו שלילית במקצת על מנת לנצל את הגרביטציה להיות הכח המושך הטבעי לאחר דחיפת היד ולאפשר למנוע לבנות את ההאצה.
הגלשה בזוית נכונה תראה כאילו המטוס מטפס מידית ולא שוקע כמעט.
כל הנ"ל נכון למערכות בהן יחס דחף משקל קטן מ1 !
אם יחס הדחף למשקל גדול מ1 האץ את המנוע , החזק הטיסן ב45 -90 מעלות (אפשר 60 למי שבצבא ועושה שמירות:eek:)ביחס לאופק ושחרר (יענו טיסן 3D).
בהצלחה
אגב, אף אחד לא חשב לבנות לעצמו קטפולטה קטנה?
המממ... (עוד יום ארוך:() גם F-14/F18 שנורה מהקטפולטה בנושאת מטוסים שוקע לאחר הניתוק מהקטפולטה...
בנצי ידידי,
תיאוריה יפה, אבל בפרקטיקה לא עובדת בפאן ג'ט. הפרקטיקה מלמדת שצריך לזרוק אותו עם זוית התקפה גבוהה, גם עם יחס כוח למשקל של פחות מאחד לאחד.
רגע רגע, האם אתה מדבר על זוית התקפה - בין מיתר הכנף לוקטור המהירות, או זוית הגבהה ביחס לאופק? היתכן שעוצמת הזריקה שלך שומרת על זוית התקפה נמוכה יחסית למרות זוית הגבהה ביחס לאופק?
(אני מתחיל להסתבך פה קשות :o) אשמח אם תחשוב ותספר לנו על תהליך הזריקה מבחינת מכניקת הטייס של הכלי ותנסה להעריך את זוית ההגבהה (מה שכולנו רואים כי יש את הקרקע לייחוס) ואת כח הזריקה.
הגזמת אחי. :p
אני אנסה לצלם מחר וידאו.
בבקשה - הסרטון:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...1475#post11475