האם דפרון אוהב דבק מהיר (CA) רגיל או "foam safe"?
האם אפשר להשתמש בזרז?
תודה גיל
Printable View
האם דפרון אוהב דבק מהיר (CA) רגיל או "foam safe"?
האם אפשר להשתמש בזרז?
תודה גיל
דבק מהיר רגיל תוקף דפרון , אל תנסה אפילו..
לשימוש של הדבקות דפרון תחפש כיתוב FOAMSAFE או NO ODOR על הדבק
לגבי זרז- מכל אלה שניסיתי עד היום רק הירוק-לבן שנמכר ברוב החנויות בארץ NCF QUICK לא תוקף
תודה על התשובה
ומצד שני, דפרון "מת" על אפוקסי....
NO ODOR משמעותו שלדבק אין את הריח האופייני ל- CA, יש כאלו גם רגילים וגם FOAM SAFE.
הזרז שהסיני מוכר לא תוקף דפרון וקלקרים למינהם.
את הכיתוב NO ODOR ניתן למצוא רק על הדבקים של FLASH המיועדים לקלקרים .. לא ראיתי את הכיתוב הזה על ה CA הרגיל שלהם אבל אם אתה אומר , טוב לדעת :) חידשת לי
את הזרז הזה גם ניסיתי והוא תקף לי את הדפרון , יכול להיות שזה בגלל כמות גדולה אבל זה לא היה קורה עם הירוק לבן שגם כמויות ממנו לא פגעו בחומר
כמו שעודד כתב, עדיף להשתמש על דפרון בדבק אפוקסי
תגידו איפו ניתן לקנות דפרון או EPP
בארץ
המזרז שנמכר בסיני הוא גם טוב
שקלתי בהחלט להשתמש באפוקסי. אבל האם זה לא מוסיף משקל? מה עם דבק מגע (UHU)?
תודה
ואם כבר מעלים את הנושא, מהו הדבק הטוב ביותר להדבקה של קאפה עם ציפוי לקאפה אחרת?
*דבק שלא יתקוף לא את הציפוי ולא את הקלקר בפנים.
דבק חם
תודה לכולם. אני כבר התחלתי להדביק עם אפוקסי
גיא צודק בהמלצתו על מזרז CNF ולדעתי דבק UFO FOAM SAFE ODORLESS הוא הכי טוב לדפרון. איתו אני בונה את כל השוקפליירים.
אני מעדיף את הדליל על פני הסמיך. מתאים יותר לתיקונים ולמקומות בהם הדבק צריך לחלחל.
הוא גם בעל אורך חיים ארוך יותר מהסמיך ו"מזדרז" יותר מהר.
רק צריך להיזהר שלא יטפטף על הטיסן ולא ינזל לצד השני מבלי שתסימו לב.
מומלץ להשתמש בטפטפות וסופיות פייה מהסיני כדי לשלוט בטיפה.
זיגי גם ממליץ לשמור באיחסון במקרר ואחרי שכמה דבקים התקשו לי באחסון אני אשתמש בעצתו.
מחיר UFO בארץ 50 שקל ומזרז כ 70 שקל.
נ.ב
ניסיני חלק מהסיניים הפופולארים ולא כל כך אהבתי. אני נשאר עם UFO.
אני דווקא שומר בשקית אטומה במקפיא - ראה דיון ודיעות שונות פה.
לגבי שליטה על הטיפות של הדבק אתה יכול ליתפוס עם נייר דבק מחט ארוכה לקצה הפיה ואז הטיפות זולגות על הפיה ישירות לאזור ההדבקה
אין צורך לשמור במקפיא, זה גם עלול לפגוע בתכונות הדבק כי אתה מתקרב לתחום הנמוך של העמידות שלו.
כמעט כל הדבקים (CA אפוקסי וכו') מאיטים את פעילותם והזדקנותם בקרור מתחת ל10 מעלות.
מקרר רגיל נמצא באיזור 4-6 מעלות כך שזה מספיק.
חשוב לסמן שזהו רעל שמישהו לא יתבל כריך עם פסטרמה איתו.
אגב, אם ערבבתם כמות של אפוקסי המתקשה לאט, הכנסה למקרר של השאריות המעורבבות תעצור את ההתקשות וניתן יהיה להמשיך ולהשתמש בו תקופה ארוכה אחרי הערבוב.
לא מכיר, כרגיל אשמח למקורות:)
חברה הוא התחיל להדביק כבר עם אפוקסי וכל התשובות נכונות
בבקשה (בנוגע ל-UFO, שהומלץ ע"י שרון). זה המקום לכתוב גם שיש יצרנים שמנחים לא לעשות כן. בקיצור, כדאי לקרוא את הנחיות של הדבק הספציפי. וכמו שלימדו אותי: אם מתייבש לך הדבק - סימן שאתה לא בונה מספיק ;)
תעשה ניסיון הדבקה על סתם חתיכה וכך תידע איזה דבק הכי טוב לך