פני הנסיון של מחר מישהו חושב שלא כדאי לנסות?
שלום חברים,
מחר אני מתכוון לחבר מצלמת סוני דגם די קטן בערך 350 גרם ,זהו דגם עם זכרון פנימי 30G.
המצלמה תורכב על אולטרא סטיק עם מנוע סאיטו 72 משיהו חושב שתיהיה לי בעיית משקל כך שהמנוע לא יסחוב?
לדעתי בכלל לא אבל עדיף לשאול אולי משהו כבר ניסה.
שבת שלום אלון.
תגובה להודעה: פני הנסיון של מחר מישהו חושב שלא כדאי לנסות?
אני שמתי מצלמה של 120 גרם על הAXN Bottle-Glider שלי, ששוקל 780 גרם.
הייתי צריך לאזן את הטיסן עם משקולות על הזנב אבל הוא הצליח לטוס לא רע בהתחשב בנסיבות.
350 גרם - זה נשמע לי קצת מוגזם...
http://i151.photobucket.com/albums/s...01037Large.jpg
תודה על תגובתך,
נראה לי שההשוואה לא הכי מקבילה למקרה שלי . אני מדבר על מנוע סאיטו 72 משקל כולל כ 4 קילו לפחות כולל הטיסן ואלי אף יותר , כך שלדעתי 350 גרם זה כלום.
לא נראה שלמנוע תהיה בעיה עם המשקל...:o
-אייל אפשר פרטים על המצלמה.?
לא תהיה שום בעיה.
הרמתי משקל דומה בעבר עם מנוע OS75.
ניר
שים לב למרכז כובד
תוספת של 350 גרם ל4 קילו תיהיה כמעט בלתי מורגשת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
s.mario
לא נראה שלמנוע תהיה בעיה עם המשקל...:o
-אייל אפשר פרטים על המצלמה.?
http://www.calcalist.co.il/internet/...305962,00.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
אני שמתי מצלמה של 120 גרם על הAXN Bottle-Glider שלי, ששוקל 780 גרם.
הייתי צריך לאזן את הטיסן עם משקולות על הזנב אבל הוא הצליח לטוס לא רע בהתחשב בנסיבות.
350 גרם - זה נשמע לי קצת מוגזם...
המצלמה גם מוציאה וידאו למשדר וגם מקליטה?
אם כן, כמה קווי טלויזיה היא מוציאה?
תשכך טוב כדי שלא תהיה לך בעיה עם הרעידות (במיוחד עם מנוע 4 פעימות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KNO3
המצלמה גם מוציאה וידאו למשדר וגם מקליטה?
אם כן, כמה קווי טלויזיה היא מוציאה?
מדובר בCamcorder שמקליטה ע"ג כרטיס זכרון. יש לה יציאות וידאו בשני פורמטים, "בננה" עם RCA וחיבור מיני HDMI.
מספר קוים בתמונה? לא קראתי בחוברת אבל היא מתיימרת לצלם 1080P, בפועל זה נראה כמו אינטרפולציה של PAL, אבל עם חיישן בכזה גודל לא ציפיתי ליותר.
היתרון - בצילום ב720P ומטה יש מייצב תמונה שמפחית את הרעידות. החיסרון - היא כל כך קטנה שתמיד יהיו רעידות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
מדובר בCamcorder שמקליטה ע"ג כרטיס זכרון. יש לה יציאות וידאו בשני פורמטים, "בננה" עם RCA וחיבור מיני HDMI.
מספר קוים בתמונה? לא קראתי בחוברת אבל היא מתיימרת לצלם 1080P, בפועל זה נראה כמו אינטרפולציה של PAL, אבל עם חיישן בכזה גודל לא ציפיתי ליותר.
היתרון - בצילום ב720P ומטה יש מייצב תמונה שמפחית את הרעידות. החיסרון - היא כל כך קטנה שתמיד יהיו רעידות.
תודה על התשובה, אבל זו לא הייתה כוונתי.
התכוונתי לשאול אם המצלמה מסוגלת גם להקליט וגם להוציא תמונה למשדר בו זמנית, ככה שיהיה גם fpv קלאסי, עם מצלמה משדר ומקלט, וגם סרטון HD מוקלט אחרי הנחיתה.
עכשיו, בקשר לקווי הטלויזיה, אני יודע שהמצלמה מסוגלת לצלם ב720P ו1080P.
השאלה היא מה היא מוציאה למשדר, שכן 720P ו-1080P הם רזולצויות, משמע פורמט דיגיטלי, שהמשדר לא יודע לעבוד איתו.
הוא מקבל פורמט אנאלוגי שנמדד דרך קווי הטלוויזיה, וזה מה שנראה על הקרקע תוך כדי הטיסה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KNO3
תודה על התשובה, אבל זו לא הייתה כוונתי.
התכוונתי לשאול אם המצלמה מסוגלת גם להקליט וגם להוציא תמונה למשדר בו זמנית, ככה שיהיה גם fpv קלאסי, עם מצלמה משדר ומקלט, וגם סרטון HD מוקלט אחרי הנחיתה.
עכשיו, בקשר לקווי הטלויזיה, אני יודע שהמצלמה מסוגלת לצלם ב720P ו1080P.
השאלה היא מה היא מוציאה למשדר, שכן 720P ו-1080P הם רזולצויות, משמע פורמט דיגיטלי, שהמשדר לא יודע לעבוד איתו.
הוא מקבל פורמט אנאלוגי שנמדד דרך קווי הטלוויזיה, וזה מה שנראה על הקרקע תוך כדי הטיסה.
אז כמו שאמרתי המצלמה מקליטה ע"ג כרטיס זכרון, וזה לא מפריע ליציאות הוידאו שפועלות תמיד.
לדעתי יציאת הRCA עושה Down Convert לPAL אנלוגי סטנדרטי, כלומר 720X576.
אני לא מכיר עדיין את עולם משדרי הוידאו האלחוטיים אבל אני מאמין שהם מתאימים לסטנדטי השידור בעולם, משהו שאני דווקא מכיר לא רע.
720P ו-1080P הן רזולוציות שמתייחסות לכמות הקוים האופקיים בתמונה. דיגיטלי ואנלוגי הן דרכי איפנון והקלטה ולא קשורות לרזולוציה. הפורמט הדיגיטלי מאפשר איכסון מידע רב יותר בשטח קטן ולכן מתאים יותר לרזולוציות גבוהות.
על פי רוב חיבורי RCA מעידים על חיבור אנלוגי פשוט ועממי ולא מסוגלים להעביר מידע שנחוץ לHD, קל וחומר חיבור AV עם כבל וידאו אחד...
בכל אופן המצלמה הזו היא צ'יקמוק ביחס לFULL HD אמיתי, אבל די מוצלחת בשביל מצלמה במשקל 100 גרם. היא לא אידיאלית לשימוש נורמאלי אבל לצילום אוירי היא עשויה להיות רבת פוטנציאל.
תודה, הבנתי.
אגב, נתקלתי עכשיו בפוסט הבא שחשבתי שיעניין אותך:
http://www.rcexplorer.se/projects/hdcv/hdcv.html
עדכון קטן :
הטיסן טס אחלה סחב אחלה התגלגל אחלה לופים וכל מה שרק רציתי קצת כבד אבל שלא נוורא ...
אבללללללללללל
גלתי שבמצלמה שלי יש מערכת ייצוב וברגע שהיא חשה בוויברציות בתדירות גבוה היא מפסיקה לצלם וזה מה שקרה אצלי:D