ארצות הברית חשפה את הסוד השמור שלה
לארצות הברית יש כ-5,113 ראשי נפץ גרעיניים!! :eek::eek:
http://news.walla.co.il/?w=/2/1670522&m=1&mid=90713
דעתי - לא הגיוני. הגיוני שמדובר בכמות שמסופקת לשימוש אזרחי במפעלים וכו', אבל 5,113 ראשי נפץ גרעינים פעילים (כשבסך הכל זה 30 ומשהו אלף) זה לא כלכלי ולא נחוץ.
תגובה להודעה: ארצות הברית חשפה את הסוד השמור שלה
האמת שאני לא מבין בכלל מה זה משנה אם זה 5000 או 50 או מיליון, גם פצצה אחת יכולה להחריב מדינה גדולה בלי מאמץ..
מספיק לייצר 10 פצצות גדולות ואתה מכסה כמה יבשות.
חוץ מזה, למי אכפת כמה יש להם..מה הסוד הגדול..
לנו מספיקות 5 פצצות....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
האמת שאני לא מבין בכלל מה זה משנה אם זה 5000 או 50 או מיליון, גם פצצה אחת יכולה להחריב מדינה גדולה בלי מאמץ..
מספיק לייצר 10 פצצות גדולות ואתה מכסה כמה יבשות.
חוץ מזה, למי אכפת כמה יש להם..מה הסוד הגדול..
לנו מספיקות 5 פצצות....
מממ לא בדיוק, אם אני לא טועה פצצה של 15 קילו טון (כמות החומר שרוב המדינות מכוונת להשיג כיום בכל ראש נפץ גרעיני) גרמה להרג מקיף של בערך 100 אלף תושבים + נזקים בריאותיים ומוות נוסף של עוד 50 אלף איש (באיזור הפיצוץ).
נגיד שפצצה גרעינית רגילה של 15 קילוטון גורמת סה"כ ל-200 אלף הרוגים (שזו הגזמה), תיאורטית צריך 32,500 פצצות גרעיניות.
כמובן שבפועל נזקים אקולוגיים ייגרמו להכחדות.
לפי מה שאני יודע, 6 פצצות גרעיניות יכולות להעלות את הטפ' בכדור הארץ (עליית הטפ' הממוצעת ב-2-6 מעלות יכולה לגרום לנזקים עצומים בכדור הארץ), ככה שזה אמור יותר להדאיג מאשר ה"עוצמה" וההרס של הפיצוץ עצמו של הנשק הגרעיני.
הנשורת הגרעינית היא המסוכנת.
אני לא הייתי מודאג מהאמריקאים כמו שאני מודאג משכנינו..
עריכה: לא משנה, עדיף לא לדבר על דברים כאלה.
והכי מצחיק שרוצים מזרח תיכון נקי מגרעין ? יש פצצות לא גרעיניות והם לא פחות הרסניות :cool:
רגע. מה נעשה ביום שבת בלי גרעינים איזה בעסה :cool: