הוא היה כנף מעופפת עם עמידות בלתי יאמנת מכיוון שנבנה עם 2 שכבות קוולר בקלקר-PRESS עם קורת אורן בשפת ההתקפה. הוא נועד להתרסחת (שילוב של להתרסק+לנחות) בעצים כי הוא טס במקום שהכל היה אדמת טרשים ולא היה לי מקום לנחות והוא עשה את עבודתו יפה.. עד שהוא פגש את אמא אדמה מ 80-50 מטר בצלילה ספירלית יפיפיה שתועדה ממבט הטייס שלא הצליח לנטוש.
כדי לשמור על צורת הכנף הייתי צריך למלא את הקלקר שנמעך, הכנתי סלרי(אפוקסי בדים מעורבב עם מיקרובאלונס) ביחס גבוה לטובת המיקרובאלונס כדי שיהיה קל וימרח באחידות כדי להשלים את צורת הכנף. השתמשתי בטלדכרד (מישהו עוד יודע מה זה?)
שייפתי גם מסביב כדי להכין ל PATCH
כדי להשלים את הפס שהוצאתי (2 שכבות של קוולר 50 ג'ר) השתמשתי בקרבון 90 ג'ר ב 45 מעלות.
עדין מרחתי עוד סלרי בידיעה שאאלץ לשייף את השאריות כדי לקבל את הצורה האחידה והרצויה של הכנף.
מעוצמת המכה ומשבירת הקורה הכנף התעוותה. היית צריך לקבע אותה כמו שמקבעים רגל שבורה.
השתמשתי ב 2 פסים של עץ סנדביץ' כאשר הפס שצמוד לדבק מצופב בטפלון כדי שלא ידבק. את כל העסק קיבעתי עם קליבות
התוכנית היא להריץ אותו על 3 תאים בטסט פלייט ואח"כ לעבור ל 4 עם הקטנת הפרופ. אני מקווה להישאר בסביבות ה 45A-50A עם 4 תאים. המנוע הוא קדמי. זה אומר זריקה קלה יותר והרבה קלקר-בלזה-פוליגל בשפת ההתקפה מדי פעם. אני צופה שהוא יגרד את ה200 קמ"A בSETUP ההתחלתי.
כרגע אני תקוע עם ספיינר (מחכה למשלוח של 40 מ"מ קוטר עם ציר של 5מ"מ) ומתלבט על סרווים.
חשבתי על אלו: http://www.savoxtech.com.tw/sh-0254.htm
למסוקאים יש הרבה ניסיון טוב איתם וב 4.8V הם ב 3.1KG-CM וב 0.16
מה אתם אומרים?
28-05-2010, 02:04:12
MDreamer
תגובה להודעה: שובו של הגרזן - תיקון כנף מחומרים מרוכבים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבי סירוטה
סדנת פלסטיקה בבצלאל?
לא.. סדנת דרימר.
28-05-2010, 12:54:56
Shay
למה וויתרת עליו בתור כנף מעופפת?
10-06-2010, 21:36:55
MDreamer
הוא עדין כנף מעופפת, רק עם מקום למנוע גיבור, סוללהפלצת והרבה אדרלנין.
אתמול כתמתי את השפיץ של 2 הכנפיים והדבקתי מבפנים 2 פיני נעיצה מבפיברגלס וסקין פיבר עם דבר מבני 3M, סידרתי פרופיל פיברגלס בין הכנפיים במקום הסנפיר שהיה.
מחר אדביק תושבת לאומי הנעץ של הכנף (מדיקט תעופתי) ואת ה Firewall
יש מצב שבראשון-שני יהיה טסט
12-06-2010, 21:54:37
MDreamer
5 קבצים מצורפים
היום הכנתי תושבת דיקט חדשה (הקודמת הייתה מצוקמקת) והתאמתי אותה.
מחר תהיה הדבקה של ה Firewall והתושבת.
בנוסף אשייף ואעשה TRIM לשאריות הסקין והדבק של פיני הנעיצה.
יש לי גם משחבות להכין פרופיל אמצע כנף חדש.
13-06-2010, 16:10:05
MDreamer
10 קבצים מצורפים
היום הכנתי דבק מבני 3M אז באותה הזדמנות הדבקתי את ה Firewall ואת התושבת לאומי הנעץ
בפועל נשאר לי רק להדביק ולמתקן את הסרווים, בקר והמקלט. אם אני ממש רוצה, מחר הוא גמור.. אני רק מקווה שנשארו לי מאריכי סרוו של 60 ס"מ :o אם לא בשלישי הוא יהיה גמור.
זה הולך להיות טיסן מפלצת. אני חושב על "המתנקש"
28-06-2010, 00:43:05
MDreamer
10 קבצים מצורפים
טוב,
מתקנתי את הסרווים(עטופים בסילוטייפ לחילוץ במקרה הצורך - כמובן שהסילוטייפ מחוספס להדבקה טובה) עם אפוקסי 6 דקות + אירוסייל. שמתי חיפויים ושקלתי את כל העסק. חסרים רק מייצבים בקצה הכנף, מקלט וסוללת מקלט או BEC. אני משער שהוא ישקול 1300-1350 ג'ר עם סוללת 3 תאים 4000 של TP, לא בדיוק רזה אבל הולך להיות מפלצת.
אני מקווה שהשבוע יהיה טסט פלייט. אני רק מחפש איזה תבנית שתאפשר לי לחפות על חוטי המנוע שצריכים להיכנס חזרה לגוף אחרת נשתמש לטסט פלייט בכלי העבודה הכי חשוב בארגז הכלים של הטיסנאי - סילוטייפ.
הוא כל כך בהמה.. אני מחזיק אותו בקושי מרוב שהוא כבד מקצה הכנף. עם כל דבר אחר דומה הוא היה נשבר, לכלי הזה זה לא מזיז:cool: http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1277678104
03-07-2010, 14:09:08
MDreamer
4 קבצים מצורפים
אתמול היה הטסט פלייט. אני לא יכול לתאר את הכלי:eek: http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1278158557
הזריקה הראשונה הסתיימה לא טוב עקב מרכז כובד אחורי מדי, שימוש יתר במנוע וקיזוז UP קצת יותר מדי. הורדתי 15 גרם מהחלק האחורי 4 קליקים DOWN ועליתי שוב.
אין לי מילים לתאר את הכלי הזה.. הטסתי עשרות פיילונים והוטליינרים שום דבר לא מתקרב למה שהכי הזה עושה.
דבר ראשון הוא משהו באמצע בין הוטליינר לפיילון אבל ופה בא האבל הגדול.. הוא מתמרן כמו שלא ראיתי אף כלי אחר מתמרן בחיי. אני לא יודע אם זה ה SETUP, הסרווים של SVAOX שפשוט מהירים בטירוף ונותנים את אותו הכח לאורך כל התנועה, ה"חלקות" האוירודינאמית של הכלי או הכל יחד אבל אתמול אחרי כמה דקות בטיסה הראשונה כשצברתי קצת huevos נתתי צלילה מטורפת ואחריה ROLL עם מאזנת ימינה הכי חזק שאפשר. התוצא ההייתה מפחידה, היא עשתה גלגול מדויק מאוד על הציר של התנועה במהירות כזאת שלא ראיתי אף כלי עושה כזה דבר עם מוטת כנף כזאת תוך שריקה שהקפיאה את הדם שלי. אני חושב שהשריקה מהוויפרים של המאזנות. אני בטוח שאם היית שם סרטון בלי שום דבר ליד בפריים הייתם אומרים שהרצתי את זה קדימה.. ככה אני הייתי חושב. היא עברה בצלילה הזאת על איזה 5 חוקי ניוטון (לידע כללי - יש רק 3)
המוטה היא 136 ס"מ - כמעט טריינר 46 ממוצע. היא גלגלה בפחות מרבע-חמישית שניה להערכתי(יהיה אפשר לדעת בדיוק בוידאו. זה היה מפחיד למוטת כנף כזאת, מי שהיה בלטרון באותו יום השאיר את הלסת למטה. לצערי שכחתי את המצלמה שלי אבל יש מצב שעוד היום אני אלך להטיס שוב ואצלם וידאו.
יש לי כמה תמונות שעמית קופרשמידט צילם אבל הייתה לו מצלמת רפסלקס איכותית שלא יכולה לצלם וידאו:( לא נודא. תודה עמית.
03-07-2010, 16:41:16
b1yossi
מה בדיוק השתנה ?
זו אותה הכנף לא ?
בוורסיה הקודמת המנוע היה מאחור - ייתכן שזה מה שעושה את ההבדל ?
03-07-2010, 20:27:08
eitan-ro
בלי וידאו לא מאמינים...
10-08-2010, 11:37:55
duck12
זה רק אני או שהכנפיים לא שוות?
10-08-2010, 13:26:09
MDreamer