תגובה להודעה: טיסת מבחן למסוק
כדאי שתעלה תמונות והסבר על הדרך בה כיוונת כדי שעד סוף שבוע תוכל לקבל משוב ולתקן אם דרוש תיקון.
מצטער, אין לי תמונות. הכיוונים נעשו בהשראת הסרטים של בוב פינלס כמו עוד רבים וטובים בyoutube.
על המסוק:
1.סרוויים ב90 מעלות.
2. סוושפלייט מקביל.
3. נטרול השפעות הדדיות.
4. סרוו זנב: 90 מעלות במצב STD, קביעת טווח תזוזה ע"י הזזת הסרוו ו/או מיקום החיבור של הפושרוד לסרוו הורן, העברת ג'יירו למצב HH.
כיוונים בשלט:
1.סרוויים ל50% במצב נורמל כדי למתן את התגובות של המסוק.
2. עקומת פיץ' במצב נורמל: פיץ' שלילי 2- במינימום 0 באמצע ו-11 מעלות בקצה.
3. אני עם 13 שיניים ולכן כיוונתי למקסימום של 80% ב-Throttle.
4. הגבר ג'יירו במצב HH של 32 (זה המומלץ בסרטונים) בשלט זה מופיע כ-72%.
הערות והארות ... בשמחה
אתה מוזמן אלי
גם אבדוק את המסוק וגם אטיס אותו
כמה הערות:
גרף הפיצ' שמעניין בשלב הזה בנורמל צריך לדעתי לעמוד על 4- בחלק התחתון, 5+ במרכז הסטיק ובערך 11+ בחלק העליון. (כמובן שזו רק המלצה וגם ערכים קרובים יעבדו)
לא כתבת מה גרף המצערת בנורמל, בערב אני יכול להעלות את זה שמוגדר אצלי למרות שסביר להניח שיהיה צורך לכוון את המסוק בשטח.
אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה כדאי לך יהיה להפגש עם מטיס מנוסה כפי שהציע לך עודד.
היי איזי,
תודה על העזרה.
גרף המצערת שלי היה לינארי בתחילה, אולם כופפתי את הנקודות העליונות כך שהמקסימום יהיה ב80%
הנחתי את המסוק על הקרקע בשבוע שעבר וכמובן שעם עקומת פיץ' שבה ה-0 היה במרכז המצערת הוא התרומם מעט רק בחצי המצערת ושם לטעמי מהירות הראש הייתה גבוהה מידי.
חשבתי לתת פיץ' חיובי בסל"ד נמוך יותר, בדיוק כמו שכתבת, לגבי השלילי, נראה לי שפיץ' שלילי של -4 יהיה נמוך מידי, חשבתי להתחיל עם -1 מה אתה אומר ?
לאחר שהורדתי מצערת בשבוע שעבר הוא נדבק לקרקע, וזה היה בפיץ' שלילי של -1.
בשבוע שעבר ניסיתי להרים אותו קצת, הוא התרומם והיה די יציב באוויר, ומיד הורדתי אותו לקרקע.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SEVEN
מצטער, אין לי תמונות. הכיוונים נעשו בהשראת הסרטים של בוב פינלס כמו עוד רבים וטובים בyoutube.
על המסוק:
1.סרוויים ב90 מעלות. - באיזה מצב סטיק מצערת ומוד טיסה?
2. סוושפלייט מקביל.
3. נטרול השפעות הדדיות.
4. סרוו זנב: 90 מעלות במצב STD, קביעת טווח תזוזה ע"י הזזת הסרוו ו/או מיקום החיבור של הפושרוד לסרוו הורן, העברת ג'יירו למצב HH. - בדרך שהזכרת מכוונים את האמצע ולא את טווח התנועה - את זה מכוונים בג'יירו אחרי כיוון נקודת האפס
- מה עם איזון הנדנדות בראש?
כיוונים בשלט:
1.סרוויים ל50% במצב נורמל כדי למתן את התגובות של המסוק. - למה?? זה מיותר, לשם כך אתה מכוון מינימום ומקסימום פיטצ' בסווש מיקס! אם אתה רוצה לעדן את התנועה של הסטיק - תגדיר EXPO 25%
2. עקומת פיץ' במצב נורמל: פיץ' שלילי 2- במינימום 0 באמצע ו-11 מעלות בקצה. את השלילי בכל מקרה צריך להגדיל, יש האומרים ל 5 מעלות ויש ל 7 מעלות. לגבי ה 0 באמצע - יותר נוח בהתחלה להגדיר +4/+5 , כי שם המסוק מרחף באמצע סטיק בערך.
3. אני עם 13 שיניים ולכן כיוונתי למקסימום של 80% ב-Throttle. - מה הקשר למספר השיניים? הסל"ד תלוי מאוד בשילוב של הפיניון עם הסל"ד של המנוע עצמו ואם תגביל את זה כמו שכתבת - לא תוכל לעבוד באיידל. אני הייתי מוריד פיניון ל 11/12 שיניים קודם כל ומיד אח"כ מחזיר ל 100% בגרף.
הערות והארות ... בשמחה
אני הייתי מתחיל בגרף מנוע 0-40-65-85-100 ומבצע כיוונים משם לפי הצורך. שוב - אם הסל"ד חזק מדי - תחליף פיניון.
פורסם במקור על ידי SEVEN
על המסוק:
1.סרוויים ב90 מעלות. - באיזה מצב סטיק מצערת ומוד טיסה? - סטיקים במרכז, מצערת במרכז כמובן
2. סוושפלייט מקביל.
3. נטרול השפעות הדדיות.
4. סרוו זנב: 90 מעלות במצב STD, קביעת טווח תזוזה ע"י הזזת הסרוו ו/או מיקום החיבור של הפושרוד לסרוו הורן, העברת ג'יירו למצב HH. - בדרך שהזכרת מכוונים את האמצע ולא את טווח התנועה - את זה מכוונים בג'יירו אחרי כיוון נקודת האפס - נכון, אחרי שכיוונתי את האמצע עברתי לHH ושם בדקתי את טווח התנועה של הסרוו ולפי זה מיקמתי אותו כך שהטווח שלו לא יגמר לפני הסטיק
- מה עם איזון הנדנדות בראש? גם כן איזנתי, לא באמצעים מתוחכמים מידי :)
כיוונים בשלט:
1.סרוויים ל50% במצב נורמל כדי למתן את התגובות של המסוק. - למה?? זה מיותר, לשם כך אתה מכוון מינימום ומקסימום פיטצ' בסווש מיקס! אם אתה רוצה לעדן את התנועה של הסטיק - תגדיר EXPO 25%
האינסטינקט שלי בתור מתחיל יהיה להגיב ביתר עצבנות עם הסטיקים ולכן כיוונתי כך
2. עקומת פיץ' במצב נורמל: פיץ' שלילי 2- במינימום 0 באמצע ו-11 מעלות בקצה. את השלילי בכל מקרה צריך להגדיל, יש האומרים ל 5 מעלות ויש ל 7 מעלות. לגבי ה 0 באמצע - יותר נוח בהתחלה להגדיר +4/+5 , כי שם המסוק מרחף באמצע סטיק בערך.זה מה שאעשה, פיץ' חיובי באמצע מצערת
3. אני עם 13 שיניים ולכן כיוונתי למקסימום של 80% ב-Throttle. - מה הקשר למספר השיניים? הסל"ד תלוי מאוד בשילוב של הפיניון עם הסל"ד של המנוע עצמו ואם תגביל את זה כמו שכתבת - לא תוכל לעבוד באיידל. אני הייתי מוריד פיניון ל 11/12 שיניים קודם כל ומיד אח"כ מחזיר ל 100% בגרף.לא היה לי 11 שיניים, לפני כמה ימים הוא הגיע מהיפני ואני אחליף כשאוכל, זו הסיבה שכיוונתי מקסימום ל-80% ולא 100%, איידל כרגע לא בא בחשבון :-) אני קודם צריך לרחף (למרות שזה לא סותר)
הערות והארות ... בשמחה
שוב .. תודה
1. לגבי כיוון הסרוואים ל 90 מעלות - אתה בודק את מיקומו המדויק של הסטיק ע"י התבוננות בגרף (לא משנה איזה) ווידוא שהסטיק באמצע מורה על 50% בדיוק. אם כך עשית אז הכל בסדר.
2. הכיוון המכאני של מיקום הסרוו נועד כדי לאפס את הלהבים בצורה כזאת שבריחוף לא תהיה לך נדידה של הזנב לכיוון כלשהו ולא כדי להגביל את תנועת הסרוו. את זה עושים דרך הג'יירו אחרי הכיוון המכאני.
3. 50% ב EXPO זה הרבה יותר מדי גם למתחיל. 25%-30% זה די והותר.
4. כשאתה מוריד את המקסימום של גרף המצערת אתה מגביל את המנוע וכתוצאה מכך המנוע לא עובד ביעילות שבה הוא אמור לעבוד, הוא יתחמם יותר וגם יסיים סוללה מהר יותר. לכן עדיף לך להחליף פיניון גם בלי שתצטרך איידל. אצלי היתה אותה הבעיה בהתחלה והטסתי באיזור ה 50% בסטיק אמצע, יותר מזה הסל"ד היה הופך עצבני מדי. אחרי המעבר לפיניון 11 שיניים העניינים החלו להסתדר והגרף כוון מחדש בצורה טובה יותר.
אם אתה רוצה לנסות להטיס לבד - שים צלב אימונים, אבל אחרי 3-4 ריחופים נמוכים כשאתה תרגיש שאתה מבין איך המסוק 'מרגיש' באויר, תוריד את הצלב ותזרוק לפח.
תתכונן לכמה ריסוקים מטופשים עד שתצליח לרחף לבד.
מאיפה אתה בארץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
1. לגבי כיוון הסרוואים ל 90 מעלות - אתה בודק את מיקומו המדויק של הסטיק ע"י התבוננות בגרף (לא משנה איזה) ווידוא שהסטיק באמצע מורה על 50% בדיוק. אם כך עשית אז הכל בסדר.כן, למרות שהsub trims לא בדיוק ב-0, ה-sub trim של הזנב כן באפס.
2. הכיוון המכאני של מיקום הסרוו נועד כדי לאפס את הלהבים בצורה כזאת שבריחוף לא תהיה לך נדידה של הזנב לכיוון כלשהו ולא כדי להגביל את תנועת הסרוו. את זה עושים דרך הג'יירו אחרי הכיוון המכאני. כן, כיוונתי אותו כך שבמרכז הסטיק להבי הזנב לא ימשכו לשום כיוון
3. 50% ב EXPO זה הרבה יותר מדי גם למתחיל. 25%-30% זה די והותר. לא עבדתי עם EXPO כלל, אלא עם אינטרפולציה לינארית, ה-50% מתייחס לD/R .
4. כשאתה מוריד את המקסימום של גרף המצערת אתה מגביל את המנוע וכתוצאה מכך המנוע לא עובד ביעילות שבה הוא אמור לעבוד, הוא יתחמם יותר וגם יסיים סוללה מהר יותר. לכן עדיף לך להחליף פיניון גם בלי שתצטרך איידל. אצלי היתה אותה הבעיה בהתחלה והטסתי באיזור ה 50% בסטיק אמצע, יותר מזה הסל"ד היה הופך עצבני מדי. אחרי המעבר לפיניון 11 שיניים העניינים החלו להסתדר והגרף כוון מחדש בצורה טובה יותר.
אם אתה רוצה לנסות להטיס לבד - שים צלב אימונים, אבל אחרי 3-4 ריחופים נמוכים כשאתה תרגיש שאתה מבין איך המסוק 'מרגיש' באויר, תוריד את הצלב ותזרוק לפח.
תתכונן לכמה ריסוקים מטופשים עד שתצליח לרחף לבד.
מאיפה אתה בארץ?
אני מאיזור תל אביב (חמישי ערב עד מוצ"ש).
אני מהצפון אז לא יכול לעזור בסופ"ש, מצטער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אני מהצפון אז לא יכול לעזור בסופ"ש, מצטער.
אתה דווקא די עוזר ... :)
אני בחיפה במהלך השבוע, אולם המסוק כרגע במרכז.
אם אני מתחיל עם עקומת פיץ' שלילית וכבר ברבע מצערת חוצה את ה-ס, האם כך המסוק יגיב בצורה "מסורסת" יותר עקב מהירות ראש איטית יותר ? היכן עובר הגבול ? כלומר, האם כדאי למקם את החצייה של ה-0 (בין פיץ' שלילי לחיובי) בין 0-25% מצערת ? 25%-50% מצערת ?
אל תנסה למקם ככה, יש לך גרף עם 5 נקודות בסך הכל.
מהירות הראש לא איטית בכלל, הריחוף מגיע רק באיזור ה 4-5 מעלות ולא לפני. שם אתה כבר ב65-85 אחוז מצערת.