תגובה להודעה: אנטנה נקרעה
להלחים חזרה את האנטנה.
תוריד את מה שנשאר על המלחם ותלחים את האנטנה חזרה למקומה.
אם יש לך בבית מקלט תקול שאין לך צורך בו, אתה יכול לקחת ממנו אנטנה כדי שאורך האנטנות יהיה שווה.
אני לא הייתי לוקח סיכון להלחים את זה,במחירים של המקלטים היום עדיף להזמין חדש,ככה תהיה בראש שקט,המלצה בלבד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tisanir
להלחים חזרה את האנטנה.
תוריד את מה שנשאר על המלחם ותלחים את האנטנה חזרה למקומה.
אם יש לך בבית מקלט תקול שאין לך צורך בו, אתה יכול לקחת ממנו אנטנה כדי שאורך האנטנות יהיה שווה.
אין בעיה להלחים שוב, זה ממשיך להיות יעיל, בכל מקלט כזה שיש לי פתחתי והוספתח דבק חם לאיזור שבו האנטנה יוצאת , נראה לי שזה משפר את העמידות שלה.
תודה על העצות.
בגלל שרוב האנטנה נשארה לי ביד, אני אנסה להוציא את החלק שנשאר במקלט ולהלחים את החלק (הארוך) שנשאר בחוץ.
גלעד
אם זה מקלט 2.4 תתחדש לך במקלט חדש,
ב-72 בטח לא להלחים את החתיכה שנותרה לך ביד.
תלחים חוט אחר באורך זהה בדיוק למקור
כל אורך אחר יגרום לשיבושי קליטה
דני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
berler_d
אם זה מקלט 2.4 תתחדש לך במקלט חדש,
דני
זאת אומרת שב 2.4 לא מומלץ להלחים???
גלעד
אתה יכול להלחים גם ב-2.4. חשוב לשמור על אורך קרוב ככל האפשר למקור.
בתדרים נמוכים כמו 72Mh אורך האנטנה ארוך יחסית וטעות של מילימטרים לא תשפיע. בתחום של 2.4 האורך קצר וכל מ"מ משנה את האורך באחוזים, חשוב לדייק ולהלחים חוט באורך קרוב מאד למקור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giladba
תודה על העצות.
בגלל שרוב האנטנה נשארה לי ביד, אני אנסה להוציא את החלק שנשאר במקלט ולהלחים את החלק (הארוך) שנשאר בחוץ.
גלעד
ידיים טובות? בחירה נכונה.;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giladba
תודה על העצות.
גלעד
תבדוק שלא נמתחו/נשארו/נקרעט לך גידי אנטנה כתוצאה מהמשיכה
האנטנה בנוייה משני חלקים: גיד פנימי עטוף בפלסטיק ומעל הכיסוי יש עוד מספר גידים דקים שגם הם עטופים בפלסטיק.
זאת אומרת שהאנטנה בנוייה משתי שכבות, כמו האנטנות שהיו פעם לטלוויזיות כשהיה רק ערוץ אחד (יש כאן אנשים שזוכרים את האנטנה הזו?).
הבעיות:
החוטים דקים מאוד מאוד - קשה להלחמה.
איך אני מלחים שתי שכבות שונות?
גלעד
אם אין לך ניסיון בזה אני ממליץ לך להזמין חדש הסיגוי הוא שהיא לא תעבוד טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giladba
זאת אומרת שהאנטנה בנוייה משתי שכבות, כמו האנטנות שהיו פעם לטלוויזיות כשהיה רק ערוץ אחד (יש כאן אנשים שזוכרים את האנטנה הזו?).
גלעד
זה נקרא "חוט קוקסיאלי" משמש גם היום להעברת RF (רדיו) בין אם במקלט, ובין אם במשדר.
עדכון: הלחימו לי את האנטנה עם מיטב הציוד - מיקרוסקופ, חוט בדיל בעובי שערה, מלחם מיוחד ועוד ציוד שלא היה מבייש את המעבדה בשורק.
מעבר לבדיקת מרחק קליטה, יש עוד בדיקות שאתם ממליצים לעשות?
גלעד