מה הייתם מעדיפים 600 חשמלי או ניטרו ולמה??
:)
Printable View
מה הייתם מעדיפים 600 חשמלי או ניטרו ולמה??
:)
כל אחד והעדפה שלו.
אני בחרתי בחשמלי ואני שלם לגמרי עם ההחלטה. אין את כל הלכלוך והטיפולים שצריך לעבור עם מנוע דלק.
אני מוסיף מספר נקודות חשובות שליאור בר עמי כתב בכדי לעזור לי לבחור:
שיקולי הכוח כיום לא קיימים, ועם סטאפים נכונים הכוח שתקבל ממסוק מודרני כמו טירקס 600 הוא הרבה מעבר למה שצריך בין אם זה בניטרו או בחשמלי. מסוק 600 מצויד במנוע 50 יטוס חזק בדיוק כמו סטאפ 6S איכותי (סוללות איכותיות בשילוב עם מנוע חזק - לדוג' סקורפיון), ומנוע 55 ומעלה (OS,YS,NOVAROSSI,KDE) ישגר את המסוק עם כוח אינסופי בדיוק כמו סטאפ של 8S-10S - ככה ששוב שיקול הכוח לא קיים.
הציוד הנלווה ששגיא הזכיר לא ממש קיים מאחר והוא הזניח את המטען והסוללות הרבות שעלייך לקחת לשטח ע"מ להטיס יותר מפעם-פעמיים. בשני המקרים חשמלי או ניטרו קיים ציוד נלווה - נכון בניטרו הוא טיפה יותר מלכלך וכבד, אך מצידו השני של המתרס שם לא תמצא את עצמך בסוף יום הטסה מחפש להניע את הרכב בכבלים, כי גמרת את המצבר בטעינה של סוללות :S (וכן זה קרה במציאות.....).
כמו שצויין ההתעסקות הטכנית בניטרו אכן דורשת מעט יותר מהמטיס - זה כולל כיווני מנוע (המסוק זהה), ניקיונות בסוף יום הטסה, הרצות, וטיפולים תקופתיים למע' הדלק ומע' ההצתה (פלגים). אך בל נטעה ונחשוב שאין התעסקות ו/או תחזוקה בחשמליים כלל - והטסת חשמלי גם היא כרוכה בתחזוקה שנובעת מהיותו חשמלי, אמנם במינון נמוך יותר, אך היא קיימת. (שימון צירים, מיסבים וכו').
העלויות בחתך שנתי לסטאפ עד 6S אכן מגיעות ל +/- אותו הדבר, במיוחד היום עם הציוד הסיני שנותן תמורה מדהימה למחיר שלו. אם אתה עולה במס' התאים והולך על סטאפ HV העסק מתחיל להתייקר ואז יש יתרון קל לניטרו - שוב מתוך הנחה שאנחנו הולכים על סוללות סיניות, אם תבחר בתאים איכותיים יותר (לדוג' TP, FP וכו') הייתרון היחיסי יהיה חד משמעי לטובת הניטרו (במיוחד לאור ריבוי הדלקים בשוק והתחרות הקיימת כיום).
אני לא מתייחס פה לעניין של אינטרוול החלפות של מנועים ו/או מיסבים מאחר וגם לסוללות יש גיל (לא אוריאל) ומס' מחזורי טעינה מוגבל - והדבר שקול. כמו כן לא מתייחס לנזקים כתוצאה מריסוק, למרות שהסיכוי להרוס מנוע בריסוק הוא נמוך מאוד לעומת סוללה - בניטרו קיים אגזוז שפגיע לא פחות. כל עוד אנחנו מדברים על תאים סינים נזק לסוללה הוא בקירוב גס שווה ערך לנזק באגזוז כך ששוב אנחנו שקולים...
הניטרו הרבה יותר זמין להטסה ודורש הרבה פחות התעסקות היקפית (אם נזניח את הפן הטכני) - תדלק ועלה לאוויר, לעומת החשמלי שדורש ממך על זמן הטסה קצר יותר (כ 6-7 דקות לעומת 10-15 דק' בניטרו) זמני טעינה והמתנה ארוכים יותר (מינימום 20 דק' טעינה בסוללות המתקדמות ביותר עד שעה+ בסוללות "רגילות").
עד כאן העובדות הענייניות - כל השאר הם שיקולים אינדבידואלים בלבד ומה שמתאים לאחד חורא לאחר, לדוגמא הרעש שמחד מאוד מושך אנשים מסויימים אך מאידך מאוד מרתיע אחרים או לא מתאים לאיזורי הטסה מסויימים, וע"כ לא אכנס לשיקולים כמו רעש, עשן, כיף או נהנתנות...
אם כן - כמו שאתה רואה, כיום ההחלטה היא די שקולה, וכמו שניתן לראות גם העולם מתחיל להראות את אותותיו בנושא, וככל שהזמן עובר ההתפלגות הולכת ונעשית שקולה וכמות הכלים החשמליים גדלה וגדלה - אני מניח עד למצב שהעסק יהיה שקול פחות או יותר.
בסוף זה מסתכם בסעיף האחרון והלא ענייני - מאחר ושני הכלים יתנו לך תוצאות זהות, נשארנו עם מה אתה אוהב יותר??
וזו ידידי שאלה שרק אתה יכול לענות עליה....