תגובה להודעה: כשלון באוטורוטציה
אלעד,
מנסיון, אני בהחלט מציע לעשות זאת בהתחלה עם כבל חניך מדריך. ולא, לא רק לשם הקניית בטחון.
מדריך טוב, ימנע ריסוקים מטעויות גם במהלך אוטורוטציה.
ככה אני למדתי לעשות זאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Hagay
ראיתי וקראתי כמה פעמים, שגיא כותב לצריך להוריד סטיק לאמצע (0 מעלות) אבל אצלי זה לא עבד כמצופה ולכן השאלות שלי פה..
הדבר הראשון שחובה לעשות במסוקים זה ללמוד אוטורוטציה...
אני לא יודע מה שגיא רשם בשירשור שלו...
אסור בפירוש להוריד ל 0 מעלות, אתה בעליל מעבד סלד!
אתה צריך להוריד סטיק למטה (לפי רגש - אבל בערך באזור הרבע) ולקבל זווית שלילית - זאת על מנת לצבור מהירות בלהבים, וכמובן שהתהליך הסופי כמו שאמרת - לבלום עי העלאת סטיק לזווית חיובית ונחיתה רכה
טוב נו..זה עלול לכאוב אבל אני אנסה את זה באופן יזום בשבת אם אני אספיק להרכיב אותו עד אז.
כמובן שאני אתאמן בסימולטור כל השבוע לפני כן.
כמו שאסף רשם ! גם אני חושב חייב ללמוד אוטורוטציה ...
זהו ערך חלשוב להטסה....
תכונן בסימולטור לצורך הדגמה ...( אם תרצה תוכל להוסיף גם ערך של רוח לשם הקניית ראליות מציאותית יותר )...
היי אלעד,
אוטו' היא הליך חירום מאוד חשוב ללמידה ותרגול, חשיבותו באה לידי ביטוי במגוון רב של חירומים ולאו דווקא רק בחירומי דום מנוע (לדוג' תקלות זנב).
כמו כל תרגיל אחר - ליווי מודרך עושה את העסק לקל הרבה יותר, אך יחד עם זאת הוא אינו מצרך חובה וניתן ללמוד גם ללא מדריך כיצד לבצע אוטו' נכונה.
התהליך שאתה מתאר הוא ברובו נכון, אך יחד עם זאת ישנן נק' חסרות / לא נכונות שיש לעמוד עליהן ולתקנן.
זוויות מומלצות לביצוע אוטורוטציה:
נק' עליונה - מקס' חיובי אפשרי (לאפשר לך למקסם את "ההצפה" של המסוק).
נק' אמצע - עניין של העדפה אישית; או 0 או 5+, תלוי אם אתה נכנס לתרגיל לרוב ממצב של IDLE או ממצב NORMAL (לחירום אמיתי אין משמעות לנתון).
נק' תחתונה - זווית שבין (7-) ל (9-), שוב עפ"י ההעדפה אישית של קצב השקיעה, אני אישית משתמש ב 9- לביצוע אוטו' גם הפוכות.
עוד דגש אחד חשוב הוא ביצוע האוטו' תוך תנועה ולא ב"נפילה" אנכית, מקדם תנועה ולו הקל ביותר לתוך הרוח מגדיל את זרימת האוויר על הלהבים ומגדיל את העילוי שהם מייצרים - אני נוטה להאמין שאם היית שומר על כללים אלו היית מבצע את האוטורוטציה שלך בצורה מוצלחת.
ההמלצות שנתתי מבוססות ומיושמות על כל מסוקי, ומשמשות אותי לביצוע אוטו' ואף הפוכות גם עם ה 500 שלי - חשוב לזכור שמיקום סטיק הוא לא רלוונטי במהלך התרגיל, ולא ניתן להעביר מיקום סטיק נכון על דפי הפורום; הרגשה טובה למסוק, ושמירה על סיבובי ראש תוך תשומת לב לדגשים שנתתי מעלה - הם הסוד לאוטורוטציה מוצלחת.
אתה יכול לשאול את שרוןX שקיבל ממני שיעורי אוטורוטציה עם מסוק ה 500 שלו, הסיפוק שלו אחרי הצלחת התרגיל הוא משהו שקשה לשכוח - כמו גם המכנסיים :p, הנה השירשור המדובר (יש תמונה :D):
http://www.efly.co.il/forums/showthr...1720#post91720