תגובה להודעה: Sky Trainer 182
ואפתח ברשמים ראשוניים שלי (טרום הרכבה):
מהחנות הנ"ל, הקיט מגיע ארוז היטב ובמהירות יחסית (נשלח תוך יום).
האיכות לא בשמיים, כיאה למחיר המאוד אטרקטיבי. בינתיים:
- ההתאמה של החלקים בעייתית (אצלי, כנף ימין לא נכנסת למקומה ללא חיתוך קל).
- המדבקות מודבקות ברישול/עקומות/בעלות "קפלים".
- אחד הגלגלים רחוק מלהיות ממורכז והטיסן "מקפץ" עליו.
- התיעוד בעייתי: אין התאמה בין משקל-הטיסה באתר (1300 ג'), למשקל על האריזה (1000 ג') ולמשקל בחוברת ההרכבה (930 ג').
- החומר ממנו עשוי הטיסן אינו בהכרח ה-EPO המובטח. יתכן שמדובר ב-EPS (קלקר) דחוס מהרגיל. בכל מקרה, לא נראה שהטיסן יכול לשרוד התרסקות ללא נזקים משמעותיים.
למרות כל זה, הטיסן נראה מצויין ולפחות בינתיים, המחיר בהחלט מצדיק את התמורה.
1 קבצים מצורפים
ועכשיו, לשאלות:
בחוברת ההרכבה מורים להדביק את הכנפיים, את ה-Spar ואת החלקים השונים (מייצבי גובה וכיוון) באמצעות "Silicone Gel". הם מתכוונים לסיליקון האטימה הלבן הרגיל? מישהו ניסה את זה פעם? למה לא להדביק עם Foam Safe CA?
תודה.
http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1281683059
היה לי תטיסן הזה בגרסת p&p הדבקתי את כולו באפוקסי 5 דק', חוץ מזה שהוא היה ממש עצלן הוא גם לא שרד התרסקות סבירה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edoman
יש לך סטאפ מומלץ ?
http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1281560661
פרופ 12X6
ניתן להחליף את הסרוואים MG ב-HXT900
ניתן לקחת גם את ה35-42-1100 (או אחיו 3542-1250) שניהם במחיר אטרקטיבי כיום של 11.3$ ו13.12$ בהתאמה.
ל1250KV הייתי שם פרופ של 11X5.5 .
בעניין הדבקה, נסה במקום סמוי, למשל בחתיכה שגילפת מהכנף, CA רגיל וCA FOAM SAFE
זו תהיה בדיקה מעולה לסוג החומר כי EPO לא אוהב FOAM SAFE וEPS לא אוהב CA רגיל :)
תתחדש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
תתחדש
תודה!
בעניין הסיליקון - אתה לא רואה איזה יתרון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
ניתן לקחת גם את ה35-42-1100 (או אחיו 3542-1250) שניהם במחיר אטרקטיבי כיום של 11.3$ ו13.12$ בהתאמה.
ל1250KV הייתי שם פרופ של 11X5.5 .
תתחדש
בוגל המנועים האלה יותר טובים-חזקים ממה שנתת לי קישור אליו 3536-910
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
ואפתח ברשמים ראשוניים שלי (טרום הרכבה):
מהחנות הנ"ל, הקיט מגיע ארוז היטב ובמהירות יחסית (נשלח תוך יום).
האיכות לא בשמיים, כיאה למחיר המאוד אטרקטיבי. בינתיים:
- ההתאמה של החלקים בעייתית (אצלי, כנף ימין לא נכנסת למקומה ללא חיתוך קל).
- המדבקות מודבקות ברישול/עקומות/בעלות "קפלים".
- אחד הגלגלים רחוק מלהיות ממורכז והטיסן "מקפץ" עליו.
- התיעוד בעייתי: אין התאמה בין משקל-הטיסה באתר (1300 ג'), למשקל על האריזה (1000 ג') ולמשקל בחוברת ההרכבה (930 ג').
- החומר ממנו עשוי הטיסן אינו בהכרח ה-EPO המובטח. יתכן שמדובר ב-EPS (קלקר) דחוס מהרגיל. בכל מקרה, לא נראה שהטיסן יכול לשרוד התרסקות ללא נזקים משמעותיים.
למרות כל זה, הטיסן נראה מצויין ולפחות בינתיים, המחיר בהחלט מצדיק את התמורה.
גם לי צריך להגיע כניראה בתחילת השבוע,ניראה לי אחלה טיסן להשתעשע איתו,ועוד במחיר שלו זה כמו ארוחה זוגית במסעדה טובה,אגב אתה מכיר טיסן שעומד בהתרסקויות ללא כל פגע,אני לא מכיר ואם יש כזה אני הראשון שיקנה,לפני שבועיים ריסקתי פאנג'ט שהוא נחשב לחומר הכי טוב שיש,הוא נהיה כמו לגו הייתי צריך להשלים אותו כמו פאזל,ראה דוגמה מה שקרה לפאנג'ט של גיא,הכל תלוי בעוצמת המכה במקום הפגיעה,תדווח לנו על הטסט שתעשה מעניין איך הוא טס,אם הוא יהיה טוב אני יקנה עוד אחד לחלקי חילוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ללו
אגב אתה מכיר טיסן שעומד בהתרסקויות ללא כל פגע,אני לא מכיר ואם יש כזה אני הראשון שיקנה
לא מחפש "טיסן שעומד בהתרסקויות ללא כל פגע" (אני לא מטיס עד כדי כך גרוע, נראה לי), רק ציינתי שהטיסן הנ"ל עשוי להיות יותר רגיש מטריינרים אחרים לריסוקים, למי שזה חשוב לו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ללו
תדווח לנו על הטסט שתעשה מעניין איך הוא טס,אם הוא יהיה טוב אני יקנה עוד אחד לחלקי חילוף.
בשמחה, אבל אני די בטוח שאחרים פה יקדימו אותי:o
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
תודה!
בעניין הסיליקון - אתה לא רואה איזה יתרון?
אם יש לך סבלנות לחכות 24 שעות למיצוק- תפדל, סביר שידביק יפה , אכן היה לי דאון סיני שהיה מודבק עם דבק שנרא כך.
נסה אולי את משחת הפלא שמר שפירא פרסם באחד השרשורים (משהו דמוי סיליקון).
הרעיון מאחורי ההדבקה בסיליקון הוא שהממשק שומר על הגמישות , דבק קשה בממשק של שני חומרים גמישים נתון למאמצים וסדקים יותר מדבק גמיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ללו
בוגל המנועים האלה יותר טובים-חזקים ממה שנתת לי קישור אליו 3536-910
אין יותר טובים בסחורה סינית מאותו המקור :D
מבחינת חוזק, 6 ממ של מאורך מגנטים מייצא יותר כוח , תוסיף לזה KV גבוהה יותר , עבור אותו הפרופ תקבל תוצאות "חזקות יותר" - עכשיו השאלה מה קורה באיזון והאם אתה זקוק לזה.
לי יש גישה פרסית/רומנית/.... המבוססת על החוק הראשון של הכלכלה "יותר עדיף על פחות" = "זול עדיף על יקר" :D (אגב, לנושא זה אני עשיר מספיק לקנות בזול :))
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
אם יש לך סבלנות לחכות 24 שעות למיצוק- תפדל, סביר שידביק יפה , אכן היה לי דאון סיני שהיה מודבק עם דבק שנרא כך.
נסה אולי את משחת הפלא שמר שפירא פרסם באחד השרשורים (משהו דמוי סיליקון).
הרעיון מאחורי ההדבקה בסיליקון הוא שהממשק שומר על הגמישות , דבק קשה בממשק של שני חומרים גמישים נתון למאמצים וסדקים יותר מדבק גמיש.
אין יותר טובים בסחורה סינית מאותו המקור :D
מבחינת חוזק, 6 ממ של מאורך מגנטים מייצא יותר כוח , תוסיף לזה KV גבוהה יותר , עבור אותו הפרופ תקבל תוצאות "חזקות יותר" - עכשיו השאלה מה קורה באיזון והאם אתה זקוק לזה.
לי יש גישה פרסית/רומנית/.... המבוססת על החוק הראשון של הכלכלה "יותר עדיף על פחות" = "זול עדיף על יקר" :D (אגב, לנושא זה אני עשיר מספיק לקנות בזול :))
בוגל זה שאתה עשיר(לקנות בזול) אנחנו יודעים:D,מה אתה אומר אולי אני יבקש מהחברה שאני עובד בה שיתרמו לי איזה מנוע לססנה :D,ניראה לי אחלה רעיון.
יש לך אפשרות גם להשתמש בדבק מגע שמתואר כאן :)
זהו דבק שמתאים גם לחומרים מוקצפים.
יצא לך לשקול את הססנה,מעניין אותי לדעת מה המשקל שלה מוכנה לטיסה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
בעניין הדבקה, נסה במקום סמוי, למשל בחתיכה שגילפת מהכנף, CA רגיל וCA FOAM SAFE זו תהיה בדיקה מעולה לסוג החומר כי EPO לא אוהב FOAM SAFE וEPS לא אוהב CA רגיל :)
ניסיתי, אבל מסתבר שאף אחד מהדבקים שיש לי בבית לא תוקף קלקר (אפילו לא קאפה), גם כאלה שלא כתוב עליהם Foam Safe, אז אני לא יכול לעשות את הבדיקה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ללו
יצא לך לשקול את הססנה,מעניין אותי לדעת מה המשקל שלה מוכנה לטיסה.
מצטער, טרם הרכבתי... בינתיים: רק גוף וכנף (ללא מנוע, סוללה, מקלט, בקר, סרוואים וכו') - כ-670 ג'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
מצטער, טרם הרכבתי... בינתיים: רק גוף וכנף (ללא מנוע, סוללה, מקלט, בקר, סרוואים וכו') - כ-670 ג'.
הוא צריך לשקול בסביבות 1.1 ק"ג,מוכן לטיסה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
ועכשיו, לשאלות:
בחוברת ההרכבה מורים להדביק את הכנפיים, את ה-Spar ואת החלקים השונים (מייצבי גובה וכיוון) באמצעות "Silicone Gel". הם מתכוונים לסיליקון האטימה הלבן הרגיל? מישהו ניסה את זה פעם?
ואיך שכחתי - נפתרה תעלומת הדבק. באחת מפינות המארז הסתתרה שפופרת דבק קטנה, שמזכירה מאוד את דבק-המגע Foam Safe הסיני. למה הם קראו לזה Silicone Gel - אין לי מושג.
טוב, ההרכבה הסתיימה. אין יותר מידי עבודה - להדביק כנפיים ומייצבים, להרכיב ארבעה סרוואים, להבריג גלגלים, לחבר את ה-Pushrods, וזהו, פחות או יותר. נשאר רק לחכות למנוע.
על האיכות של הקיט כבר דיברנו? בנוסף לבעיות הקלות שתיארתי למעלה, גיליתי בעיה קצת יותר מטרידה, בגלל "רגישות המקום": לא ניתן להכניס את הברגים שמחזיקים את הכנף "לחורים" בגוף בהם הם אמורים להכנס. החורים בכלל לא מוברזים (ויתכן שצירפו לי ברגים בקוטר גדול מידי). מכל המקומות בטיסן, זה לא מקום שכדאי לאלתר בו. אנסה לקנות ברגים קטנים יותר ואדווח.
הקיט מגיע עם Pushrods והורנים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
טוב, ההרכבה הסתיימה. אין יותר מידי עבודה - להדביק כנפיים ומייצבים, להרכיב ארבעה סרוואים, ולהבריג גלגלים, וחבר את ה-Pushrods, וזהו, פחות או יותר. נשאר רק לחכות למנוע.
על האיכות של הקיט כבר דיברנו? בנוסף לבעיות הקלות שתיארתי למעלה, גיליתי בעיה קצת יותר מטרידה, בגלל "רגישות המקום": לא ניתן להכניס את הברגים שמחזיקים את הכנף "לחורים" בגוף בהם הם אמורים להכנס. החורים בכלל לא מוברזים (ויתכן שצירפו לי ברגים בקוטר גדול מידי). מכל המקומות בטיסן, זה לא מקום שכדאי לאלתר בו. אנסה לקנות ברגים קטנים יותר ואדווח.
כנס לטיסן חיפה ותבדוק אצלהם אופציה להחליף לברגי פלסטיק יעודיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ללו
הקיט מגיע עם Pushrods והורנים?
מגיע עם הכל, כולל דבק (אבל לא מספיק, לדעתי). ה-Horns אפילו מורכבים במקומם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
כנס לטיסן חיפה ותבדוק אצלהם אופציה להחליף לברגי פלסטיק יעודיים.
תודה על הטיפ. אבדוק את האופציה הנ"ל, בנוסף לאפשרות להתקין ברגים קטנים יותר ולקניית מברז בקוטר המתאים.
אל תתעסק עם מברז בייצור שכזה.
סביר שהברגים מטריים, נסה לבדוק עם ברגי מתכת שיש לך בארגז. אם יש לך קליפר מדוד את הקוטר הפנימי של ההברגה ואפשר יהיה להעריך מה היא.
ברגי פלסטיק יש להשיג אצל "ברגים חיפה" מול בורג המפרץ (או אצלי אם תדע מה המידה או תרצה לטייל לשרון).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
אל תתעסק עם מברז בייצור שכזה.
סביר שהברגים מטריים, נסה לבדוק עם ברגי מתכת שיש לך בארגז. אם יש לך קליפר מדוד את הקוטר הפנימי של ההברגה ואפשר יהיה להעריך מה היא.
ברגי פלסטיק יש להשיג אצל "ברגים חיפה" מול בורג המפרץ (או אצלי אם תדע מה המידה או תרצה לטייל לשרון).
הם פישלו שם לגמרי. "החורים" (איך קוראים בעברית לחור שמבריגים לתוכו בורג...?) לא מוברזים, והם בקוטר הלא נכון (קטן לבורג 3M, גדול ל-2.5M). בנוסף, הם ממש לא מיושרים עם החורים שבכנפיים, דרכם אמור לעבור הברגים.
הייתי היום בבורג המפרץ (או ברגים חיפה - אני אף פעם לא זוכר מי זה מי) בניסיון למצוא בורג דומה בקוטר קטן יותר. היחיד שמצאתי (2.5M) - קטן מידי בקוטר. נראה לי שאנסה לקנות ברגי פלסטיק ארוכים כמו שהצעת, ולשפצ"ר שם פיתרון יותר מוצלח ממש שהם נתנו.
מישהו עוד קיבל את הטיסן? אם כן - האם אצלכם החיבור של הכנפיים לגוף תקין?