יצאתי אתמול להטיס בדשא וריסקתי קלות את המסוק, לא קרה יותר מידי- מלבד הבעיה המוזרה הזאת- בנקודה מסוימת בסיבוב של הגגש נשמע ''קליק'' שמקורו לא נראה לעין, יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה, ואיך מסדרים את זה?
Printable View
יצאתי אתמול להטיס בדשא וריסקתי קלות את המסוק, לא קרה יותר מידי- מלבד הבעיה המוזרה הזאת- בנקודה מסוימת בסיבוב של הגגש נשמע ''קליק'' שמקורו לא נראה לעין, יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה, ואיך מסדרים את זה?
האם כל השיניים בגג"ש שלמות?
האם ניסית להטיס??
יכול להיות שגלגל השיניים הקדמי של התמסורת לרוטור האחורי עפו כמה שיניים.
צריך להחליף כנראה את הגג"ש הזה. כדי לעשות זאת יש:
- לפרק את המגלשים.
- לשחרר את הפין של הציר הראשי והגג"ש הראשי.
- לפרק את פלטת האלומיניום.
- לבדוק את הגג"ש הקטן. כלומר שכל שיניים שם אם כן להחליף אותו. כאשר אתה מוציא את ההגג"ש הקטן תזהר שלא יעוף לך הגג"ש האחורי.
- אחרי שהחלפת תנקה את האזור משאריות שברים.
- תצלם כל דבר לפני כל שלב פירוק כי אם לא תלם ויהיו כמה אפשרויות להרכבה בטוח שתרכיב לא נכון ואז תצטרך לפרק שוב.
- הרכב חזרה בזהירות ותבדוק שהכל יושב טוב אבל לא הדוק מדי אבל גם לא משוחרר מדי.
חשוב מאוד שהבום ישב טוב ולא יזוז. תזוזה קלה גורמת לגלגלי השיניים להתרחק ואז הרוטור האחורי לא פועל ואז... צריך לפרק שוב.
בין הבום לבורג של הבום רצוי לשים פלסטיק קשיח כמו שיש באריזות של תרופות כדי לפזר את הלחץ של הבורג על הבום. יש אנשים ששמים נייר דבק דו צדדי ברוחב הבום בין פלטת האלומיניום והבום.
אל תהדק את הברגים חזק מדי אחרת תהרוס את ההברגה.
שמור טוב על כל החלקים הקטנטנים שלא יעלמו לך כמו הפין של הציר הראשי והגג"ש.
בהצלחה.
העלתי אותו לאוויר והוא טס בסדר רק הרעיש נורא..
אם הוא טס בסדר תבדוק אם המנוע לא זז והפיניון יושב היטב מול הגג"ש הראשי.
יכול להיות גם שעדיין הגג"ש הקדמי של הרוטור האחורי מתפקד מול ההגג"ש הראשי אבל ברור שמשהו נשחק ויתכן שגם תהרוס את הגג"ש הראשי.
במוקדם או מאוחר תצטרך לפרק ולראות מה גורם לרעש. זה יכול להיות לפני נזק נוסף ויכול להיות אחרי נזק נוסף.
בהצלחה
רק עכשיו יצא לי לתקן אותו..סחבק בצבא.. הבעיה באמת הייתה בגג"ש הקדמי- התיקון היה הרבה יותר קל ממה שציפיתי, תודה על ההוראות המפורטות.
לא בדיוק הבנתי למה התכוונת כשאמרת הבורג של הבום?( התכוונת לגליל מתכת הקטן שמקבע את הציר בין המגרעת בפלאח אלומניום לגוף?) בכל אופן הבום יושב טוב ולא עף לי אף גגש בתהליך, המסוק טס פיקס.
עוד תקלה שעלתה לי: לעיתים המנוע מפסיק לעבוד לשבריר שניה וממשיך לסירוגין, זה עקב התחממות יתר של המנוע? או בעיה בתקשורת בין השלט למסוק? (בדר"כ סינכרון מחדש פותר את הבעיה)
תודה על העזרה zvok אין עליך!
הבורג אליו התכוונתי הוא הבורג המהדק את הבום אל הגוף. תמיד את המסוק על המגלשים ותסתכל על הבום היכן שהוא מתחבר לגוף יש שם בורג. הגליל מתכת שאתה מדבר עליו הוא מיסב זעיר.
ה"תקיעות של המנוע עשויות להיות רבות.
- יתכן שהפסיעה של הלהבים לא טובה רצוי לשנות את הפסיעה ולראות.
- כאשר אתה אומר מנוע חם זה לא מוגדר. תנסה לפרט יותר.
- המנוע שיש לך הוא המנוע המקורי או שהחלפת?
- איזה סוללות אתה משתמש?
- כמה זמן אתה יכול להטיס ללא הפסקה?
יש לי את המנוע המקורי של המסוק, אני משתמש בסוללות 600 מילי 15 c ויש לי אחת של 20 c (מה ה-c אומר ד"א?)
כ6-7 דק' ללא הפסקה, התקלה לא קורת בכל טיסה לאחר זמן מה אלא מופיעה לעיתים. בקשר להתחממות ידוע שהמנוע של הדגם הזה נוטה להתחמם מאד מהר אבל הבנתי ש 60-70 מע' זה סביר למנועים האלה.
איבדתי הרבה להבים לאחרונה ונשאר לי רק זוג אחד ספייר, אז כרגע אני מטיס עם קצה להב אחד שהוא קצת פגוע יכול להיות שזה חלק מהסיבה?
אני לא ממליץ להשתמש בלהבים פגומות בצורה כלשהי(לא ממליץ זה לשון המעטה)
אאל"ט יש צלעות קירור שניתן להלביש על המנועים האלה אולי זה ייפתור לך את הבעיה
(אך בכל זאת הייתי מחכה לתגובות של ZVOK המומחה בארץ למסוקים הנ"ל :))
צלעות קירור לדעתי לא נותנות הרבה.
6-7 דקות ללא הפסקה זה מה שנתן לצפות.
כן אבל הבעיה עדיין קיימת וזה התחיל להתרחש בתדירות גבוהה יותר, גם בהתחלת הטיסה.. אני לא מבין את מקור הבעיה..
זה קשור רק לחום מנוע או שזו בעיה אלקטרונית?
אני ממליץ לך להריץ את המסוק כאשר הוא ביד שלך (ללא להבים כמובן) ואז להתחיל לשחק עם כל החוטים שמגיעים למנוע ואז כאשר תזיז אחד אחד אולי תקלוט נתק באחד החוטים!!
בהצלחה.
אלעד
מסכים על אלעד, זה נשמע כמו נתק באחד החוטים (נוגע - לא נוגע).
רק דבר שחשוב לציין, אף פעם לא להפעיל מנוע ללא עומס במקסימום - הסל"ד הוא גבוה משמעותית מהתכנון ואתה עלול לפגוע במיסבי המנוע (ואין גם באמת סיבה לכך עבור הבדיקה הזו).
עלה ל20%-50% מצערת, ובצע את הבדיקה.
אם זו לא הבעיה, אז כנראה שהלך הבקר, נסה לבדוק עם מנוע קטן דומה (אל תעבור את מגבלות הזרם שלדעתי עומד על 7A).
אם שני המנועים מציגים את אותה הבעיה - יש לך בעיית בקר... לפחות.
שיהיה בהצלחה!
יוסי
אחרי שאני מטיס ה esc חם למדי , הוא גם כל הזמן מתנתק מההדבקה שלו לרסיבר, בעיקרון הוא לא אמור להתחממם מעבר ל40-45 מעלות?
אין לי אף מנוע נוסף אז לא אוכל לבצע את הבדיקה הזאת..
עשיתי את הבדיקות נתק וזו לא הבעיה.
בנוסף בדקתי את כל הסוללות:
בטיסה הראשונה הכל היה חלק. נתתי למסוק להתקרר כמה דק' והחלפתי לסוללה ה2 :
אז הוא התחיל להראות קושי בהתמודדות עם מכות גז, החלפתי לסוללה ה3 ואז הוא כבר הראה
את הבעיה של התקיעות וגם ב4.. אז פסלתי את הכשל בסוללה..
כדי לאבחן בין בעיה במנוע או בבקר אני חייב לחבר מנוע אחר כדי לפסול את האפשרות, או שיש עוד דרכים?
מה עושים..?
כדי לאבחן בין בעיה במנוע או בבקר אני חייב לחבר מנוע אחר כדי לפסול את האפשרות, או שיש עוד דרכים?
מה עושים...?