התלבטות אחרונה לפני סיום
האם כדאי להזמין רגולטור + סוללה 7.4 ?
או שכדאי ללכת על סוללה 123 6.6 ?
יתרונות מול חסרונות ???
תודה.
Printable View
התלבטות אחרונה לפני סיום
האם כדאי להזמין רגולטור + סוללה 7.4 ?
או שכדאי ללכת על סוללה 123 6.6 ?
יתרונות מול חסרונות ???
תודה.
עבדתי תקופה מאוד ארוכה עם 123 ו סטפדאון למנוע וסרוו זנב. עבד ללא תקלות/ בעיות חיבורים רבים וכו'. מנגד שברתי פעם אחת עם רגולטור , בעיות מגעים. היום בכלל הנטייה לעבור ל 7.4 עם סרוואים HV. בכדי לא לייקר את המערכת הייתי נשאר עם 123.
סוללה 123
טעינה מהירה יותר
עקומת פריקה מתונה יותר תוך שמירה על מתח עבודה אחיד כמעט לאורך כל הקיבולת של הסוללה.
מחיר יקר יותר.
עמידה בריסוקים.
כבדה יותר.
סוללת ליפו לעומת זאת:
קלה יותר
זולה יותר
עקומת פריקה חדה יותר (מאבדת מתח לאורך הפריקה שלה למרות שמדובר בנתון זניח כי אתה מתכוון להשתמש ברגולטור).
זמן טעינה ארוך יותר.
עדינה בריסוקים.
עכשיו תעשה את השיקולים שלך (הכל בהנחה שאתה נשאר עם רגולטור), אישית אני הייתי בוחר וכבר בחרתי בסוללת ליפו.
יש כאלו שעובדים עם 123 ללא רגולטור, אני לא אוהב לחרוג מהמתח שהיצרן ממליץ לעבוד בו גם אם זה עובד.
ציקי,
בסוללה 123 חשבתי לוותר על הרגולטור ?
מה דעתך ?
בA123 אין צורך ברגולטור
כולם משתמשים ריגולטור ותיקנה סוללה 7.4 מהסיני עם 40c ולא תהיה לך שום בעיות יקר סוללר וריגולטור ממש
זול תיקנה ריגולטור של אליין וסוללה טובה זהו
איזה סרוואים ומקלט יש לך?
הייתי ממליץ לא לקנות סוללת מקלט סינית עבור טירקס 700:confused: יש לך את הסוללות NRG של אווטרייג' שמתיאות למקלטים וזולות יחסית.
http://www.completeheli.com/Outrage-RC-LiPo-Batteries
אני עובד בשני מסוקי ה-700 שלי עם סוללות 123 ללא רגולטור.
אני מטיס עם סרוואים של אליין וג'יירו קווארק בלי שום בעיה של מתח ובלי שום צורך בריגולטור או בסטפדאון לזנב.
ההחלטה שלי לעבוד עם הסוללות האלו נבעה מהבטיחות בהטענה לעומת סוללת ליפו, מהיכולת לטעון בזרם גבוה למקרה הצורך (טעינה בשטח או בבית אם נזכרים ברגע האחרון), עמידות, והכי חשוב, מתבטל הצורך בריגולטור וכך יוצא מהמערכת רכיב אלקטרוני שעלול ליצור כשל.
מנגד, רוב המטיסים עובדים עם סוללות ליפו ורגולטור. תעשה את השיקולים שלך, לא תטעה עם שניהם.
בהצלחה.
גם אני עם A123 בלי רגולטור (רק סטפדאון לזנב). אין בזה שום חריגה מנתוני היצרן, כמו שכתבתי כאן.
שחר,
אפשר לקבל המלצה (לינק) לסוללה 123 שאתה משתמש בה ?
נראה לי שזה יהיה הכיוון שלי...
אלעד - הסרוואים הם של SAVOX כלם יודעים לעבוד 6V ואין צורך בSTEP DOWN - המקלט פוטאבה
קניתי שתיים כאלו, מהמוכר הזה:
http://cgi.ebay.com/2S1P-6-6V2300mah...item2eaf7f9f8f
בנתיים הכל עובד יופי.
סוללת מקלט נפרדת. כולן סוללות זיפי וטורניג'י ועושות עבודה מצויינת.
הסיני יש לו בטריות מצוינות ועם אתה לא רוצה משם אתה תמיד יכול להביא אוטרייג אני ממליץ לך בגלל שאתה עם
700 תשים ריגולטור וסוללה טובה רוב המטיסים מטיסים ככה וזה יתן שקט הסרווים של אליין הם לא משהו ככה שעדיף
לא לתת להם זרם ישיר שים ריגולטור סוללה לא חסר יש מלאה אבל עם אתה רוצה תמורה למחיר יש מאלה אצל הסיני
יש את הננו טק החלטה שלך
מצחיק אותי שהחלטתם שסוללות של outrage יותר טובות מאלו של הסיני. אתם הרי לא יודעים להגיד על מה זה מבוסס, או מי מייצר את תאי הlipo בשניהם. הסיני גם מוכר, כנראה, פי 40 מoutrage כך שדיווחים על סוללות דפוקות יהיו מלכתחילה פי 40...
לך תבין.
זה מתחיל להתדרדר...עכשיו גם סרוואים של אליין לא טובים? עדיף לא לתת להם זרם ישיר? אם כבר העלית את זה, אז שים לב:
אצלי המסוק עובד מיומו הראשון עם סוללות ראשיות של זיפי, סרוואים של אליין וסוללת מקלט של טורניג'י ישירות למקלט (AR7100) - הסרוואים מקבלים זרם ישר לגרון.
תנחש מה? - המסוק עומד יפה בהטסת 3D חזקה, הסרוואים לא מתחממים אפילו בכאילו והסוללות מחזיקות 7 דקות שלמות +.
אה..והמסוק FBL מה שאומר שהוא גם צורך קצת יותר זרם מאשר מסוק 'רגיל' עם פלייבר.
עומר - אני מטיס באיזור הגליל/גולן, אם אתה מגיע לצפון ותרצה לבוא פעם לבקר אתה מוזמן.
אלעד.
אני עובד עם שתי סוללות כאלו: http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...4_Cell_w/_tabs
אני מלחים בבית את החוטים והקונקטור. הסוללות מגיעות עם לוחיות הלחמה כך שלא נגרם נזק לסוללה ואני יכול להשתמש בחוטים עבים יותר מחוטי סרוו סטנדרטיים שמגיעים בדרך כלל בסוללות המוכנות.
יש מספר מטיסים שמשתמשים בסוללות 123 ללא רגולטור על סרוואים שלא יועדו למתח עבודה 6.6V וזה עובד.
אישית אני לא אוהב את הפיתרון הזה, בל נשכח שכשהסוללות מלאות הן מעבר ל 6.6V ובכל מקרה ועבור כל סרוו שלא נועד למתח גבוה לא הייתי ממליץ לעבוד כך מהסיבה הפשוטה שגם אם זה עובד אין לך שום אינדיקציה אמיתית אם אתה גורם לסרוו לנזק מצטבר (התחממות יתר או ירידה בכוח של הסרוו עם הזמן זה גם סוג של נזק) ובכלל אם החלטת שאתה עובד עם הזנה ישירה אז קנה סרוואים מתאימים למטרה ואם לא אז שים רגולטור ותעבוד לפי הספר, לא צריך להעמיס משהו שלא נועד לעבוד בעומס, היצרן לא כותב דפי נתונים סתם למוצרים אותם הוא מייצר, בטח ובטח כשמדובר ביצרנים כמו פוטאבה וJR.
בכל מקרה וזו דעתי האישית בלבד, להשקיע בסוללת מקלט 123 מיותר לחלוטין מבחינה כלכלית, אין שום בעיה להתאים סוללת ליפו שלא תיפול בביצועים, תיתן לך יותר קיבולת ביחס למשקל הסוללה, תהיה אמינה כל עוד תעבוד איתה לפי כללי הליפו (פריקה, אחסון וטעינה) ועוד מיתוס שכדאי לשבור כאן לך על סוללה סינית, היא זהה ואף לעיתים עולה בביצועים מאחותה האירופאית או האמריקאית שיותר מסביר שיוצרה באותו מפעל במיזרח ורק קיבלה מדבקת מותג שונה.
על ה 700 שלי מורכבת סוללת ליפו RHINO שתי תאים 3700 25C שמספיקה ל 8-10 (כולל מקדם ביטחון של 500 MAH) טיסות ומדובר במסוק פלייברלס שצורך לא מעט זרם.
עלתה כ 20$ , לא צריך להחליף אותה בשטח, או להיות מוטרד מעניין הטעינה (אני לא מאמין שאתה מטיס יותר מ 8 טיסות) קלה ביותר ועם מקדם קיבולת גבוה כך שאתה לא מסתכן בריקון הסוללה.
ציקי,
האם הסוללה הנ"ל לא גדולה (פיזית) מידי ?
באיזה רגולטור אתה משתמש ?
8 טיסות ??? במקרה הטוב 3 ... :-)
הסוללה הזו דקה, ארוכה ובולטת כ 3 ס"מ מחרטום המסוק,המיקום שלה הוא מתחת לחרטום המסוק אין שום בעיה מבחינת הרכבת החופה, נוח מאד לחבר את הקונקטור שלה,היא לא מפריעה בזמן החלפת פלג ולא צריך להסירה לצורך טעינה או החלפה פשוט כי אתה לא מסיים את הקיבולת שלה (אם זה חשוב לך אז אעלה תמונה).
אפשר לשים גם סוללה כזו עם מקדם C נמוך יותר ולהקטין אותה מעט בנפח מבלי לפגוע בקיבולת.
בגדול למסוק 90 פלייבר אתה צריך סוללה שיודעת לתת כ 5A עם פיקים של עד 10A ולפלייברלס 5A עם פיקים של עד 20A, כמובן שכדאי לקחת מקדם ביטחון בזרם ובקיבולת על מנת לשמור על סוללה קרה וקיבולת ספייר, כל סוללת 15C תעמוד בדרישות ומעבר (אני שמתי 25C פשוט כי נהיה נדיר למצוא 15C במידות שהייתי צריך).
מבחינת קיבולת לטיסה משהוא בין 300-400 MAH (תלוי בסגנון הטיסה ופלייברלס צורך מעט יותר זרם), אני מבצע כ 4 טיסות ביום הטסה ומקדם הביטחון שלה גבוה ביותר גם כאשר הסוללה מתחילה להתיישן ולאבד קיבולת עם הזמן.
בכל מקרה, הסוללות הללו טובות, אמינות, קלות, זמינות וזולות.
בקשר לרגולטור
אני לא משתמש ברגולטור משום שכל הסרוואים במסוק שלי הם HV כולל סרוו הזנב אבל אם אתה לא מתכוון להכנס להשקעה כזו אז שים רגולטור ותעבוד לפי הוראות יצרן הסרוואים.