Multiplex Easy Glidep Pro
תהליך בניה של איזי-גליידר-פרו
מחוזק למטרות FPV
הגירסה לדיסלקטים (הרבה תמונות, מעט מילים)
:D
הקדמה:
אני רוצה להודות לגיאST שדירדר אותי לסמים קשים ואירגן לי את הדאון הזה במחיר שאי אפשר לסרב לו,
לבנצי (בוגל) על עצות הבניה, ולעמיחי על הרשימה הארוכה של הטיפים והרעיונות לחיזוק ולחיווט הדאון.
1. "אנבוקסינג":
בהמלצת עמיחי הזזתי את הסרוואים לתחילת הזנב ממש מאחורי הכנפיים כדי לקבל יותר מקום מקדימה לציוד הFPV.
4. הכנפיים:
הדבקתי את הצד האחורי הרחוק מחוטי הסרוו עם CA ואת הצד הקדמי שבו עוברים החוטים עם דבק סיבים, למקרה שבעתיד ארצה להחליף סרוו בלי לקרוע את כל הכנף.
יש צורך ב4 מאריכי סרוואים להשלמת חיווט הכנף, שניים מהסרוואים אל קצה הכנף ושניים בתוך הדאון מנקודת חיבור הכנף אל המקלט.
http://www.efly.co.il/forums/picture...pictureid=1254
5. הפרופלור והספינר:
בהתחלה ניסיתי להטיס עם פרופ 10X6 וספינר 45 מ"מ מהוביקינג.
אחר כך החלפתי את הפרופ ל12X6 וחל שיפור משמעותי בהטסה.
בדקתי גם פרופ 11X8 והוא היה בזבזני להפליא, מה שמעיד כנראה על איכותו הנמוכה.
בהמשך החלפתי לספינר המקורי של מולטיפלקס עם פרופ 12X6 וקיבלתי כח דחף משמעותי מאוד.
(עכשיו אני מעוניין לשים פרופ גראופנר 11X6 ולהשוות ביניהם)
6. דלת הסתרים והמערה החשמלית:
העברתי את חוטי הסרוואים ואת צמת הלוויין של המקלט דרך בית הסוללה לאחור, ופתחתי דלת סודית שמוחזקת עם מגנטים כדי להקל את הגישה לחוטים ולאפשר בעתיד התקנה של דברים בבטן הדאון.
7. התקנת המקלט בחופה:
יצרתי שני חורים עם פושרוד מחומם והשחלתי דרכם את האנטנות. שמתי עליהן בידוד מתכווץ כדי לשמור עליהן ישרות.
8. סיום הבניה:
ההדבקה היתה פשוטה יותר ממה שחשבתי. בהמלצת עמיחי (אלא מה) הצמדתי את שני החצאים עם נייר דבק לבן, ובכל פעם שיחררתי חלק נוסף והדבקתי אותו עם CA ומזרז כששאר הגוף מוצמד בצורה מדוייקת.
תגובה להודעה: Multiplex Easy Glidep Pro
9. טיסת הבכורה והטיסה השניה
בטיסה הראשונה כאמור הסט אפ היה מנוע 35-30, פרופ 10X6 עם ספינר 45 מ"מ ובקר 40A, והדאון בקושי החזיק את עצמו באויר.
בטיסה השניה החלפתי את הפרופ ל12X6 עם אותו הסט אפ וכבר הורגש שיפור.
http://www.youtube.com/watch?v=vG0aSEsC_Qo
בטיסה השלישית נשרף המנוע, כנראה מעודף משקל (שמתי מצלמה) ובעיית קירור אז החלפתי אותו ל35-36 ועל הדרך לספינר מולטיפלקס המקורי ולבקר 60A.
הטיסות הבאות כבר היו תענוג אמיתי...
10. תמונות של הבובה באויר:
(תודה לניר בורשטיין על הצילום)
יפה מאוד אייל, סקירה תמצית ואיכותית.