החלפת סוללות במברגת Bosch
בעבר נפתחו כאן מספר שירשורים בנושא של החלפת הסוללות בציוד של Bosch לליפו.
אחרי שנשבר לי מNiCd החלטתי לעשות כן אך אינני מצליח לפתוח את בית הסוללה.
היא סגורה ע"י שלושה ברגים הניתנים לשליפה ועוד איזור הכתוב עלי "Seal" שאותו אני לא מצליח לשחרר.
אשמח לעזרתכם. תודה.
5 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: החלפת סוללות במברגת Bosch
הSEAL הוא גליל גומי קטן שבעזרת פינצטה חדה או סיכה צריך לשלוף אותו ואז יתגלה לך הבורג הרביעי.
אני ויתרתי על החצי התחתון של בית הסוללה והשתמשתי בנעלי כבל ליצור את המגעים וקיבעתי אותם בעזרת החצי ה"עליון" של בית הסוללה.
צרפתי כמה תמונות.
תודה בוגל, הצלחתי.
אצלי ,מסתבר, הSeal היתה חתיכת פלסטיק קשיח. הבטחון שנתתי לי שאכן מתחבא שם בורג נתן לי את האומץ לגרד אותו בתנועה סיבובית של מברג פיליפס.
לפי התמונה המצורפת קשה להבחין בקיבולת הסוללה שהשתמשת, התחושה שלי שסוללת 4 תאים 1300 תתאים שם הכי טוב ,עם קצת מקום לקונקטור ולצפצפה.
המלצתך ?
המברגה שלי במקור 12V ולכן השתמשתי ב3 תאים.
אני משתמש ב1250מילי מדור ה15C והיא סוחבת מעולה. אמנם אני נזהר שלא לעשות STALL למנוע (הצפצף מעיק :D)אבל אין צורך ברוב המקרים להגיע למצב הנ"ל.
עוד המלצה, אם פעם תתפתה לחבר עם חוטים לספק במקום סוללה, נתק את מד הסוללה הוא נוטה להשרף מזה (לא ברור לי למה אבל זה כבר קרה:o)
הכי טוב מניסיון שלי 6 סוללות A123 בתצורה של D6 נכנס טוב. 1000-1100MA
3.3 ווללט לתא. ה2200 צריכות יותר מקום.
עשיתי כמה כאלה למברגת המקיטה שלי. היא סוחבת מעולה וניתן להבריג איתי איסכוריות בכיף.
מה שכן לא היה לי כח להרבה הלחמות אז היזמנתי אותן מולחמות. אני הלחמתי את הבלנסר.
גידי
שוב תודה בוגל, הזמנתי את הסוללה הזו.
גידי,
רעיון מעולה, גם צורתן זהה לסוללות המקוריות. תודה.
הבעיה בי, היות ואני רע מאד בהלחמות אני מעדיף לא להתחיל בהרפתקאות חדשות על המברגה האהובה שלי.