-
Align DS610 בחיבור ישיר ל 7.2 וולט מה אתם אומרים?
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=230509
חפרתי בימים האחרונים בנבחי האינטרנט כדי לחפש סרוואים HV מתאימים לתקציב
ולדרישות שלי.
מצאתי את הסקר הזה בהלי פריק.
מסתבר שאנשים השתמשו בסרוואים של אליין בחיבור ישיר ל 7.2 וולט ועובדים כך שנתיים וחצי?!
אולי זה יתן לי מענה למה שאני משחפש או שאולי לא כדאי לעבוד עם הסרוואים האללו מעל להוראות היצרן?
דעתכם חשובה לי!
בברכה,
אמיר
-
תגובה להודעה: Align DS610 בחיבור ישיר ל 7.2 וולט מה אתם אומרים?
איזו דעה? האם כדאי לעבור את המלצות היצרן? אני חושב שבאופן גורף התשובה תהיה - לא.
עם זאת וכאלקטרונאי אתה יודע שלרכיב יש טולרנס מתחים מסויים, וכחברה שמייצרת מוצר שאמור לעבוד עם מגוון רב של כימיות סוללות שמפיק טווח די גדול למתח - כולל סוללות ניקל 6 תאים שמפיקות באיזור ה 7V~ שהן מלאות, אני בטוח שהמלצות היצרן הן עם מספיק מקדם בטיחות כדי לעבוד במתח כזה.
מה שכן, מאיפה תשיג סוללת LiPo שתייצר לך 7.2V ללא רגולטור? (הרי זו מטרתך לא?), אם ברצונך לעבור לעבוד עם A123 בחיבור ישיר למקלט, הרי שלא צריכה להיות לך בעיה - והמתח הנומינאלי עליו הסוללה מתקבעת די מהר הוא 6.6V וזהו מתח שלחלוטין בטוח לשימוש.
-
הי אמיר מה קורה?
הטירקס 600 פלייברלס שלי טס עם DS610 על מתח ישיר(8.4) כמעט חצי שנה
מעל 5 גלונים
בראן ריידר קראתי על אנשים שמטיסים כך מעל שנה
הסרווים לא יורדים חמים או משהו כזה
עובדים מעולה ואין את כל הסירבול של החוטים
לעומת זאת חוויתי מקרה אחד וקראתי לא מעט על כשלים של 8717 תחת מתח ישר שהוא דווקא כן איכשהוא ניכנס לקטגוריה של מתח ישר...
בהצלחה
-
סוללות LION מייצרות 7.2 עבדתי על סרוואים JR וגם סבוקס תקופה ארוכה והם החזיקו את זה. לשיקולך.
-
אצלי ב 700, ליפו 2 תאים (8.4V) ישר לתוך מקלט AR7100 ומשם לסרוואים של אליין. כבר חצי שנה ואין שום בעיה.
באופן עקרוני אני לא ממליץ לחרוג מהוראות יצרן, באופן מעשי במקרה הזה אני באופן אישי כן חורג וזה רק לאחר קריאה רבה בפורומים שונים לגבי העניין הספציפי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
איזו דעה? האם כדאי לעבור את המלצות היצרן? אני חושב שבאופן גורף התשובה תהיה - לא.
עם זאת וכאלקטרונאי אתה יודע שלרכיב יש טולרנס מתחים מסויים, וכחברה שמייצרת מוצר שאמור לעבוד עם מגוון רב של כימיות סוללות שמפיק טווח די גדול למתח - כולל סוללות ניקל 6 תאים שמפיקות באיזור ה 7V~ שהן מלאות, אני בטוח שהמלצות היצרן הן עם מספיק מקדם בטיחות כדי לעבוד במתח כזה.
מה שכן, מאיפה תשיג סוללת LiPo שתייצר לך 7.2V ללא רגולטור? (הרי זו מטרתך לא?), אם ברצונך לעבור לעבוד עם A123 בחיבור ישיר למקלט, הרי שלא צריכה להיות לך בעיה - והמתח הנומינאלי עליו הסוללה מתקבעת די מהר הוא 6.6V וזהו מתח שלחלוטין בטוח לשימוש.
+1
לרוב הנזק מעבודה במתח גבוה בסרוואים הוא נזק מצטבר שמקצר את חיי הסרוו ולא משבית אותו מייד (תלוי כמובן איזה מתח מכניסים).
כוח אתה לא תרוויח כאן, מהירות לעומת זאת כן אך על חשבון אורך חיים.
אם אתה מתכוון לעבוד בהזנה ישירה תדאג לבנות סטאפ מתאים ואז תהנה גם משני העולמות, יותר מהירות ויותר כח תוך מיזעור סיכון לכשל מהסרוואים על כלי כה יקר.
-
אני לא מסכים איתך, מדובר על רכיב אלקטרוני שאפילו לא מתחמם...
אם היתה בעיה אז משהו היה נשרף או מקצר שם ובפועל זה לא קורה. תחפרו קצת במקומות אחרים ולא תמצאו כשל ב DS610 שנגרם מחיבור ל 8.4V.
-
אלעד אין פה עניין של הסכמה או לא.
האם בדקת את טמפ' המעגל באחורי הסרוו? האם פתחת אותו?
אם המתח הוא מחוץ לטולרנס המתח המותר לסרוו, אך לא במידה שתגרום לשריפה מיידית שלו - הרי שהנזק הוא נזק ארוך טווח, ויבוא לידי ביטוי בקיצור חיי הרכיב.
-
האם אתם ששוללים כ"כ בנחרצות בדקתם את הדברים, או שיותר קל לכם פשוט לשלוח אנשים לקנות סרוואים ב 150$ ליחידה?
העובדות בשטח מדברות בעד עצמן - יש לא מעט מטיסים בחו"ל שמטיסים בצורה הזו למעלה משנה בלי שום בעיה, תבדקו עם החברים שלכם המקצוענים למיניהם שמטיסים ברמה הכי גבוהה.
עד כמה שידוע לי כמו שכבר כתבתי לא ראיתי דיווחים על בעיות שנגרמו בעקבות שימוש במתח 8.4V לסרוואים של אליין.
אתם יכולים לטעון כמה שאתם רוצים שזה מקצר את חיי הסרוו, אבל אין שום הוכחות מעשיות לטענות אלה ולכן אני באופן אישי לא יכול להתייחס אליהן מעבר לתיאוריה (שבהחלט יכולה להיות נכונה)
כל זה נכון כאמור לסרוואים DS610 של אליין בלבד ולא בהקשר לסרוואים אחרים.
דרך אגב, למרות כל מה שכתבתי, אם מישהו חושב לעבוד עם 8.4V ישיר ל DS610 ועדיין חושש מהתוצאות, או שלא יכול/מוכן לשאת בתוצאות של כשל אפשרי (שיכול לקרות בכל סרוו בלי קשר למתח גבוה), שלא ייקח את הסיכון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
האם אתם ששוללים כ"כ בנחרצות בדקתם את הדברים, או שיותר קל לכם פשוט לשלוח אנשים לקנות סרוואים ב 150$ ליחידה?
בסכום הזה אני קונה 3 סרוואים HV בטוח שלא 1 שלא נדבר על הפירמה.........
אמיר למה לחבר 7.4 ישיר ? אמרתי לך אני מחבר 220 והמסוק ממריא יופי :eek:
סבלנות ילד תמתין קצת ויהיו לך סרוואים של HV !!!!
-
אם אתה קונה 3 סרוואים HV ב 150$, אני עכשיו מזמין ממך 6, גם בשבילי וגם בשביל חבר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אני לא מסכים איתך, מדובר על רכיב אלקטרוני שאפילו לא מתחמם...
אם היתה בעיה אז משהו היה נשרף או מקצר שם ובפועל זה לא קורה. תחפרו קצת במקומות אחרים ולא תמצאו כשל ב DS610 שנגרם מחיבור ל 8.4V.
אלעד
אתה לא חייב להסכים וכל אחד שיעבוד איך שהוא מבין.
לטעמי האישי עבודה שלא בהתאם להוראות יצרן זה סוג של אילתור שיתכן ועונה על הצרכים ויתכן ולא.
ללא קשר לרמת מטיס כזה או אחר או לערכו של הסרוו יקר או זול יש כאן לדעתי עניין של גישה מקצועית או אילתורית לתחביב.
אין שום מניע לחסוך ולעבוד עם סרוואים זולים יותר במתח מתאים וגם הם יעשו את העבודה נאמנה.
ואם החלטת לעבוד במתח גבוה נשאלת השאלה באיזו גישה אתה מתכוון לממש את ההחלטה הזו, זה הכל.
-
מתגובתך ניתם להבין שאני עובד ב'גישה אילתורית' כהגדרתך, מי שמכיר אותי יודע שההיפך המוחלט הוא הנכון.
-
על מה כל הוויכוח. זה אותו הוויכוח שמדי פעם מתעורר כל כמה חודשים ובו לאף אחד אין את הידע והכלים כדי לתת תשובה מדעית ומבוססת, הכל השערות והנחות.
בסופו של דבר ישנם אנשים שמטיסים עם הסרוואים האלו במתח גבוהה ויש אנשים שנמנעים מכך.
אמיר, הפתרון הפשוט שאני מצאתי הוא סוללות 123 (LiFe). פק עם שני תאים שמספק מתח עבודה של 6.6V, חיבור ישיר למקלט, סוללות בטוחות יותר מסוללות ליפו ויכולות לקבל זרם טעינה גבוה. קצת יותר כבד מליפו, אבל ההפרש במשקל זניח לעומת ההפרש במחיר.
לא צריך להוציא סכומי כסף גבוהים על סרוואים HV, הסרוואים של אליין יותר ממספיקים (לי, לך ולרוב המוחלט של המטיסים שאני מכיר) ותחסוך את הכסף לדלק לאימונים ולדברים חשובים יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר לזרוב
על מה כל הוויכוח. זה אותו הוויכוח שמדי פעם מתעורר כל כמה חודשים ובו לאף אחד אין את הידע והכלים כדי לתת תשובה מדעית ומבוססת, הכל השערות והנחות.
בסופו של דבר ישנם אנשים שמטיסים עם הסרוואים האלו במתח גבוהה ויש אנשים שנמנעים מכך.
אמיר, הפתרון הפשוט שאני מצאתי הוא סוללות 123 (LiFe). פק עם שני תאים שמספק מתח עבודה של 6.6V, חיבור ישיר למקלט, סוללות בטוחות יותר מסוללות ליפו ויכולות לקבל זרם טעינה גבוה. קצת יותר כבד מליפו, אבל ההפרש במשקל זניח לעומת ההפרש במחיר.
לא צריך להוציא סכומי כסף גבוהים על סרוואים HV, הסרוואים של אליין יותר ממספיקים (לי, לך ולרוב המוחלט של המטיסים שאני מכיר) ותחסוך את הכסף לדלק לאימונים ולדברים חשובים יותר.
שחר, אין כאן שום ויכוח ולמה אתה סבור שאין את הידע והכלים?
אתה לא סומך על הוראות יצרן שפיתח וייצר את המוצר?
וכן אלעד, עבודה מחוץ להוראות יצרן, בטח ובטח כשאתה נותן מעבר ל 2V מהגבול העליון שהוגדר עבור הסרוו (מתח עבודה חורג בכ 35% מהסף העליון שהיצרן הגדיר) הינו סוג של אילתור, יתכן מוצלח ויתכן שלא, יתכן שעם סרוו אחד זה יעבוד ובשני לא אבל זה בהחלט סוג של אילתור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
שחר, אין כאן שום ויכוח ולמה אתה סבור שאין את הידע והכלים?
אתה לא סומך על הוראות יצרן שפיתח וייצר את המוצר?
וכן אלעד, עבודה מחוץ להוראות יצרן, בטח ובטח כשאתה נותן מעבר ל 2V מהגבול העליון שהוגדר עבור הסרוו (מתח עבודה חורג בכ 35% מהסף העליון שהיצרן הגדיר) הינו סוג של אילתור, יתכן מוצלח ויתכן שלא, יתכן שעם סרוו אחד זה יעבוד ובשני לא אבל זה בהחלט סוג של אילתור.
יותר מסומך. לא סתם אני עובד עם סוללות 123 ולא ליפו :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר לזרוב
יותר מסומך. לא סתם אני עובד עם סוללות 123 ולא ליפו :)
מבלי להמעיט בערכן של סוללות ה 123 אין פסול בעבודה עם סוללות ליפו כסוללות מקלט, הכל עניין של עבודה נכונה (נושא לשירשור אחר).
עכשיו תגיד לי אתה האם היית מממש סטאפ של סרוואים על המסוק שלך בחריגת מתח של כ 35% מגבול הוראות היצרן ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
מבלי להמעיט בערכן של סוללות ה 123 אין פסול בעבודה עם סוללות ליפו כסוללות מקלט, הכל עניין של עבודה נכונה (נושא לשירשור אחר).
עכשיו תגיד לי אתה האם היית מממש סטאפ של סרוואים על המסוק שלך בחריגת מתח של כ 35% מגבול הוראות היצרן ?
זה תלוי מאד באיזה סרוו מדובר.
ישנם סרוואים כגון אלו של פוטאבה המוגדרים לעבודה במתח של 4.8V ולגביהם לא חורג (למרות שבפועל הרגולטורים מוציאים 5.2V אבל . . .
לגבי סרוואים עוצמתיים כגון אלו הנפוצים מאד לסייקליק של המסוקים כיום, לא הייתי דואג יותר מדי מחריגה קטנה, אני מאמין שכל החברות לוקחות לעצמן מקדם ביטחון במיוחד במאמצים בהם הסרוואים האלו צריכים להתמודד.
אבל - זו דעתי האישית והיא לא מבוססת על שום דבר, נא לא לקחת אותה כהצעה או המלצה :cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר לזרוב
זה תלוי מאד באיזה סרוו מדובר.
ישנם סרוואים כגון אלו של פוטאבה המוגדרים לעבודה במתח של 4.8V ולגביהם לא חורג (למרות שבפועל הרגולטורים מוציאים 5.2V אבל . . .
לגבי סרוואים עוצמתיים כגון אלו הנפוצים מאד לסייקליק של המסוקים כיום, לא הייתי דואג יותר מדי מחריגה קטנה, אני מאמין שכל החברות לוקחות לעצמן מקדם ביטחון במיוחד במאמצים בהם הסרוואים האלו צריכים להתמודד.
אבל - זו דעתי האישית והיא לא מבוססת על שום דבר, נא לא לקחת אותה כהצעה או המלצה :cool:
שחר
לא ענית על השאלה, האם היית חורג ב 35% במתח? כן או לא?
אתה מגדיר את הסרוואים של אליין עוצמתיים? , חריגה של 35% במתח עבודה מסף עליון זו לא חריגה קטנה ובטח שלא מומלצת לאף סרוו ללא קשר לחברה בה הוא מיוצר או הטורק שהוא נותן.
-
הסרוואים של אליין מספיק עוצמתיים בשבילי.
חריגה של 35% נשמעת לי גבוהה מדי. אני הרשתי לעצמי לחרוג ב-10%.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר לזרוב
חריגה של 35% נשמעת לי גבוהה מדי. אני הרשתי לעצמי לחרוג ב-10%.
יפה אמרת :)
אפשר לעבור לעד הבא כבוד השופט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
יפה אמרת :)
אפשר לעבור לעד הבא כבוד השופט.
איפה אמיר ? מחולל הבלאגן ?
-
התחשמל מ 8.4V ישיר.... :eek:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
התחשמל מ 8.4V ישיר.... :eek:
זה לא אתה מהשירשור של ההתערבות?
לקחת על עצמך מחויבות לא קטנה להגיע בשבת לשטח, מה גם שהכל תועד בפורום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyro
איפה אמיר ? מחולל הבלאגן ?
אמיר עכשיו עסוק בלפרק את הסרוואים ולהזמין חדשים :D