תגובה להודעה: בניית SuperGee2
מעולה! כל הכבוד!
אתה מוזמן לשאול כאן כל שאלה שתעלה לך בראש, יש פה מספיק אנשים שיוכלו לעזור לך! (בתמורה לשירשור בניה מעניין)
איתן
נראה יפה מאד!
אתה יכול בבקשה לפרט את הליווח של הבדים על הבום זנב... יש לי הרגשה רעה שחסר לך שם משהו מאד מאד קריטי וחשוב
איתן.
איתן
הבום מורכב משני שרוולי קרבון.
השכבה הראשונה היא שרוול לאורך של כ 20 ס"מ במקום בו מתחברת הכנף.
השכבה השניה היא שרוול על הכל.
הבדים מהם עשויים השרוולים...לדעתי משהו כמו 70-80 גר'/מ^2
כיווני הסיבים יוצאים לא רע בכלל, בערך 20-40 מעלות לציר הבום.
דני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danile80
איתן
הבום מורכב משני שרוולי קרבון.
השכבה הראשונה היא שרוול לאורך של כ 20 ס"מ במקום בו מתחברת הכנף.
השכבה השניה היא שרוול על הכל.
הבדים מהם עשויים השרוולים...לדעתי משהו כמו 70-80 גר'/מ^2
כיווני הסיבים יוצאים לא רע בכלל, בערך 20-40 מעלות לציר הבום.
דני
מיזה חששתי... מאד מאד חשוב שיהיה בד חד כיוני בבום זנב, זה מה שנותן את הקשיחות הצידית!
לדעתי תעשה ניסיון כזה:
שכבה 1 - בד קרבון חד כיווני
שכבה 2 - גרב קצרה בחלק העבה
שכבה 3 - גרב על הכל
איתן.
דני,
כל הכבוד!
אני מברך על היוזמה ועל האומץ! הלוואי היו עוד כמוך.
לדעתי חסר לך בד UD לאורך הצינור. תנסה לרדת לבד 90 גרם חיצוני בבום ובד UD בעובי 0.2 מ"מ. ואפילו לבד פיבר עדין מבחוץ ושתי שכבות UD במפנים, על פי מה שקראתי בשרשורים ב-RCGROUPS בצינורות עגולים זה שילוב מוצלח.
לכשתגיע לבניית הכנף תעיף מבט על השרשורים הבאים:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1226356
http://www.rcgroups.com/forums/showt...+build&page=21
בהצלחה,
רועי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitan-ro
מיזה חששתי... מאד מאד חשוב שיהיה בד חד כיוני בבום זנב, זה מה שנותן את הקשיחות הצידית!
לדעתי תעשה ניסיון כזה:
שכבה 1 - בד קרבון חד כיווני
שכבה 2 - גרב קצרה בחלק העבה
שכבה 3 - גרב על הכל
איתן.
מסכים איתך, קשיחות בכפיפה מאוד חשובה.
עם זאת בבום שלי יש אותה. השרוול זה בד ארוג, כששמים את זה על אימום, מיישרים את הסיבים כמעט עד לציר הבום ואין בעיה עם זה.
באופן כללי יש שתי טכניקות שרצות ברשת. אחת עם גלגול בדים על אימום והשניה עם השחלת השרוול.
הפעם ניסיתי את השניה, ויצא מעל המצופה. בפעם הבאה אני אנסה את הראשונה בתקווה לגלח כמה גרמים ולשמור על הקשיחות.
דני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
roydor
רועי
תודה ותודה על השרשורים.
כמו שעניתי לאיתן, לא חסר קשיחות לבום. אני משווה אותו ל- topsky והתוצאה כמעט זהה.
כרגע אני מחכה לשבלונות שיגיעו ואז אני אתחיל את המשטחים. אני מתכנן ליווח טיפה אחר לכנפיים.
דני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
roydor
מהניסיון שלי ליווח של 2 UD ופיבר עדין לא עובד טוב.. הגוף יוצא מאד מאד רגיש ופציץ ללחיצה מה שאומר שזה יהיה בעייתי בנחיתות.
דוקא הליווח הראשון שהצאת לדעתי הכי מתאים.
איתן.
ערב טוב חברה
על מנת לסגור את הסוגיה עם הבום, נעשה ניתוח קצר:
צריך קורה (בום לצורך העניין) שתחזיק גם כפיפה (מישור הזריקה) וגם פיתול.
אם נלך על תכן סטנדרטי נזדקק לסיבים חד כיווניים וסיבים ב- 45 מעלות, הראשונים מחזיקים את הכפיפה ושניים את הפיתול.
אך בחומ"ר כמו בחומ"ר גם סיבים של 45 מעלות מחזיקים כפיפה, כמובן פחות ב"אחד חלקי שורש שתיים". האם גם סיבים של 30 מעלות עושים את העבודה? התשובה היא כן! הכל תלוי בכמות ובמשקל.
בבום המדובר אין סיבים UD, אך יש סיבים המונחים בזווית לציר. החל מבערך 45 מעלות בקצה הרחב עד משהו כמו 20-30 בקצה הדק. התוצאה היא בום קשיח, עם זאת כפי שכבר ציינתי, 21 גרם זה לא מהקלים.
מה שעושים חברינו האמריקאים (בדר"כ) והאירופאים כנראה, זה לקחת שני סוגי בדים, אחד UD והשני 0/90 ולגלגל אחד על השני (לדעתי ה- UD בחוץ אך אל תתפסו אותי במילה).
רועי, משתמשים בדרך כלל בסטריפ צר של בד זכוכית ע"מ לתפור מקומית בין ה- UD ל- 0/90 כאשר מגלגלים ולא כשכבה בפני עצמו (זה לפחות מה שאני ראיתי).
אני מסכים עם איתן, רק UD עם זכוכית לא ייתן תוצאה טובה. במצב כזה מקבלים הבדלי קשיחויות בתוך הליווח וזה לא ממש בריא, חוץ מזה שכאן רק השרף יחזיק את עומסי הפיתול וזה לא רצוי.
דני
דני,
במידה והגה הכיוון מאוזן באופן יחסי לבום (40-60 עד 50-50) עומסי הפיתול נמוכים יחסית. בעיקרון גם בד פיבר ב-45 מעלות יענה על דרישות הפיתול במקרה זה.
הצינור שאני ראיתי נבנה עם בד 25 גרם על כל הצינור ומבחוץ, הסיבה שיצא חזק היא בגלל שהצינור לא אליפטי ועל כן פחות רגיש ללחיצה.
דני,
מצאתי שרשור בנושא גופים ומדידת שקיעתם תחת עומס.
שיטת הבדיקה היא ריתום לשולחן והעמסה במשקל של 1 ק"ג במרחק של 500 מ"מ מנקודת הריתום.
במידה ותעמיס את הבום שלך תוכל לבחון האם יצא קשיח במידה מספקת.
השרשור בו מצאתי את המידע :
http://www.rcgroups.com/forums/showt...s#post14532485
מתוך השרשור ניתן להבין בגדול מה היה השיכוב של הזנב וישנו מידע מפורט למדי על שקיעות ומשקלים:
Polecat/Avia boom "The Standard" -16.6 grams-2.7 cm deflection
My booms, which are 4 oz regular unicarbon, 3.7 oz 80/20 hybrid:
2-layer boom-16.9 g-2.6 cm deflection
2-layer boom-18.7 g-2.2 cm deflection
2.5 layer boom-19.6-2 cm deflection
3 layer boom-21g-1.7 cm deflection
3 layer boom-21.7g-1.7 cm deflection
3 layer boom-24.6g-1.5 cm deflection
Adding High modulus boom data:
3 layer 80gsm HM unicarbon, 2 layers 1.19 glass @0-90 - 22.4g- 1.5cm deflection- badly laid up and sanded worse, but stiffest boom to date, next one could be better for sure.
2 layer 80gsm HM uni, 2 layers 1.19 glass @0-90- 18g- 2.1cm deflection- stiffest 2 layer boom to date
1 layer 80 gsm HM, 1 layer 4.1oz 80/20, 1 layer 1.19 glass 0-90 - 18.5g -2.2cm deflection
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
roydor
דני,
מצאתי שרשור בנושא גופים ומדידת שקיעתם תחת עומס.
שיטת הבדיקה היא ריתום לשולחן והעמסה במשקל של 1 ק"ג במרחק של 500 מ"מ מנקודת הריתום.
במידה ותעמיס את הבום שלך תוכל לבחון האם יצא קשיח במידה מספקת.
השרשור בו מצאתי את המידע :
http://www.rcgroups.com/forums/showt...s#post14532485
מתוך השרשור ניתן להבין בגדול מה היה השיכוב של הזנב וישנו מידע מפורט למדי על שקיעות ומשקלים:
Polecat/Avia boom "The Standard" -16.6 grams-2.7 cm deflection
My booms, which are 4 oz regular unicarbon, 3.7 oz 80/20 hybrid:
2-layer boom-16.9 g-2.6 cm deflection
2-layer boom-18.7 g-2.2 cm deflection
2.5 layer boom-19.6-2 cm deflection
3 layer boom-21g-1.7 cm deflection
3 layer boom-21.7g-1.7 cm deflection
3 layer boom-24.6g-1.5 cm deflection
Adding High modulus boom data:
3 layer 80gsm HM unicarbon, 2 layers 1.19 glass @0-90 - 22.4g- 1.5cm deflection- badly laid up and sanded worse, but stiffest boom to date, next one could be better for sure.
2 layer 80gsm HM uni, 2 layers 1.19 glass @0-90- 18g- 2.1cm deflection- stiffest 2 layer boom to date
1 layer 80 gsm HM, 1 layer 4.1oz 80/20, 1 layer 1.19 glass 0-90 - 18.5g -2.2cm deflection
רועי, תודה
אני אנסה את זה מחר, נראה מה ייצא.
4 קבצים מצורפים
המשך: חיתוך ליבות משטחי זנב
המשך הערב
לאחר שעשינו היכרות עם חותך הקלקר, הגיע זמן להשתמש בו, מתחילים ממשטחי זנב.
דבר ראשון כדאי מאוד לחתוך את הפריסות של המשטחים מהתוכניות, זה עוזר מאוד בסימון.
הלאה, וזה דבר ממש כיפי, חותכים בלוקים של קלקר. החיתוך ממש נחמד. שמים את הקשת עם החוט על סימון קו על הקלקר ומדליקים את המתח. הקשת חותכת דרך הקלקר בגלל משקלה, לא לשכוח לתפוס אותה ביציאה. ככה חותכים את כל הבלוקים.
המשטחים בנויים משני חלקים כל אחד. במייצב כיוון יש 3 שבלונות (החלק העליון והתחתון שונים) ובמייצב גובה יש שתי שבלונות. אני חתכתי בלוקים ישר ל- 2 מכל סוג.
לאחר מכן הגיע זמן ממש לחתוך את הליבות, לוקחים בלוק, מצמידים את השבלונות (תחילה התחתונות) משני הצדדים. ממקמים את הבלוק ככה ששפת הזרימה תהיה מקבילה לסרגלים. מיישרים את הקשת ומחברים את החוטים במקומות מתאימים על הסרגל התחתון המסתובב. זה דורש מספר נסיונות על יבש, ללא מתח בחוט, ע"מ להגיע למיקומים טובים על הסרגל. המטרה היא שחוט הלהט ייכנס וייצא באותו הזמן.
תולים משקולת קטנה על הסרגל התחתון, משחררים את הקצה ומדליקים את המתח. צריך לכוונן קצת בכניסה לשבלונות אבל ממש בקטנה.
עושים את התחתונות, מחליפים שבלונות ועושים את העליונות. זהו.
המתקן מיועד לכנפיים עד 700 מ"מ לערך, קצת לא נוח לעשות איתו דברים קטנים כאלה.
ולבסוף שאלה: איפה אתם קונים קלקר? לא נשאר לי לכנפיים. האם חנויות לחומרי בניה מחזיקות כזה?
לילה טוב
דני
דניאל - יפה מאד! אתה ממש טס בבניה!
לגבי הקלקר - אם אתה מאיזור המרכז אז אני יודע שיש ביבנה מקום שמוכר קלקרים בצפיפויות שונות...
אני אנסה לברר לך יותר מאוחר איפה המקום הזה.
איתן.
ערב טוב
רועי, בדקתי את השקיעה היום, יוצא בערך 30 מ"מ.
הבעיה כאן שאי אפשר לרתום כמו שצריך, אז עשיתי הכי טוב שאפשר - בין שני ברגים סמוכים בשורש, מקבלים בערך ריתום.
דני
30 מ"מ זה לא רע אבל גם לא ממש טוב...
כמה שוקל הצינור?
מה אורך הצינור?
ניתן לחזק את הבום עם מספר סיבים בצדדים כפי שאשיתי בשרשור אחר (מחזק מאד את הצינור)