-
חיבור בקרי מהירות במקביל
שלום לכולם,
אני מעוניין לחבר 2 בקרי מהירות למקלט, מבקר המהירות (ESC) מתחבר חוט הזנת מתח ובקרת מנוע למקלט , מה קורה כשיש 2 בקרי מהירות ל2 מנועים? האם מחברים את 2 הבקרים עם Y קונקטור למקלט?
שאלה נוספת- אם בקר המהירות גם מספק את המתח למקלט, לשם מה משתמשים באביזר ה UBEC; או שהUBEC משמש להמרת מתח מליפו ל6V עבור המקלט במערכות סטנדרטיות ולא חשמליות.
מיכוון שהמנועים מורכבים הפוך (פושרים), האם אפשר להפוך כיוון סיבוב מנוע ע"י הפיכת קוטביות החוטים בבקר?
תודה מראש
יוסי
-
תגובה להודעה: חיבור בקרי מהירות במקביל
מספר רב של שאלות, אענה לא בהכרח בסדר בו שאלת.
קודם כל - BEC. אם יש BEC בבקר, לא צריך חיצוני ולהיפך. אם יש משיכת זרם גדולה לסרוואים, עדיף BEC חיצוני. אם יש BEC חיצוני ויש BEC בבקר, נתק את החוט האדום מהבקר למקלט.
הפוך את כיוון הנמוע ע"י הצלבה של כל שני המוליכים מן הבקר למנוע (מתוך השלוש).
השאלה המורכבת ביותר זו שאלת בקרת המנועים. אתיחס אליה בנפרד.
-
בקרת המנועים היא שאלה מענינת. אתה צריך ערוץ מצערת נפרד לכל מנוע, לעניות דעתי. אלא שמאוד לא יהיה נוח אם אחד המנועים יישלט מהסטיק השמאלי והשני ממקום אחר.
אפשרות מעניינת אחת היא לישלוט על שני המנועים מערוצים אחרים לחלוטין. למשל - Futaba 9, 10 כוללים sliders בצידי השלט. ל- Spektrum DX10t יש כאלה במרכז. כך גם ל- Multiplex RyalPro 16.
אולי אפשר לשרשר את השניים הללו לערוץ המצערת, כך שהסטיק השמאלי ישלוט בשני המנועים גם יחד ואילו הסלידרים ישלטו כ"א בנפרד.
-
אתה יכול לשים את שני הבקרים על ערוצים נפרדים ולכוון mix בשלט כך ששניהם ישלטו ע"י סטיק המצערת.
-
ניתן לחבר את שני הבקרים לערוץ אחד עם קונקטור Y
לא עשיתי את זה, אבל ראיתי את זה בפעולה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ניתן לחבר את שני הבקרים לערוץ אחד עם קונקטור Y
לא עשיתי את זה, אבל ראיתי את זה בפעולה
אני מניח שאפשר אבל אז השאלה היא כיצד מכוונים לימיטים לכל בקר בנפרד (הלימיטים משתנים מבקר לבקר גם אם הם זהים ועובדים עם מנועים זהים)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RonTo
אני מניח שאפשר אבל אז השאלה היא כיצד מכוונים לימיטים לכל בקר בנפרד (הלימיטים משתנים מבקר לבקר גם אם הם זהים ועובדים עם מנועים זהים)
ההבדלים זניחים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
b1yossi
ההבדלים זניחים.
+1 חוצמזה אתה עדיין יכול להגדיר לימיט לכל בקר בנפרד ואז לחבר אותם דרך Y
מבחינתי הדבר החשוב יותר הינו לשמור על אחידות ב 2 המנועים והבקרים ( כך ממזערים הבדלים אפשריים )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaharg
+1 חוצמזה אתה עדיין יכול להגדיר לימיט לכל בקר בנפרד ואז לחבר אותם דרך Y
מבחינתי הדבר החשוב יותר הינו לשמור על אחידות ב 2 המנועים והבקרים ( כך ממזערים הבדלים אפשריים )
לדעתי שילוב שני המנועים ב mix לא פחות מדוייק מחיבור ב Y. בכל מקרה, כך או כך, זה אמור לעבוד.
שאלתי היא, איך ניתן להגדיר לימיט לכל בקר בנפרד אם הם מחוברים ב Y? הרי הלימיטים מכויינים דרך הערוץ בשלט ולא בבקר עצמו. הבקר רק נותן אינדיקציה ללימיט שכיוונת בשלט ע"י צפצוף או משהו דומה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RonTo
לדעתי שילוב שני המנועים ב mix לא פחות מדוייק מחיבור ב Y. בכל מקרה, כך או כך, זה אמור לעבוד.
שאלתי היא, איך ניתן להגדיר לימיט לכל בקר בנפרד אם הם מחוברים ב Y? הרי הלימיטים מכויינים דרך הערוץ בשלט ולא בבקר עצמו. הבקר רק נותן אינדיקציה ללימיט שכיוונת בשלט ע"י צפצוף או משהו דומה.
עכשיו הבנתי למה התכוונת.. - בתחילה חשבתי שאתה מדבר על טווח מצערת :(
אם תחבר ב Y לא תוכל להגדיר לימיט לכל בקר בנפרד אלא לימיט משותף אבל גם לא אמורה להיות בעיה שבגללה הם לא יעבדו אותו הדבר ( אם הכוונה שמנוע אחד ימשוך יותר מהשני ... )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaharg
עכשיו הבנתי למה התכוונת.. - בתחילה חשבתי שאתה מדבר על טווח מצערת :(
אם תחבר ב Y לא תוכל להגדיר לימיט לכל בקר בנפרד אלא לימיט משותף אבל גם לא אמורה להיות בעיה שבגללה הם לא יעבדו אותו הדבר ( אם הכוונה שמנוע אחד ימשוך יותר מהשני ... )
מכיוון שאני בא מתחום המסוקים, בהם כיוון הגבולות קריטי (עבור פעולה תקינה של הגוברנור) אני יכול רק להניח שכאן הדיוק פחות חשוב. אם כך הדבר, לא אמורה להיות בעיה באף אחת משיטות העבודה.
-
לגבי השתלשלות העניינים-
מנוע אחד שיהיה חזק יותר מהשני במידה קטנה- הדבר זניח, קיזוז בהגה כיוון וסיימנו.
הרי גם ככה כל הזמן פרופ אחד יהיה מקוצץ יותר, או על אחד יהיה יותר בוץ וכו' וכו'.... דחף שווה הוא רק תיאוריה.
אם בכל זאת רוצים טיסת סרגל בציר הכיוון, ניתן לחבר ג'יירו לאחד הבקרים, כך שיתקבל תיקון ע"י הגדלה\הפחתה של עוצמת מנוע אחד בהתאם לשינוי בכיוון הטיסה.
ולפותח השירשור-
בכדי למנוע שריפת בקרים מיותרת תנתק את ה+ של אחד הבקרים, במידה ולשניהם יש BEC מובנה.
אם כמות הסרוואים בטיסן מצריכה זרם שבקר אחד לא יכול לספק- תוסיף BEC חיצוני. פתרון נוסף הוא דיודת זנר על יציאת ה+ למקלט מכל בקר, לא מומלץ למי שלא יודע מה הוא עושה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
valaza
. פתרון נוסף הוא דיודת זנר על יציאת ה+ למקלט מכל בקר, לא מומלץ למי שלא יודע מה הוא עושה.
אתה מוכן להרחיב למה זנר תעשה את העבודה?? לא כל כך ברורה לי כוונתך.
-
כי דיודות מרוב הסוגים האחרים מפחיתות מתח משמעותית יחסית, לעומת דיודות הזנר שנותנות מתח יציאה קרוב מאוד למתח הכניסה.
לא בדקתי ספציפית, פיטר אמר לי את זה באיזו הזדמנות...
למה זה רלוונטי? הייתי נותן לסרוואים\מקלט שלך 4.2 וולט במקום 4.8?
-
תודה לכל המכובדים שענו כאן תשובות עניניות ומקצועיות.
המנועים מורכבים על טיסן מדגם HONDA HA420 בחלקו האחורי כמנועי דחף.
הבקרים מגיעים עם הזנת מתח למקלט ,והבנתי שאני חייב לנתק את החוט האדום מאחד מהבקרים כדי למנוע שריפת הבקרים(?).
כמו כן זאת הפעם הראשונה שאני נתקל במפסק שיוצא מהבקר כדי להפעיל/להפסיק את הזנת המתח לבקרים במקום לנתק את הסוללות.
-
הבנת נכון,
בכל בקר יש רגולטור שמשמש כBEC, הרגולטורים הללו נשרפים תחת חיבור הפוך.
במקרה הטוב, יש דיודת הגנה ואז הרגולטורים יעבדו לסירוגין וייצרו המון רעש למערכת, בערך כמו רגולטור SWITCH, רק בלי רכיבי הפחתת הרעש, במקרה הגרוע אחד\שני הרגולטורים יישרפו, ועלולים לשרוף עוד רכיבים בבקר.
בהצלחה.
-
תודה על ההסבר וסליחה על ההתעלקות, אני מגיע מתחום הסקיילים ומנועי הניטרו/בנזין, ותחום החשמליים חדש לי לחלוטין ובהחלט שונה ומעניין.
-
1) בקרי PLUSH ובקרי SS חיברתי באמצעות כבל Y והכל עובד כשורה בלי תופעות שליליות כלשהן.
2) אפשר גם לחבר לשני ערוצים נפרדים במקלט ולהגדיר MIX בהתאם
3) במנועים חשמליים אפשר להשתמש בפרופים רגילים להתקין כך שסימון המידות יופנה קדימה מבחינת כיוון הטיסה ולחבר את שלוש חוטים בין המנוע לבקר כך שהדחף יהיה לכיוון הנכון.
הדבר היחיד שצריך לעשות הוא בפעם הראשונה להגדיר טווח מצערת וזאת לבצע לכל בקר בנפרד ועצמאית אם כי אפשר גם ביחד אבל אז הציפצופים יכולים קצת לבלבל.
-
1 קבצים מצורפים
שרטטי לך כשמדברים חשמל עדיף שרטוט אגב אתה יכול גם ללא הBEC
-
תודה חברים,
הזנת הבקרים נעשית מ2 סוללות נפרדות של 6000MA .
אגב- קניתי גם כרטיס תכנות לבקרים ולפי הגדרות יצרן הבקרים כניראה שאין לי הרבה מה לתכנת שם.
-
סוללות נפרדות של 6000MA זה רציני ! זה דורש קומבינה שונה אולי תעלה תמונה של "החייה"
-
אם כבר מדובר על כזאת מפלצת (2 סוללות 6A) , אז עדיף שכל סוולה תיהיה מחוברת לבקר שלה בנפרד , ולמקלט תחבר את הבקרים בנפרד (עם מיקס) או בכבל Y את הכבל סרוו (ותנתק את ה + משניהם) , בנוסף לחבר BEC עם סוללה בלעדית למקלט / סרוואים.
-
תומר, אכן זה הכיוון ולכן גם רכשתי את האביזרים (לפי המלצה שקיבלתי כאן בשירשור אחר)+ציוד שמצאתי לנכון שיעזור לי בהמשך (תכנת,פרופים,ספינרים).
תמונות אעלה כשהטיסן יהיה מורכב, בשלב זה ממתין לקבלת קונקטורים מחו"ל (קיבלתי מיקס קונקטורים-כל פריט מגיע עם קונקטור מסוג אחר או בלי) לחיבור והארכת כבלי החשמל.
תודה רבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kiyossi
שלום לכולם,
אני מעוניין לחבר 2 בקרי מהירות למקלט, מבקר המהירות (ESC) מתחבר חוט הזנת מתח ובקרת מנוע למקלט , מה קורה כשיש 2 בקרי מהירות ל2 מנועים? האם מחברים את 2 הבקרים עם Y קונקטור למקלט?
שאלה נוספת- אם בקר המהירות גם מספק את המתח למקלט, לשם מה משתמשים באביזר ה UBEC; או שהUBEC משמש להמרת מתח מליפו ל6V עבור המקלט במערכות סטנדרטיות ולא חשמליות.
מיכוון שהמנועים מורכבים הפוך (פושרים), האם אפשר להפוך כיוון סיבוב מנוע ע"י הפיכת קוטביות החוטים בבקר?
תודה מראש
יוסי
http://www.youtube.com/watch?v=aADN7iCx9E4
-
wow!!!
כל התשובות בסרט אחד-תודה.
תודה דוד