תגובה להודעה: מצלמת HD מה לקנות ?
יש לי את הBloggie ואיתה צילמתי את כל הסקירה.
היתרון הגדול שלה הוא בעדשה המסתובבת ואיכות הסאונד שמעט טובה יותר מהמצלמה השניה שיש לי -טושיבה Camileo S10, אבל מצד שני לטושיבה יש עדשה רחבה יותר ואפשרות לצילום מאקרו שזה שני דברים שמאוד חסרים לי בסוני (בכל הסקירה אין צילום וידאו מקרוב של הטיסן - וזה ממש לא במקרה).
הוספתי לסוני עדשה רחבה חיצונית אבל עדיין אין לה אפשרות לפקס על דברים קרובים.
מבחינתי המינוס היחיד של הטושיבה מול הסוני הוא מיקום העדשה שלא אופטימלי להתקנה על טיסן, למרות שהוא עדיין טוב יותר ממצלמות רבות שבהן העדשה ממוקמת בצד הרחב.
אגב את הטושיבה אני שוקל כבר למכור (כי יש לי גם את הסוני וגם GoPro, והיא במצב יותר חדש מהסוני) אז אם תראה שזה הכיוון שלך דבר איתי.
http://gerrygibbscamerawarehouse.com...-mhs-pm5_1.jpg http://www.unbeatable.co.uk/articles...amileo-s10.jpg
אייל בנוגע למצלמה של סוני.
ידוע לך מה ההבדל בין שני הדגמים האלו: MHS-PM5K / MHS-PM5?
העדשה שלה מסתובבת 360 מעלות?
באיזה פורמט היא מייצאת את הסרטים? והיא מצלמת באיכות 1080P?
האם קיימות יציאות HDMI? USB2?
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
id.an
אייל בנוגע למצלמה של סוני.
ידוע לך מה ההבדל בין שני הדגמים האלו: MHS-PM5K / MHS-PM5?
העדשה שלה מסתובבת 360 מעלות?
באיזה פורמט היא מייצאת את הסרטים? והיא מצלמת באיכות 1080P?
האם קיימות יציאות HDMI? USB2?
תודה.
לא יודע מה ההבדל בין הדגמים, ואני גם לא בטוח איזה מהם יש לי.
העדשה מסתובבת 270 מעלות, מהמצב שהיא פונה כלפי מטה (ואז המצלמה כבויה) היא מסתובבת כלפי הצד הקדמי, וכל הדרך אחורנית עד לצילום עצמי.
איפשהו באיזור הצילום כלפי מעלה התמונה מתהפכת, אבל אם תרצה להצמיד אותה לטיסן כשהעדשה ממשיכה את הגוף התמונה תהיה מסובבת ככה שהצד של המצלמה שפונה למעלה זה הצד עם המסך.
האפשרות לצילום 360 מעלות היא עם עדשה מיוחדת נוספת, אבל התמונה שמתקבלת לא ממש נעימה לאף אחד (חוץ ממני... :) )
הסרטים יוצאים בפורמט MP4, היא מצלמה ב720P על 30 או 60 FPS וב1080P על 30 FPS, אבל כל המושג 1080P מתייחס לגודל הקובץ הסופי ולא לאיכות הצילום. אפשר לקחת גם אייקון קטן ולעשות ממנו תמונה מתוחה על כל הדסקטופ וזה לא יהפוך אותו לHD...:)
היציאות שלה הן USB רגיל (זכר סטדנרטי שבולט פיזית החוצה מהמצלמה) ואיזשהו תקע סוני מיוחד פלצני עם צמה של RCA רגיל.
אחרי שוידאתי שלא יקר לקנות כזה כבל באי-ביי קצצתי אותו לגמרי והשארתי רק את הקונקטור למצלמה וRCA אחד לוידאו. אין יציאת HDMI.
לשם השוואה בטושיבה יש יציאת וידאו עם "בננה" סטנדרטית ויציאת מיני HDMI.
שתיהן מצלמות גם סטילס ועובדות עם SD רגיל, הסוני מקבלת גם את הMemory Stick היקר שלהם.
שלוםֿ
תודה עבור ההצעה איל, אך לא רק למצלמה ששמים על טיסן התכוונתי.
אני מדבר גם על מצלמה שתחליף את מה שיש לי היום, ובה יהיה ניתן לעשות צילומים מרחוק
תודה על המידע אייל.
בסך הכל על איזה מצלמה אתה ממליץ יותר? על הטושיבה או הסוני?
מיודע לצילום מהאוויר - לא יודע אם להגדיר FPV, פשוט לשים על הטיסן ולצלם מהגובה.
וגם לצלם מהקרקע את הטיסן באוויר, מה דעתך בעניין?
וקנית אותה בארץ? כי ראיתי באייבי שהמחירים שלהם הוגנים.
לצלם טיסנים מהקרקע זו משימה שכמעט אף מצלמה קטנה לא תעמוד בה כמו שצריך.
אם הזום אינו אופטי והמצלמה אינה כבדה מקבלים תמונה מפוקסלת ותזזיתית.
לצילום מהקרקע אני ממליץ על DSLR עם יכולות צילום וידאו ועדשת זום עם מייצב תמונה, ומאוד עוזר - חצובה או מכתוף.
צפו בסירטוני הטסות חובבנים ברחבי האינטרנט ותראו שברגע שהטיסן עלה לאויר הוא לא יותר מכמה פיקסלים מרוחים באמצע הפריים, אבל לעומת זאת בסרטוני הסקירות של Flite Test וסוקרים רציניים אחרים משתמשים במצלמה טובה עם זום אופטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
לצלם טיסנים מהקרקע זו משימה שכמעט אף מצלמה קטנה לא תעמוד בה כמו שצריך.
אם הזום אינו אופטי והמצלמה אינה כבדה מקבלים תמונה מפוקסלת ותזזיתית.
לצילום מהקרקע אני ממליץ על DSLR עם יכולות צילום וידאו ועדשת זום עם מייצב תמונה, ומאוד עוזר - חצובה או מכתוף.
צפו בסירטוני הטסות חובבנים ברחבי האינטרנט ותראו שברגע שהטיסן עלה לאויר הוא לא יותר מכמה פיקסלים מרוחים באמצע הפריים, אבל לעומת זאת בסרטוני הסקירות של Flite Test וסוקרים רציניים אחרים משתמשים במצלמה טובה עם זום אופטי.
בשבת מקווה להעלות סירטון של DSLR... :)
אתה רוצה שאביא מכתוף ואצלם אותך מטיס עם הDSLR החדשה שלך?
בכיף...
המינוס היחידי שגיליתי זה שאין אפשרות לצלם וידאו דרך העיינית...
ברור יא סטלן זה המשמעות של SLR - יש מראה שמכסה את החיישן כמו פריסקופ, וכדי לחשוף אותו לאור היא עולה.
גם ברגע שאתה מצלם סטילס יש הבזק של "חושך".
http://images.macworld.com/images/le...ent/slr_th.jpg
אה.... זה לא פילם??? צודק שכחתי. 30 שנה מאז שצילמתי ב-SLR לך תזכור... ;)
מקווה שהמש כהרגלה לא תפריע לראות במסך.
אולי נזמין מהסיני מגן מסך + צלון... ראיתי כזה - :)
בכל מקרה אין על המצלמה הזו!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
בכיף...
המינוס היחידי שגיליתי זה שאין אפשרות לצלם וידאו דרך העיינית...
2 cent שלי:
1. יש ווידאו דרך המסך.
2. כדי לצלם ווידאו ב – DSLR צריך מיומנות מאוד גבוהה ואני לא מדבר על ציוד.
. a. חשוב לזכור – כול מצלמות ה – DSLR שיש היום בשוק סובלות מפוקוס עוקב מאוד, אבל מאוד, חלש. לכן, במקרה של טיסנים יהיה צורך לעבוד עם היד. זה קשה עד בלטי אפשרי למשתמש רגיל (סליחה אם פגעתי במישהו).
. b. הציוד מאוד חשוב והוא עולה מאוד יקר. עדשה טובה 70-200 או 100-400 עם USM ומייצב עולה הרבה מאוד כסף. חצובת כתף טובה עולה גם באזור של $1000.
אם עוד אין כוונה להשקיע 20-30K אל ציוד כזה, לא כדאי אפילו לחשוב על זה. כבעלים של חלק גדול מרשימה כאן, אני לא חושב שאני מסוגל לצלם ווידאו של טיסן עם זה. תמונות, כן.