יש לי כמה בעיות בבניה של הטיסן
יש לי כמה בעיות בבניה של הטיסן קרש שלי,
1) נשארו לי 4 או 5 צירי ציאנו שחשבתי שאיתם אני אמור לחבר את ההגה כיוון, אבל בטיסן עצמו וגם בהגה כיוון אין חריצים לצירים, אני אמרו לחתוך את החריצים שם לבד ? בסרטון הרכה של הטיסן הזה שמישוה העאלה רואים שהוא כן הדביק שם ציר כזה, אבל רציתי להיות בטוח, זה הסרטון http://www.youtube.com/watch?v=n_KJkxHiIXA 0:57
2) מהאתר של החנות שממנה קניתי : "הגה הגובה מורכב משני חלקים אשר מחוברים באמצעות מוט פלדה בצורת "ח" על מנת לקבל חוזק מקסימלי ולמנוע חופשים בהגה הגובה."
לא קיבלתי שום מוט פלדה בצורת ח, אבל כן יש מוט פלדה בצורה ישרה, האם זה זה ?
3)לא הצלחתי למצוא שום בורג שמתאים להרכבת הגלגלים לטיסן, מצורפת תמונה של כל הברגים והתופסנים שקיבלתי עם הטיסן.
http://img860.imageshack.us/img860/7571/img0742n.jpg
Uploaded with ImageShack.us
4) לגבי הפלסיטיקים הלבנים האלה שתופסים את ההורנים (מקווה שאני לא מתבלבל בשמות), יש לי כאלה מברזל שהיו בטריינר, אולי עדיף להשתמש בהם ?
תודה רבה מראש, מצטער על כל השאלות,חג שמח !
תגובה: יש לי כמה בעיות בבניה של הטיסן
אתה בטוח שאין חורים לצירים? בדרך כלל מדובר בחורים מאוד דקים כך שיכול להיות שהחמצת אותם בדוק זאת שוב.
בנוגע למוט פלדה בצורת ח' נשמע לי תמוהה, אמור להיות שם כזה.
שי
לחורים הדקים המיועדים לצירים קוראים חריצים
אין דבר כזה, הגה ללא צירים. אם אין חריצים, עשה אותם בעצמך, באמצעות סכין יפנית. תהיה זהיר מאד ודאג לכך שלא תיפצע מהסכין בטעות.
בענין המזלגות (קלוויסים), אלו מהפלסטיק טובים מאד. אתה יכול בהחלט להשתמש בהם.
לגבי המוט המקשר בין חלקי הגה הגובה, צריך לבדוק אם אין למוט שציינת איזה שימוש אחר, אז כנראה שהוא מגיע גולמי ועליך לכופף אותו במקומות הנכונים.
תודה רבה, מוזר שכל החלקים כן הגיעו עם חריצים (אומנם קטנים מידי אבל הרחבתי אותם טיפה) ורק ההגה כיוון לא.
בנוגע למוט אני אתקשר לחנות ביום ראשון (למרות שאני מקווה שאני כבר אסיים את הטיסן עד אז, הוא אצלי מתחילת החופש ועוד לא סיימתי =\)
ומה בנוגע לגלגלים מישהו רואה משהו שנראה לו מתאים ? איזה פטנט שהגלגלים מתחברים איתו ולא ראיתי ? תודה רבה מראש.
1 קבצים מצורפים
הגלגלים מחוברים כניראה בעזרת שני ברגים מהסוג שמסומן בתמונה התחתונה.
בתמונה העליונה רואים איך מתחברים שני חלקי כן הנסע משני צידי הגוף עם הברגים הללו.
לגבי הגלגלים ,מחברים עם שני ברגים לגוף כאשר הם מושחלים אל שני החורים של כני הנסע כלומר אתה מכניס לתושבת אחת שני ברגים משחיל לגוף ואז מכניס מצידו השני של הגוף את כן הנסע השני וסוגר עם אום ניילוק שיש לך שם,בעצם שני ברגים תופסים את כני הנסע .חפש ציר או בורג מתאים יותר לחבר את הגלגל לכן הנסע בדר"כ מדובר בציר שחלקו חלק והחלק האחר עם המברגה ,בחלק החלק ישב הגלגל .
שאר הברגים הגדולים ישמשו אותך למנוע.איכות התמונה ירודה כך שקשה לראות הבדל בין 8 הברגים שיש לך שם.
umbo כנראה רשמתי את התגובה בדיוק שאתה העלת תגובה גם:)
גם שאני בניתי את ה F3A של HLK - (סיקלון)
רק בהגה כיוון לא היו חריצים לצירים
אבל תתעודד הטיסנים שלהם טסים נהדר במיוחד שלך - טס מאוד מדוייק
אומבו ואליקופטר, תודה רבה התמונה וההסברים עזרו לי מאוד, הארתי עם פנס כדאי למצוא את המיקום המדויק של 2 החורים הרכבתי ונעלתי עם האום ניילון.
בנוגע לאיכות התמונה ו8 הברגים, התמונה צולמה בחושך אבל אין בכלל הבדל בין הברגים, הם זהים.
הדבקתי את ההגה כיוון יצא צמוד מאוד אין רווח נראה לעין ועדיין זה זז טוב, הרכבתי את הגלגלים ועכשיו אני מנסה לחבר את גלגל הזנב ולא מבין איך, העלתי תמונה של המכלול.
תודה רבה על כל העזרה ! בקצב הזה אני אסיים עוד הלילה את הטיסן, הסרוואים כבר ממוקמים, נשאר לי רק הסידור של החוטים, לחבר את ההורנים ואת גלגל הזנב (:
http://img853.imageshack.us/img853/3633/img0743i.jpg
Uploaded with ImageShack.us