-
מס' הזמנות במקביל
שלום לכולם,
אני רוצה לבצע מספר הזמנות במקביל, אני יודע שאם אני מחיר ההזמנה הוא מתחת ל50 דולר אז אין חיוב למכס השאלה שלי היא אם אני מזמין ממספר אתרים שונים במקביל מכל אחד הזמנה ב50 דולר האם העניין עדין תקף או שה50 דולר זה לכלל הטובין שמגיעים על שמי או יותר נכון על אותה כתובת.
בנוסף הייתי שמח לדעת האם המכס הוא משרד ממשלתי רחום וחנון אשר רואה מחיר חבילה 50 דולר ומספר סנטים בודדים אז הם מחשיבים את זה בתור 50 דולר או שהם כבר מחייבים במחיר מלא כולל משלוח
אשמח לתשובות מבעלי ניסיון וידע, כי אני מתכנן לבצע מספר הזמנות ולא רוצה להיתפס ולשלם הרבה יותר בגלל השערה של מישהו.
תודה מראש לכל העוזרים!
-
תגובה: מס' הזמנות במקביל
אלהים מרחם על ילדי הגן,
פחות מזה על ילדי בית הספר.
ועל הגדולים לא ירחם עוד,
ישאירם לבדם...
ובכן - מכס ישראל הוא כמו יהוה ביום רע. תחרוג מ- $50, יגבו מכס. בעצם, מכס זה לא כמו יהוה. מכס זה יהוה. כתבו על זה שיר:
יתגדל ויתקדש שמה מכסא
יהא שמה רבא מכסא לעלם ולעלמי עלימא יתברך
לפעמים יהוה מנמנם ומפספס חבילה פה ושם, אך אל תסמוך, שמאמר
אל קנוא ונקם יהוה נקם יהוה ובעל חמה נקם יהוה לצרכניו ונוטר הוא לאזרחיו
מרק
-
המכס דווקא בסדר רוב הזמן כל עוד 'לא מעירים את הענק'
למשל - תביא חבילה יקרה וגדולה וייכתבו עליה 10$ כולל משלוח כניראה שהם ירצו קבלות.
על חבילות שרשום 50> אפילו בכמה סנטים גם תשלם.
אבל כל עוד לא הגזימו בערך של החבילה לעומת מה שהחבילה ניראת אז הם יעבירו את זה בלי בעיות.
אה וכמובן , אם הם רואים שרשום שהחבילה היא משהו שדורש אישור של משרד ממשלתי כשלהו (כמו משרד התקשורת וכו..) אז גם, בגלל זה להגיד למוכר שאף פעם לא יהיה את המילה 'RADIO' או משהו שקשור לזה על הקופסה.
-
טוב אז ככה-
ברמת העקרון, אתה אמור להצהיר על מספר חבילות פטורות ששויין ביחד עולה על 50$, מעשית, אחרי שהחבילות הפטורות שלך עברו את המכס, לקחת אותן מהסניף והן אצלך בבית, אתה לא באמת תטריח את עצמך בחצי יום בירוקרטיה מפנק בסניף המכס הקרוב (ואולי לא) לביתך רק בשביל לשלם להם את דמי הסחיטה שלהם, נכון? אל דאגה, כל הישראלים איתך, ולמיטב ידיעתי המכס לא מנהל מעקב אחרי כל אדם שמקבל חבילה אחת לחודש.
לגבי ההזמנות שלך, גם אם תזמין באותו יום, מאותה מדינה, עדיין לא סביר שהחבילות יגיעו באותו יום.
קרה והגיעו באותו יום- יש למכס אלפי חבילות להעביר ביום, הם מסתכלים על הצהרת המכס ומעבירים את הברקוד של המעקב (אם יש),
בשביל שיהיה להם מעקב אחרי כמות החבילות שהגיעו אליך ספציפית נניח, הם היו צריכים להזין למחשב את הכתובת על כל חבילה וחבילה,
בצורה ידנית (=הקלדה), עכשיו, המכס כגוף טוב ב"גזילה" שלו, ואני בטוח שעם מספיק כ"א הם היו חושבים על לעשות את זה
(גם טכנולוגיה *קיימת* של זיהוי כתב מתוך תמונה היתה עושה להם את העבודה), אבל במצב היום, אין להם את היכולת לעשות את הבדיקות הללו,
ולדעתי, הם בכלל לא מסתכלים על כתובת היעד, ככה ששתי החבילות שלך יכולות לעבור אחת אחרי השניה (סבירות אפסית), ואף אחד כנראה לא ישים לב לזה בכלל...
"רחמנות המכס"-
שמתי לב לנטיה של המכס להעביר חבילות של טיפה מעל 50$ (מוצהר מעל 50$, לא מדבר עכשיו על חבילות יקרות שהערך המוצהר נמוך).
בחבילות כאלו, שאין "בשר", הרבה פעמים אין להם רצון (לעובדים, לא למכס כגוף) להתעסק עם ה"שטויות" הללו.
בקיצור, תזמין, תקווה לטוב, מקסימום מכס על 50$ זה משהו כמו 50 שקל, לא נוראי.
אגב, אם יש לך חבילה שנראית "חשודה" (כבדה במיוחד לגודלה\ארוזה בצורה יוצאת דופן, לטובה כמובן\הצהרה של 0.99$ על חבילה בגודל שלא סביר שמה שיש בפנים עולה 0.99$\ ועוד מוזרויות כאלו ואחרות), צפה להזמנה למכס.
לא סביר אגב שהשולח יהיה מספיק אידיוט בשביל ליפול בדברים כאלו, הסינים אמנם תחמנים, אבל תחמנים בסטייל:)
-
כפי הנראה (מנקודת מבט של מקבל חבילות) - הפעלת המכס על חבילות קטנות היא מדגמית. לפעמים תידרש לשלם מכס ולפעמים לא וזה לאו דווקא קשור לערך שרשום על החבילה - $51 או $80, ההסתברות שתידרש לשלם מכס היא אותה הסתברות (לפני כמה ימים ראיתי שבמכס פתחו לי חבילה שהיו בה חלקים ב $8 ...).
חבילות גדולות נבדקות יותר בקפדנות וכמעט לא קורה שחבילות גדולות מעל $50 לא יחויבו במיסים.
Forum Modifications By
Marco Mamdouh