-
טירקס 700N מוסב לחשמלי - איזה מסוק מדהים!
אהלן חברים,
כפי שחלק מכם יודעים מיודענו Booya הסב את הטירקס 700N שלו לחשמלי. פלייבר.
הוא השתמש בתושבת מנוע ('ערכת הסבה'..) של G-Force, מנוע 700MX 510KV של אליין, בקר CC אייס 120HV, פיניון 13 שיניים וגג"ש של KDE. המסוק נשקל עם סטאפ מלא ומגיע לכ 5400 גרם (קל כמו נוצה ביחס לסינרג'י ששוקל 5800+).
לאחר כמה ניסיונות עם הגדרות הסטאפ בבקר אתמול סוף סוף הגענו להגדרות שנראות הכי מתאימות לסטאפ הנ"ל והמסוק פשוט חזק בטירוף, טס מדהים וסוף סוף גורם לאבנר לחייך!!
לצערי אין לי סירטון כי היציאה לשטח היתה מהירה תוך ניצול ההפוגה בגשם שהיה אצלנו ולא לקחנו מצלמה.
ההגדרות החשובות בבקר למי שמעונין:
קודם כל הבקר שודרג לגירסת תוכנה הכי עדכנית
Gov mode - Fixed - Set RPM
RPM - 1800,1900,2100
Gov gain - 14
timing - 8
PWM - 12
תוצאות הגרף מראות ניצול מעולה של המנוע מבחינת כח, סל"ד, טמפ' וזרם. הספק מקסימלי של המנוע - כ 6700W, הבקר הגיע בסה"כ לכ 65 מעלות בארבע וחצי דקות טיסת 3D חזקה במיוחד, צריכת זרם מקסימלית (בפיקים בודדים) הגיעה לכ 165A, הסוללות (הובי-מאסטרס אדומות 5000mah 30C) ירדו עם קצת יותר מ 3.7V לתא וכמעט שלא הורגשה התחממות בהן.
זהו באופן עקרוני, נשתדל בפעם הבאה לצלם גם סירטון יפה של אבנר מתעלל במסוק כמו שצריך ונוסיף פה קישור.
דרך אגב - מי שחושב להחליף את ה 510KV של אליין במשהו יקר יותר כי חסר לו כח - אני הייתי שוקל שוב..פשוט צריך להגיע להגדרות סטאפ נכונות ומתאימות לסטאפ הקיים לפי משקל המסוק והאלקטרוניקה שעליו. לא אומר שמנוע אחר לא יכול להיות חזק יותר, אבל המנוע הנ"ל מספיק בהחלט לצרכי ניעור טוב של המסוק ולא בטוח שיש צורך במנוע חזק יותר. אני מניח שעם מערכת FBL המסוק יהיה הרבה יותר חזק.
אלעד.
-
תגובה: טירקס 700N מוסב לחשמלי - איזה מסוק מדהים!
תתחדש אבנר!! שיהיה בשעה טובה!
-
אבנר, תתחדש, נראה אותך בקרוב.
-
אלעד, הערה אחת לגבי נושא המנוע, אומנם אליין שיפרו את המנועים והוציא את גרסת ה-MX שהביקורות לא רעות לבינתיים, אבל המחיר די זהה למנועי סקורפיון באותה קטגוריה.
עם כבר עושים פרויקט שידרוג ולא קונים קומבו, העדפה אישית שלי לשים מנועים שמוכיחים את עצמם לאורך זמן, אליין ידועים שלאורך זמן המנועים החשמליים הגדולים שלהם "נחלשים"
לדעתי אתה קופץ למסקנות מהר מידיי, תן לאבנר לעבור 30-40 טיסות ואז נראה, אני מקווה שלא יצתרך להחליף את המנוע.
-
יכול להיות שאתה צודק, אני לא יודע לומר מכיוון שהמנוע אכן חדש. אני מניח שתוך חודש-חודשיים נדע.
גם אם יצטרך להחליף את המנוע - במחיר שהוא קונה אותו לא נראה לי שהוא יכול להשיג סקורפיון.
המסקנות שלי הן לגבי החלפה עקב תירוץ של חוסר כח, לא עקב היחלשות לאורך זמן, לא מכיר את המנוע לאורך זמן כמו שכתבתי ולכן לא יכול להגיב לעניין.
כמו שכתבת הביקורות עליו טובות בינתיים והאנשים שמטיסים מאוד מרוצים ממנו, אחד אפילו כתב שעד היום הטיס רק סקורפיון - אבל עכשיו עבר ל MX 530KV..
המנוע שאצלי (470KV) אמנם לא עובד מאוד קשה אבל היום אחרי כ 30 טיסות הוא עדיין חד וחזק, היום אפילו יותר אחרי שינויים קלים בסטאפ שבוצעו לפני שבוע.
-
זה בסדר, אבל זה שאתה משווה מחירי "קומבינה" שלכם , אתה מטעה אנשים.
מחיר ממוצע של מנוע אליין בשוק הוא 180 דולר, ובסקורפיון יש גם ב- 190 וגם ב- 210. ואצל הסיני סקורפיון אפילו זולים בעוד 20-10 דולר.
עכשיו אני לא הולך להתווכח איפה הכי זול, כי תמיד יש דילים.
הנקודה שלי היא: המנועים של אליין לא כאלו זולים ואמינות נבחנת על ציר הזמן.
-
אתה צודק כמובן, אבל שוב, כמו בכל דבר, הזמן יגיד את שלו.. אני מניח שתוכל לראות בעצמך בעוד כמה שבועות.
-
כדאי שאבנר יביא איתו גם את ה-NEU (אם הוא כבר קיבל אותו) , רק בשביל...
-
מחובר לסינרג'י כבר..ומעט מאכזב למען האמת מבחינת הכח לעומת ה MX, לא מורגש יתרון גדול מדי. מצד שני צריך כנראה עוד קצת עבודת כיוונים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
מחובר לסינרג'י כבר..
ואיך הוא מתפקד בסינרגי ?
-
אולי כדאי שהוא יגיד מה הוא חושב ומרגיש..אולי אני טועה.
-
-
תתחדש אבנר
בשורה התחתונה הסבה של 700N לחשמלי עדיפה בהרבה על 700E מקורי ולו רק בגלל התיכנון השונה של המסוק והליקויים בתכנון ה 700E.
-
ציקי, דווקא אני לא מסכים עם זה, אני אוהב את המקורי הרבה יותר, בעיקר את החלפת הסוללות הקלה הרבה יותר, גם הפריים של הניטרו ללא חיזוקים נוספים גמיש יותר מהחשמלי, ראינו את זה אתמול כשבאיזור הבום יש הרבה יותר גמישות בניטרו. איפה יש תיכנון לקוי ביחס לניטרו לדעתך?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
ציקי, דווקא אני לא מסכים עם זה, אני אוהב את המקורי הרבה יותר, בעיקר את החלפת הסוללות הקלה הרבה יותר, גם הפריים של הניטרו ללא חיזוקים נוספים גמיש יותר מהחשמלי, ראינו את זה אתמול כשבאיזור הבום יש הרבה יותר גמישות בניטרו. איפה יש תיכנון לקוי ביחס לניטרו לדעתך?
מיקום הסרוו של ה ELEVATOR
מיקום המנוע ביחס לסרוו והקירבה לציר
חיווט המנוע והבקר בעייתים ומאוד לא נוחים.
אני מסכים עם זה שהחלפת הסוללות פחות נוחה אבל זה זניח לדעתי לעומת התכנון הגרוע של ה E.
-
אלעד, צריך גם לדעת איזה שידרוג לשים, לזיכרוני ב- KDE יש שדרוג המחזק את מבנה הפריים ומונע פיתול.
הקיט החשמלי מאוד צר ואין מקום רב למקם את הרכיבים. עשו שם די מישמש...
-
כשאני קונה טירקס, אני יודע מראש שאני לא מקבל רולס רויס, אני יודע שלא הכל מושלם ואני מקבל את זה. כל הבעיות שהזכרת ממש לא עומדות בדרכי ולא מפריעות לי ביום יום, רק דבר אחד מפריע לי וזה בעיית האיזון - העובדה שצריך לדחוף את הסוללות כ"כ קדימה כדי שהמסוק יהיה מאוזן. אבל גם לזה מצאו פתרון של חברת G-Force בדמות הארכת מסילה שאפשר לקנות ולהרכיב, כך נשמרת האפשרות להוציא בקלות את הסוללות מאחור בלי לפרק חופה ועדיין לקבל איזון טוב של המסוק.
אלעד.
-
היי חברה תודה רבה
אלעד: הGAIN הוא 15 וסינרגי שקל 5.900
הסינרגי יותר חזק מקודם גם לא בדקתי אותו טוב הטסתי עם סוללה אחת דפוקה
גם יש לו שריקה מעצבנת שאני צריך לבדוק מאיפה זה בא
אבל בגדול הרגשתי הבדל. הסינרגי מסוק כבד מאוד וזה בעיה
700 היה יותר חשוב אז התעסקעתי איתו יותר
אבל עזוב אותכם מסינרגי 700 חיה רע זה פשוט לא להאמין
-
שא ברכות...:)
כל הכבוד על הסטאפ המעניין הזה..
ספר חוויות בהמשך..
עוזי
-
אתה יודע למה המסוק שורק לך? :p
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אתה יודע למה המסוק שורק לך? :p
כי הוא לא יודע את המילים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hagpel
כי הוא לא יודע את המילים?
מעניין אם את המנגינה הוא יודע....:)
-
אבנר תתחדש ותהנה.
תבוא "להרשים" אותנו בהזדמנות הקרובה!!