עזרה בבחירת סוללה LIFE 6.6V או LI-ION?? למקלט פוטאבה 7 ערוצים.
שלום לכולם..
יש לי טיסןארובטי וכרגע אני משתמש ב 4 סוללות ניקל מטל למקלט שלי. והם מתחילים לעשות לי קצת בעיות (בפריקה טעינה שלהם)..אבל לא משנה..הגיע הזמן להשתדרג..
אני לא מכיר איזה יצרן נחשב טוב ואיזה פחות..(מבחינת אמינות)..
וגם לא בדיוק יודע מה הכי טוב... LIFE או LI-ION...
אני מעדיף LIFE כי הבנתי שהם יותר איכותיים ואמינים..(אפשר לפרוק אותם הרבה יותר פעמים וכו')..
אבל על איזה אתם ממליצים לי מכול סוג? לינקים ומחירים בהחלט יעזרו...
והאם המקלט שלי יוכל להתמודד עם ה LIFE ללא רגולטור?..
או שבכלל שווה לוותר על הכאב ראש הזה ולהמשיך עם ניקל מטל חדש..?
תגובה: עזרה בבחירת סוללה LIFE 6.6V או LI-ION?? למקלט פוטאבה 7 ערוצים.
בלי שום ספק והיסוס, כדאי לך ללכת על סוללות LIFE . בעדיפות ראשונה אני ממליץ על סוללות של חברת FROMECO 2300 MAH המחיר שלהם הוא סביב ה - 50 $ (מעט מתחת) אבל עובר את ה50 $ אחרי משלוח, שים לב באתר שלהם יש סוללה עם קונקטור שמתחבר לבלאנסר וסוללה ללא החיבור הזה, לסוללה הזאת יש מעגל ששומר על בלאנס בטעינה רגילה גם ללא השימוש בפונקצית הבלאנס במטען חכם, ההבדל בניהם הוא כ 5$ , (אני מעדיף את הסוללה עם החיבור לבלאנסר)
עדיפות שניה סוללות של חברת HOBBICO 2100 mah עולות בטאוורהוביס 35 $ + 12$ משלוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גבי א
בלי שום ספק והיסוס, כדאי לך ללכת על סוללות LIFE . בעדיפות ראשונה אני ממליץ על סוללות של חברת FROMECO 2300 MAH המחיר שלהם הוא סביב ה - 50 $ (מעט מתחת) אבל עובר את ה50 $ אחרי משלוח, שים לב באתר שלהם יש סוללה עם קונקטור שמתחבר לבלאנסר וסוללה ללא החיבור הזה, לסוללה הזאת יש מעגל ששומר על בלאנס בטעינה רגילה גם ללא השימוש בפונקצית הבלאנס במטען חכם, ההבדל בניהם הוא כ 5$ , (אני מעדיף את הסוללה עם החיבור לבלאנסר)
עדיפות שניה סוללות של חברת HOBBICO 2100 mah עולות בטאוורהוביס 35 $ + 12$ משלוח.
2 הסוללות הללו מצוינות לא משנה איזה תבחר !
לא ציינת אם אתה רוצה סוללות זולות או יקרות.
היות ואתה מטיס עם ניקל מטאל, כנראה הטיסן לא מספיק חשוב אז יש LIFE אצל הסיני תחת קטגוריית סוללות לTXRX . עלות 2-5$ .
(הפוסט הזה נכתב לתת את כל התמונה בתחום בכדי שאדם הלא מבין לא יחשוב שעליו להשקיע בסוללת מקלט 50$ בשביל טיסן בננה :D)
תודה..
כול טיסן הוא טיסן חשוב.. :) גם על הטריינר שלי כאוב לי על כול פגיעה\מעיכה ..בטח בטיסן השני שלי..
אבל לא אכפת לי לשקיע קצת במשהו טוב שישאר להרבה זמן ולהרבה אופציות (טיסנים יותר טובים בעתיד).
כמובן בגדר ההיגיון.. נראה לי סביר משהו בין 30-50 דולר פעם ב...זה בסדר...
אני לא מוצא HOBBICO ב HK.... ?
האם אין צורך ב UBC או רגלוטר אחר כול שהוא?
סוללה היא פריט מתכלה.
רובינו חוינו חוויות טובות עם הסחורה הסינית על אף המקטרגים והמאיימים בכשל.
לא זאת ועוד ישנם אנשים שחוו תקלות בסוללות יקרות מאוד.
מן הסתם גם הסוללות היקרות מיוצרות בסין.
בנוסף לסוללות יש אורך חיים מסויים מרגע ירידתן מפס הייצור, זה לא יחזיק שנים רבות כי מעצם הגדרתן הן פריט מתכלה.
סוללות הLIFE הן במתח סביל לכל הציוד המקובל בתחום, אם תקנה ליפו תצטרך לקנות UBEC .
וסתם הערה לסדר, אם הטסת עד עתה עם ניקל מטאל ואתה חושב ש"השקעת" בבטיחות הטיסן - צר לי לאכזב אותך, הטסה עם ניקל מטאל מסוכנת מאוד במיוחד אחרי שהסוללות צברו מספר חודשי שימוש. נפילות המתח שם (על אף טעינה שנראית תקינה) מגיעות ומפתיעות אנשים לא אחת.
בכל יום נתון אעדיף להטיס עם סוללת ליטיום זבל סינית מאשר עם ניקל מטאל!!
סוללות HOBBICO תמצא ב-טאוורהוביס, המחירים שרשמתי לך (47$ ) כולל משלוח זה משם, קבל קישור לאתר, ולסוללות
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...%2FB%3Etteries
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
סוללה היא פריט מתכלה.
רובינו חוינו חוויות טובות עם הסחורה הסינית על אף המקטרגים והמאיימים בכשל.
לא זאת ועוד ישנם אנשים שחוו תקלות בסוללות יקרות מאוד.
מן הסתם גם הסוללות היקרות מיוצרות בסין.
בנוסף לסוללות יש אורך חיים מסויים מרגע ירידתן מפס הייצור, זה לא יחזיק שנים רבות כי מעצם הגדרתן הן פריט מתכלה.
סוללות הLIFE הן במתח סביל לכל הציוד המקובל בתחום, אם תקנה ליפו תצטרך לקנות UBEC .
[וסתם הערה לסדר, אם הטסת עד עתה עם ניקל מטאל ואתה חושב ש"השקעת" בבטיחות הטיסן - צר לי לאכזב אותך, הטסה עם ניקל מטאל מסוכנת מאוד במיוחד אחרי שהסוללות צברו מספר חודשי שימוש. נפילות המתח שם (על אף טעינה שנראית תקינה) מגיעות ומפתיעות אנשים לא אחתבכל יום נתון אעדיף להטיס עם סוללת ליטיום זבל סינית מאשר עם ניקל מטאל!!
...אני לא חושב ש"השקעת" זה בדיוק מה שמשתמע ממה שאמרתי... אני לא מבין למה אתה חושב כך..
בכול מקרה אני אומר שוב ...אני חושב שהגיע הזמן להשקיע במשהו טוב...
קראתי את אחת ההזהרות של חנות שמוכרת את הסוללות הנ"ל וזו ההזהרה:
SERVOS
Many servos on the market, and particularly many of the lower-cost analog types, cannot operate at the voltage supplied by these LiFe Receiver packs. Attempting to use a servo rated for maximum of 6V or less WILL RESULT in reduced servo life, and may lead to in-flight failure. Any such failure is the sole responsibility of the user.
מיחס כמובן לסוללה : Hyperion Receiver Battery Pack - LiFe 6.6V 2100mAh 5C
אני מטיס עם סרוו של פוטאבה 3004... האם נשקפת להם סכנה... ??
סביר שאין בעיה כי הפוטאבה 3004 מיועד לעבוד ב6 וולט נומינלי שזה 5 תאי ניקל, כשהם טעונים מלא יש לך 5X1.4V = 7V.
צריך לזכור שתחת המתח הגבוה הסרוו מהיר יותר וגם מפעיל יותר כח ולכן בהחלט ישחק יותר. מאידך, הרבה מטיסים כך שנים....
אלה הסוללות שיש לי למקלט בטירקס 700:
http://www.ebay.com/itm/2S1P-6-6V230...item2eb0dbc1b7
מחיר ברצפה, אמינות ועמידות מאוד (A123 זה ואריאציה של LIFE)
לי מת טיסן 3d חדש בטיסה השניה שלו בגלל סוללת ניקל דפוקה, לא נעים .....
A123 הן לא "ואריאציה" אלה ה-LIFE המקוריות :)
הן הסוללות הכי איכותיות והכי "שוות". אם בטיחות הטיסן חשובה אז אלה הסוללות לקחת.
כמובן שצריך מטען טוב אחרת חבל על ההשקעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liran
היתרון היחיד של הENLOOP הוא באי פריקה עצמית מהירה, זו עדיין סוללת ניקל מטאל ועדיין קשה לה יותר לספק זרמים גבוהים ועדיין היא עלולה למות בפתאומיות. היא חלופה מעולה למצלמות אבל שם אין לך סכנת ריסוק.
לגבי הLIFE, מי שמתכנן לצרוך מהן את כל המיץ, כדאי שיצטייד במד מתח טוב לשטח בכדי להיות רגיש למתח הדקים המציין פריקה מלאה שלהן (כ 3.1V לתא).