-
התייעצות קלה בנוגע לבעיית זנב בטירקס 500
אהלן חברים,
יש לחבר טירקס 500 רצועה, הגיע אליי הערב לבדיקה - לאחר החלפת מכלול זנב.
ג'יירו JR770, סרוו זנב 9257.
כשמעלים סל"ד מסוק פתאום תופס סבסוב חזק עם כיוון השעון, אם אני מתקן עם הסטיק - הוא מסתובב חזק לכיוון השני.
בדקתי כיוונים, לימיטים, גם כיוונים בשלט, הכל נראה תקין, על הקרקע הג'יירו מתקן כמו שצריך, הבעיה מופיעה גם ב rate וגם ב HH.
תודה
אלעד.
-
תגובה: התייעצות קלה בנוגע לבעיית זנב בטירקס 500
אולי הוא הרכיב את הרצועה בסיבוב של 180 מעלות כך שהזנב מסתובב הפוך?
-
-
שני דברים שאולי קורים לך ביחד או כל אחד לחוד, כמו שאמרה הלטאה, כיוון הסיבוב של הרצועה כמו או כיוון תיקון הגיירו.
אחד מהשניים המ"ל בוודאאות.:cool:
-
אם הרצועה הייתה מורכבת הפוך, המסוק לא היה מסתבסב כל הזמן?
-
ואללה, גם הרצועה בסדר וגם תיקון הג'יירו. אני מכיר את התופעה אבל כל שינויי הכיוון שעשיתי, גם בג'יירו עצמו וגם בשלט - לא עזרו.
-
תכלס מהתיאור שלך זה נראה כאילו שהג'ירו בכלל לא עובד (למרות הבדיקה הידנית)
ובכל זאת, הייתי בודק על הקרקע כשאתה נותן סטיק מצערת האם הסרוו זנב זז? האם במצב זה הנורית שעל הג'ירו (אם יש כזו) מראה כיוויכול שניתן סטיק זנב?
אם כן יכול להיות שיש לך מיקס.
-
זנב זז כרגיל, גם ג'יירו מתקן בהזזה ידנית, אין נורה או שלא שמתי לב - הג'יירו מותקן על מגש המקלט בכלל..
-
בסדר, אבל התכוונתי שהאם בהזזת סטיק מצערת בלבד למעלה ולמטה בבדיקה כאשר המנוע מנותק האם סרוו הזנב גם זז ? (בלי לתת סטיק זנב כלל)
אם כן אז יכול להיות שיש מיקס.
דרך אגב, אתה אומר שבהינתן מצערת המסוק מסבסב עם כיוון השעון כלומר זנב נזרק שמאלה.. זה אומר שכאילו יש לך "פיצוי יתר" נכון ?
הרי זה לא הגיוני כל כך אלה אם כן מישהו "דואג" לזה כי הפיזיקה כאמור הפוכה, מה שמחזק את התחושה שאכן יש מיקס שמכניס פיצוי זנב בהינתן מצערת.
-
אין שום מיקס פעיל, אין תזוזה של הזנב בהזזת סטיק שמאלי למעלה ולמטה.
כמ ושתיארת - אכן יש תחשה של פיצוי יתר של הג'יירו, אבל כשאני מזיז את הסטיק עד הסוף שמאלה - המסוק פתאום מסתובב לצד השני....
בקיצור - חרא של ג'יירו, אני אחליף אותו ב GP750 כנראה ונראה מה יהיה.
-
האם בדקת שהסליידר זנב נע בחופשיות באופן ידני?
-
-
-
ציינת שמכלול הזנב הוחלף
בדוק שהגריפים של הזנב לא הורכבו הפוך.
-
למען האמת מכלול הזנב כנראה לא של אליין, הגריפים מורכבים הפוך בכלל, כמו בריג'יד. כשהסליידר זז הלהבים מקבלות זוית הפוכה ממה שאנחנו רגילים, לכן הפכתי את החיבור של הגריפים ועכשיו זה כמו במצב נורמלי. הבדיקה שלי נעשית בכל מקרה מול זוית הלהבים ולא מול הסליידר..
לסיכום, הבעיה לא נפתרה עדיין, קצת נמאס לי ולכן ביקשתי שיביא מכלול זנב חדש מקורי וג'יירו חדש. אני מקווה שזה יפתור את הבעיה.
-
תבדוק עוד משהו:
ייתכן שמיסבי הגריפים, אלו שנושאים בכוח הצטריפוגלי דפוקים ולא מאפשרים תנועה חלקה של פסיעת הזנב.
הבעיה מחריפה עם העלייה בסל"ד. זה לא משהו שאתה יכול להרגיש בבדיקה ידנית כלשהי על הקרקע.
אם זו אכן הבעיה אז פתרון אחד הוא להחליף אותם ופתרון שני שלא מצריך החלפה הוא להפוך אותם במידה והם לא הרוסים לגמרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
למען האמת מכלול הזנב כנראה לא של אליין, הגריפים מורכבים הפוך בכלל, כמו בריג'יד. כשהסליידר זז הלהבים מקבלות זוית הפוכה ממה שאנחנו רגילים, לכן הפכתי את החיבור של הגריפים ועכשיו זה כמו במצב נורמלי. הבדיקה שלי נעשית בכל מקרה מול זוית הלהבים ולא מול הסליידר..
לסיכום, הבעיה לא נפתרה עדיין, קצת נמאס לי ולכן ביקשתי שיביא מכלול זנב חדש מקורי וג'יירו חדש. אני מקווה שזה יפתור את הבעיה.
תשווה את מיקום הבול לינקים על הגריפים לזה שבגריפים המקוריים, זה לא מספיק סתם להפוך אותם אם מדובר בסט שיועד לזנב אחר.
אני מהמר שהג'ירו מתקן הפוך בגלל זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
תשווה את מיקום הבול לינקים על הגריפים לזה שבגריפים המקוריים, זה לא מספיק סתם להפוך אותם אם מדובר בסט שיועד לזנב אחר.
אני מהמהר שהג'ירו מתקן הפוך בגלל זה.
ציקי כפי שכבר מישהו כתב אם הגירו היה מתקן הפוך הבעיה הייתה קיימת כל הזמן ולא רק שמעלים סל"ד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
ציקי כפי שכבר מישהו כתב אם הגירו היה מתקן הפוך הבעיה הייתה קיימת כל הזמן ולא רק שמעלים סל"ד.
ברשותך, אני יודע על מה אני מדבר.
-
אני אבדוק היום בערב, למרות שכבר ניסיתי את כל האפשרויות..ממש כמו לוטו..
-
אלעד
אתה מוזמן להגיע אלי אני אבדוק
נהייתי כבר מומחה בבעיות זנב =]
-
מה אתה אומר.....עולה לי משהו בראש על גזרים וגננים :)
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
מה אתה אומר.....עולה לי משהו בראש על גזרים וגננים :)
לחטוף מכה מגזר זה כואב, עדיף מלפפון.
-
אלעד,
אם אתה רוצה אתה יכול לקפוץ אלי
אני אבדוק .. ח ח