1 קבצים מצורפים
סוף סוף סיימתי את השדרוג האולטימטיבי לMCPX שלי
אחרי חודשיים של ניסוי, החלפת חלקים והזמנת אחרים אני חושב (מקווה) שסוף סוף הגעתי לשדרוג האולטמטיבי לMCPX שלי.
את הראש, הגריפים, הסוואש והציר הראשי החלפתי לאלומניום (פחות משקל, יותר עמידות).
את המנוע הסבתי לבראשלס מטורף (בקר 7 אמפר פרו + "THE STEVE" + מנוע HP05S 13,300V שנחשב לפי המומחים בחול לחזק ביותר במסגרת המגבלות). ההסבה דורשת הלחמות עדינות וכרסום די אגרסיבי של השלדה (כדי להכניס את המנוע) - מה שנקרא "לא לבעלי לב חלש" :-)
הזנב המקורי הוחלף בזנב של SR120 (חזק יותר עם רוטור גדול יותר ולפי המומחים לעניין בחו"ל פותר אחת ולתמיד את בעיית הזנב המשתולל ב3D של המסוק הזה). הזנב הושב על מוט קרבון מלא 2 מ"מ שחתכתי לאורך 150 מ"מ (האורך המומלץ לזנב הכבד הזה).
הפיניון שבשימוש הוא 9 שיניים. בעתיד אני רוצה לקנות אחד 8 שיניים אבל מאוד קשה להשיג אותם למסוק זה).
להבים KBDD ובוצעו שידרוגי הבסיס הידועים כגון גומיות חופה על הסוואש, כיוון הלינקים לאמצע כמו שצריך וכו...
תכנון נוסף לעתיד הוא החלפת השלדה בזו של RKH שהיא קלה וחזקה יותר עם מקום מיוחד למנועי בראשלס.
התוצר הסופי הוא מיני מפלצת. אמנם עם זנב כבד מאוד אבל עם כח מפחיד וזנב מהיר מאוד ויציב. אני עוד צריך לעשות כמה טיסות ניסוי כדי לבחון הכל אבל בנתיים זה נראה מבטיח.
הנה תמונה של החמוד אחרי כל העבודה והשדרוגים:
קובץ מצורף 54392
תגובה: סוף סוף סיימתי את השדרוג האולטימטיבי לMCPX שלי
יפה מאד גלעד , מעניין מה יקרה לאחר הריסוק הראשון ....
מעניין אילו חלקים תצטרך להחליף וכמה זה יעלה ....
אני מעדיף את ה MCPX שלי כמו שקניתי אותו ללא שידרוגים , אני מרוצה מרמת העמידות שלו .
נשמע כמעט כמו איחול?! ודווקא לפני יום כיפור? :-) מוזר.
אנו כולנו משדרגים כדי להנות יותר ולא כדי לחיות בפחד ממה יקרה בריסוק (שהרי יגיע ממילא מתישהוא).
מה שיקרה אחרי הריסוק הראשון הוא בדיוק מה שקרה אחרי עשרות הריסוקים הקודמים (היייתי בראשלס גם קודם) - זה אותם חלקים (אין ממש הבדל).
העלות חלפים אגב זהה למקור אז אין הפרשים במחיר וכולם זמינים בשוק.
הקטנצ'יק הזה די עמיד (טפו טפו טפו) לשמחתי.
אגב - הטסתי אותו בסטוק ובשני מנועי בראשלס שונים ואין דמיון בכלל בין אופי הטיסה לפני ואחרי ההסבה.
אין יותר אובדן מהירות ראש (מה שהיה קורה המון במנוע סטוק) ואין אבדן כח במצבי קיצון (3D).
המקורי מאוד חלש וכדי להפוך אותו יש לטפס, לרחף (שהמנוע יחזור לסל"ד שלו) ואז לתת לו ליפול להיפוך (כי אין לו כח לדחוף את עצמו להיפוך).
אני מציע שתקרא קצת בHELIFREAK או תראה סרטי יוטיוב שמשווים ותבין את ההבדל. ממליץ בחום על השדרוג.
חס וחלילה לא מאחל לך לרסק
פשוט שאתה משדרג חלק א והוא הופך לעמיד יותר חלק אחר יספוג את המכה
ואז יכול להיות שעלות התיקון יקרה יותר
אני יודע שלא יחלת לזה - לכן הסמיילי :-)
השדרוגים דווקא הופכים אותו לעמיד יותר בד"כ אבל גם ככה מדובר על יצור עמיד יחסית עם חלפים במחיר זול יחסית (אם תשווה ל700 שלך הרי שבמחיר הלהבים שם אתה מחליף את כל חלקי הMCPX שבד"כ הולכים 4-5 פעמים ועוד נשאר עם עודף).
בכל מקרה הרי זה לא ממש תחביב שעוזר לחסכון ועל תוספת כח בד"כ משלמים (למרות שפה להערכתי זה רק עלות ראשונית).
נראה מגניב ביותר !! תהנה :)
ראיתי באיזה אתר שמוכרים תושבת אחורית כפולה למנוע זנב אחד לכל כיוון יש לכם מושג למה זה?
אולי עם מנוע בראשלס חזק עותר מנוע אחד לא עומד בטורק?
עם כל השידרוגים האלה יש מצב שיש לך מנוע זנב למכור לי?
אכן קיים שידרוג של מנוע זנב כפול (עם שני בומים אגב). השימוש שם הוא במנוע מקורי (קטן יותר מהSR120).
שקלתי את האפשרות אבל אחרי שקראתי המון מסתבר שהזנב של הSR120 עושה עבודה טובה יותר בפחות משקל וזרם. הוא עומד יפה מאוד בטורק (בדקתי) ומה שמצא חן בעיניי הוא שקל לתקן ולהחליף אותו אם צריך (יש שפע זנבות כאלה בשוק).
יש לי מנוע בראשלס 11500 של טורניגי וגם את המנוע סטוק שלו אבל אני לא בטוח שאני רוצה למכור אותם.
ממליץ לך על הHP05S (יקר יותר) או לחלופין מהסיני את ה C05M שהוא גם חזק מאוד ונחשב מוצלח מאוד.
לא לא אני התכוונתי לזה...
http://astroid-designs.myshopify.com...l-motor-mounts
ואני מחפש מנוע זנב לא ראשי...
אכן אותו עיקרון. למעשה אם תקרא שם תראה שאפשר להרכיב עליו או שני מנועים מקוריים (קטנים) או אחד של SR120 (גדול) שזה למעשה מה שעשיתי.
אם לא עשיתי שום שדרוג לשלי ואני רק צריך מנוע זנב חדש
מה היית ממליץ לי לעשות?
ומה המחירים בערך??? אשמח ללינקים...
אם לא עשית כלום אני ממליץ על בום קרבון מלא (אפשר לעשות לבד - ממש קל אם יש לך קרבון 2מ"מ) אני חתכתי מצלב אימונים ישן שהיה לי.
לחלופין אפשר לקנות באיביי (אורך 145 או 150 מ"מ - שניהם יעשו את העבודה) - מחיר של כ2-3 דולר בערך. לוודא שזה קרבון 2 מ"מ מלא (לא חלול!).
בנוסף זנב קומפלט של SR120 מאיביי - עלות של כ9-11 דולר (לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/E-Flite-Blad...2#ht_864wt_905) .
לבסוף אל תשכח שתצרך להלחים חוטים לזנב מבחוץ (אם אין חוטים אז יש להשיג).
כל השדרוג יעלה בערך 15-20 דולר עם משלוח אבל יהיה לך זנב שלא מאבד אחיזה. יש גם קיטים מוכנים ברשת (כמו האחד ששלחת).