שאלה על אנטנה וגם על מרכז כובד
אהלן,
בשעה טובה כמעט סיימתי לבנות את ה-Extra 300s EPP ויש לי 2 שאלות (קצת של מתחילים...)
1. האנטנה - לפני שנים כשהייית מטיס דלק היינו מחברים את הקצה שלה לזנב עם סיכה, האם בחשמלי אני יכול להשאיר אותה מקופלת מעט בתוך הגוף או שאני מסתכן בבעיות קליטה?
2. מרכז הכובד - נכון, קראתי כאן ואני מכיר שזה צריך להיות שליש מחלק הכנף הקדמי - אבל זה שליש מהכנף כולל או לא כולל מאזנות? (המאזנות בטיסן הזה לא קצרות)
- ובנוסף, לגבי מרכז הכובד - האם העובדה שכל הרכיבים נמצאים בחלק העליון של הגוף (החלק התחתון מודבק ונסגר) לא משפיעים על מרכב הכובד ה-"אנכי" - שיכול לגרום לטיסן להפיל כנף בסיבוב ?!?
תודה חבר'ה ולילה טוב,
טל
תגובה להודעה: שאלה על אנטנה וגם על מרכז כובד
אחלה, אני אמדוד אח"כ ונראה מה המחשבון אומר.
(האם אני אמור לקבל שם גם תשובה על העניין עם המשקל שמעל הכנף או רק מרכז כובד 'אופקי'?)
ומה לגבי האנטנה? יש דעה?
1 קבצים מצורפים
לא פשוט להשתשמש במחשבון הזה (חשבתי שזה יהיה קל...), אבל לא קריטי - בואו נגיד שאקח את כלל השליש כנף בשביל מרכז הכובד האופקי (אפשר לשחק עם זה ע"י מיקום הסוללה).
מה שמטריד אותי מאוד זה ה'מרכוז כובד' האנכי, הרי רוב המערכת יושבת מעל קו הכנף (מקלט+סוללה+בקר+חיווט), ואני רוצה להיות בטוח שלא כדאי לי למקם את הסוללה בחלל הפנימי שמתחת למרכז הטיסן - זה אמור להיות חלל מודבק וסגור לפי ההוראות אבל אני חושב אולי להנדס שם משהו לסוללה ולא להדביק באופן קבוע.
מצ"ב תמונה שרואים שכל הציוד למעלה ולמטה יש חלל ריק שאמור להיות סגור ע"יי חתיכת EPP מודבקת.
מה אתם אומרים?
טל
ככל שמרכז הכובד האנכי יהיה יותר למטה הטיסן יהיה יותר יציב בטיסה רגילה.