תשמע, הסיבה שכולם קוטלים את הרכש החדש שלך ואומרים שהוא לא יביא אותך לשום מקום היא פשוטה למדי-
למרות שמה שקנית עולה לאוויר שזה נחמד, ואפשר לשחק איתו קצת במקומות שאין בהם רוח בכלל, זה לא מסוק. דרך הפעולה שלו היא לא זו של מסוק, זה רק גוף בצורת מסוק ששני רוטורים במקרה מרימים אותו מהקרקע. צורת התנועה שלו קדימה/אחורה היא ע"י אלתור של רוטור זנב שדוחף את הזנב למעלה ולמטה ומטה את מרכז הכובד של המסוק בצורה מאוד לא יציבה. הפניה במסוק הזה גם אפשרית רק ע"י בקרת הפרשים במומנט בין הרוטורים, מה שגורם לסבסוב של המסוק ימינה ושמאלה.
במסוק יש דבר שנקרא swashplate, חלק שע"י הזזתו בזויות שונות מתבצעת הטיה של ה "צלחת" שהרוטור יוצר שהוא מסתובב, ותנועה של המסוק בהתאם (במסוקים עם פסיעה משתנה, הזזה של החלק הזה משנה גם את הזוית של הלהבים). מיותר להגיד שהתגובה חדה בעשרות מונים, ויש אפשרות תנועה אמיתית לכל הכיוונים במצב כזה. קח לדוגמה מצב שבו אף המסוק פונה לכוון מסוים, בשביל לנוע שמאלה, המסוק שלך דורש לסבסב את האף לכיוון הרצוי, ולנוע קדימה. מסוק אמיתי עם סוואשפלייט מטה את הדיסקה לכיוון הרצוי בלי שום קשר לכיוון האף. זה כי למסוק שלך חסרה לחלוטין פעולת הגלגול.
"מסוק" שכזה לא יכול ללמד אותך אפילו את הבסיס של הבסיס של דרך הפעולה של מסוק ראוי לשמו, לא ילמד אותך אוריינטציה, ולמעשה לא ילמד אותך כלום. חבל לבזבז על זה זמן, בשיא הרצינות. אתה יכול לשמור אותו בצד כצעצוע, אבל קח בחשבון שזה לא יותר מזה.
לגבי הסולו פרו שכולם ממליצים עליו-
זה מסוק קטנטן עם רוטור ראשי ורוטור זנב, 4 ערוצים אמיתי לכל דבר עם swashplate, יכולת התנועה שלו גדולה בהרבה מכל מסוק דמה 3 ערוצים, ולמרות שהוא בסופו של דבר גם צעצוע ולא כלי אימון רציני, אפשר ללמוד איתו לפחות את הבסיס של אוריינטציה ואיך מסוק מגיב, ותנועת הסטיקים שדרושה לביצוע פעולות עם מסוק כלשהו.
אני לא יודע מי קפץ עם מחיר של 600 שקל, אבל הבונבון המעופף הזה עולה פחות מ 300 שקלים אחרי משלוח, ואם יחליטו גם לקחת מכס- 330~ בערך קומפלט כולל שלט ומוכן מהקופסה לעלות לאוויר.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=10998
גם לי יש אחד בנוסף למסוק הרציני יותר שאני מחזיק (ותשאול קטן יחשוף בפניך שכנראה לרבים מאיתנו יש), אני חייב להגיד שאת כמויות הכיף שהדבר הזה נותן אפשר למדוד בטונות. אם אין תקציב- זה הדבר היחיד שאתה צריך לשקול, לדעתי.