עזרה לפני כניסה לתחום ה 3D...
שלום לכולם..
לאחר ששלב 2 (טיסן כנף תחתי עם גלגל זנב)...כבר מתקרב לסופו..
הייתי די בטוח שאני הולך לכיוון טיסני סקייל...(WWII בייחוד)..
אך לאחרונה השתנתה הרוח...והיא כרגע מנשבת חזק ל 3D.. (סגנון הYAK ודומיו לא הטיסנים הדקים למינייהם..צר לי אבל לא יודע מה הכינוי המדיוק שלהם).
יש כמה דברים שהשמח לקבל עזרה לפני שאני בוחר איזה טיסן 3D לקנות..
אני בהחלט מעוניין לעבור למנועי בנזין ולא ניטרו..(האם יש סיבה מיוחדת שלא??)
כמו כן אני דיי אוהב את סגנון ה YAK למיניהם ואת סגנון ה SBACH ..
כמובן אני מעוניין להכנס בעלות הכי מינימלית שאפשר..(כסף בגדול אינו בעיה בטווחי ה 2000-3000 +-)
יש לי שלט 6EX ...סרוואים סטנדטים של הייטק ופוטאבה..
סוללת LIFE 6.6V. ועוד ציוד הקיפי מלא..
על מה אתם ממליצים מנסיון על טיסן סלחן וטוב ללמוד ממנו עם מנוע בנזין (האם נפח 20CC או 26CC יספיק במקום 30CC?).
איזה סוגי מנוע בנזין אפשריים לקנות..(אמינות היא חשובה אך גם העלות..)
האם שווה בכלל להתחיל מטיסן יד 2?
תודה לכולם..
Re: עזרה לפני כניסה לתחום ה 3D...
הטיסנים שאתה מדבר עליהם הם טיסני ג'יאנט.
אני מקווה שאתה מבין שאתה לא יכול להתחיל מטיסני 50 סמק או 100 סמק.
חשבת על לקחת את המנוע ניטרו שיש לך עכשיו בטיסן שלב שני ולקנות טיסן קרש 3D? אמנם זה לא כמו גייאנט אבל זה נותן פחות או יותר את התחושה.
תגובה: עזרה לפני כניסה לתחום ה 3D...
לא התכוונתי להתחיל מ 100 וכנראה גם לא מ50..יותר לכיוון ה 20-30 סמק...
תגובה: Re: עזרה לפני כניסה לתחום ה 3D...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamos
הטיסנים שאתה מדבר עליהם הם טיסני ג'יאנט.
אני מקווה שאתה מבין שאתה לא יכול להתחיל מטיסני 50 סמק או 100 סמק.
חשבת על לקחת את המנוע ניטרו שיש לך עכשיו בטיסן שלב שני ולקנות טיסן קרש 3D? אמנם זה לא כמו גייאנט אבל זה נותן פחות או יותר את התחושה.
גם אני חושב שעדיף להתקדם לאט לאט
אני אומר לך ככה - אין לך סיכוי לקנות עכשיו טיסן 20-30 סמ"ק להטיס אותו כמו שצריך בלי לרסק 5 שניות אחרי שהוא עולה לאוויר...
תקנה קודם כל טיסן קרש, תלמד אליו 3D, תלמד איך להטיס אותו כמו שצריך, תלמד איך להנחית אותו בקאטים וכדומה ואחרי זה תעבור לטיסן בגדלים האלה..
אני לא מבין מה ההגיון לקנות טיסן 3D ב 3000 + ועליו ללמוד תרגילי 3D :confused:
קנה טיסן קרש אחלה בסיס להתחלה ועליו תתאמן עלות של טיסן כזה מקסימום 700 ש"ח לחדש!
אני בדיוק באותה הדילמה כניסה לתחום ה3D רק שאני רוצה להכנס עם הפאנטנה 90 הצהובה
למה לא? הילדים רוצים להראות שיש להם, אז למה לא? ישראל - קנה את ה- Funtana! זה הטיסן! טס, פיצוץ סופאדרך! שולטטטטטט! דומסטר - קנה את זה - זה עוד יותר שולטטטטטטטט!!!!!!!!!
אתם תהיו מלכי המנחת וכל האומללים, המסכנים והמוכים יראו אתכם ויאכלו את הלב.
ועכשיו - ברצינות - אתם רוצים טיסן ללמוד 3D? קנו שני טיסני Chilink ותתחילו ללמוד (שניים כל אחד מכם, סה"כ 4). למה שניים? כי אתם תרסקו את האמאמאמאמאמא שלהם וזה טיסן שלא אכפת עליו, הוא זריז, הוא סלחן, הוא קל לשינוע. כל הטיסן יעלה לכם 500 ש"ח מקסימים ואתם תהנו ממנו בערך פי 900 מהדרעאק היקר שבא לכם עליו - כי לא תפחדו לא ממנו ולא עליו.
מרק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mixerfix
למה לא? הילדים רוצים להראות שיש להם, אז למה לא? ישראל - קנה את ה- Funtana! זה הטיסן! טס, פיצוץ סופאדרך! שולטטטטטט! דומסטר - קנה את
זה - זה עוד יותר שולטטטטטטטט!!!!!!!!!
אתם תהיו מלכי המנחת וכל האומללים, המסכנים והמוכים יראו אתכם ויאכלו את הלב.
ועכשיו - ברצינות - אתם רוצים טיסן ללמוד 3D? קנו שני טיסני
Chilink ותתחילו ללמוד (שניים כל אחד מכם, סה"כ 4). למה שניים? כי אתם תרסקו את האמאמאמאמאמא שלהם וזה טיסן שלא אכפת עליו, הוא זריז, הוא סלחן, הוא קל לשינוע. כל הטיסן יעלה לכם 500 ש"ח מקסימים ואתם תהנו ממנו בערך פי 900 מהדרעאק היקר שבא לכם עליו - כי לא תפחדו לא ממנו ולא עליו.
מרק
תודה אבל לא..אני לא בכיוון של חשמלי... אין כמו הריח ניטרו או בנזין שלא נדבר על הרעש...חשמלי פשוט לא עושה לי את זה..צר לי..
ככה שההצעה שלך לא ממש מתאימה אבל תודה..
בכול מקרה אפשר הרי לעשות את תהליך הלמידה בגובה ולא צמוד לדשא...לפחות בהתחלה + הרבה אימונים בסימולטור..
האם אפשר לעשות 3D עם מנוע 20 CC או 26CC או שהם פשוט חלשים מידי.? (לגבי טיסן עם כנפיים בגודל של 180 סמ +-).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Doomaster
תודה אבל לא..אני לא בכיוון של חשמלי... אין כמו הריח ניטרו או בנזין שלא נדבר על הרעש...חשמלי פשוט לא עושה לי את זה..צר לי..
ככה שההצעה שלך לא ממש מתאימה אבל תודה..
בכול מקרה אפשר הרי לעשות את תהליך הלמידה בגובה ולא צמוד לדשא...לפחות בהתחלה + הרבה אימונים בסימולטור..
האם אפשר לעשות 3D עם מנוע 20 CC או 26CC או שהם פשוט חלשים מידי.? (לגבי טיסן עם כנפיים בגודל של 180 סמ +-).
אפשר לעשות 3D עם כל מנוע אם הוא מתאים מבחינת רצועת כח.
אפשר לעשות כל מיני.
אפשר גם להתעלם מעצות של אנשים (רק שאז לא לגמרי ברור למה אתם שואלים).
תקנה AJ Slick של 3D Hobbie - אין עליו.
כל המסכנים (זרקו, הילד מרחובות, עידו, נו - כל הפסחים והחיגרים) פשוט ימותו מקנאה!
כדי לך להקשיב להמלצות של חברי הפורום כי בנתיים נראה שאתה מסנן את כל התשובות שהגיבו לך כאן..
לי אישית נמאס בזמן האחרון מכל הילדים האלה בפורום ששואלים שאלות ומתעלמים מהעצות והתשובות שהם מקבלים:mad:
תגיד לאבא שלך שיקנה לך איזה טיסן שבא לך 26,30,50,100 אפילו 150 CC כי העיקר זה הפוזה ולהגיד לי יש הכי גדול במינחת....אבל מה זה משנה העיקר אתה מטיס טיסן בנזין ומתייחס עליו כמו אל טריינר:confused:
בהצלחה!!!
מושיק - תפסיק... אתה סתאאאאם מקנא. לו יש יותר גדול...
נו טוב עלית עלי,פשוט לא רציתי שהוא יקנה יותר גדול משלי :o
למה זה מזכיר לי את הסירטון הזה?:rolleyes:
http://www.youtube.com/watch?v=PI1R8tsRwdo
דומסטר עם תשיג כזה לא יהיו לך אף פעם מתחרים...והוא גם גדול מאוד מה שאומר גם יציב מאוד :cool:
http://www.youtube.com/watch?v=W1Pn4GXrPCQ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מושיק
או עכשיו אתה מדבר....רק שבמדינה שלנו עוד יבקשו ממני רשיון טיס + מיסים + טסט שנתי+ביטוח מקיף(לא מיילס)...+ בטוח יגנבו אותו מתי שהוא ...(מקסימום נשים לו איתורן).
ועכשיו ברצינות ...אנשים אני לא ילד לצערי..הייתי שמח להיות..(כבר 32 עוד קצת...) .
אני שואל את עצת האנשים בפורום ולומד ממנה..אבל חשוב להבין שאותי באופן אישי ה קרש למינייהם אינם מעניינים אותי..וגם את זה שיראו שלי יש את הכי הכי במנחת וכול שאר השטויות (הילדותיות הללו) גם לא..
פשוט חשוב לי לבוא להטיס טיסן שאני אוהב להטיס וגם להנות ממנו.. (מוזר אבל נראה לי חשוב.) כי אחרת לבוא ולהטיס טיסן שאנחנו לא מתחברים אליו ולא אוהבים אותו ..לא נראה לי מהנה ודי ביזבוז זמן..
ולכן אני מעדיף לקנות את הטיסן שאני ארצה להמשיך להטיס אבל גם שיתן לי ללמוד ממנו בלי לרסק אותו בטיסה הראשונה...ולכן אני שואל כאן את עצת אנשים..
בכול מקרה אני לא מבטל את דעתו של אף אחד ...וכל אחד יכול בהחלט לתת את דעתו..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Doomaster
בכול מקרה אני לא מבטל את דעתו של אף אחד ...וכל אחד יכול בהחלט לתת את דעתו..(אני לא דוס סקירקי)
דוס סיקריקי אולי לא אבל גזען בהחלט כן.
אני מתבייש שניסיתי לסייע לך.
טוס לך לדרכך.
מרק
אין לך מה להתבייש..הדברים נאמרים בהומור שחור..אתה לא יכול להגיד לי גזען... חצוף אףאחד שכמוך ואני מציע לך לחזור בך מדבריך.
בכול מקרה אני יהיה הקצת יותר בוגר בשיח הזה..ואם נפגעת..מצטער..ותקינתי את לשון ההודעה.
אני נמצא איתך בידיוק באותו מצב אבל אני קצת רצתי קדימה בלי לשאול אף אחד
אני קניתי את הטיסן שבעיני הוא נראה מציאה לא רגילה:
http://www.hangar-9.com/Products/Def...ProdId=HAN4175
funtana X100
engine : Saito 120 4 stroke 20CC
Servo: 6X Turnigy digital metal gear 30$ per servo
Transmitter : Hitec Aurora 9 with optima 9 reciver
יד שניה כמובן ועלה לי 2000 שקל בלי השלט והרסיבר !
ובעיני זה נראה אחד הטיסנים הכי טובים שיש בגודל הזה אבל מהר מאד הבנתי שעשיתי טעות חמורה ושאני ירסק אותו על הטיסה הראשונה
עדיף לכה ללכת ל-טיסן הקריות ולקנות שם טיסן קרש שמתאים בדיוק למנוע ולסרוואים שלך ויעלה לכה כולה 500 שקל וזה טיסן שלא יהיה אכפת לכה לרסק אותו
הבחור שם הוא חבר טוב מאד שלי והוא לא מהמוכרים האלה שימכרו לכה משהו סתם כדי לעשות עוד כמה סטיפות הוא יודע מה הוא אומר והוא לא ימכור לכה משהו שאתה לא צריך
גם אני הייתי בהזייה הזאת ש- למי שהטיסן יותר יקר ככה הוא גם יותר מתאים לו ומהר מאד הבנתי שכדאי לי להתחיל לחסוך לטיסן קרש לפני שאני עובר לטיסן ההוא.
הנה לינקים : http://www.maof-rc.co.il/182400/SU-2...A7%D7%A8%D7%A9
http://www.maof-rc.co.il/182400/YAK-...A7%D7%A8%D7%A9
http://www.maof-rc.co.il/182400/SU-2...A7%D7%A8%D7%A9
במקומך הייתי מקשיב לכאלה שעברו את התהילך הזה ויודעים מה הם אומרים לכה ולא כמו חנות ש-סתם מנסים למכור לכה משהו יקר בלי לחשוב בכלל אם זה יתאים לכה או לא
יש לחברה פה מעלי יותר שנות ניסיון בתחום מאשר השנים שאני חי ;)
הנה הטלפון שלי ותרגיש חופשי להתקשר בכל שעה:cool: : 050-9306770
Re: עזרה לפני כניסה לתחום ה 3D...
אתה חייב להתחיל בקטן, בבסיסי ואתה לא מבין את זה.
אתה לא יכול לקפוץ ישר למים העמוקים. שום דבר לא עוצר אותך מלקנות טיסן 30 CC, אבל למה לא לקנות קרש, תשים עליו את כל האלקטרוניקה והמנוע שיש לך כבר ותטיס אותו איזה חודש חודשיים.
זה לא איזו הוצאה גדולה טיסני קרש במיוחד לעומת הבנזין. אחרי שקצת תתמקצע בקרש ותלמד אותו אתה יכול להכנס לעולם הבנזין עם טיסני פרופיל גדולים יותר.
ד"א, פעם ראית טיסני קרש טסים? זה ממש כמו 3D, הם עושים הכל. אם אתה תתטיס אותו ברמה גבוהה אתה תהנה ממנו, אין סיבה שלא...במיוחד אם זה ה3D הראשן שלך.
השאלה האמיתית היא אם אתה רוצה טיסן 3D או שאתה רוצה להטיס 3D?
להטיס טיסן 3D זה לא בעיה אתה יכול כבר עכשיו לקנות לך טיסן 30 - 50CC להטיס אותו בגובה בלי לבצע שום תרגיל ואני מבטיח לך שאתה לא תרסק אותו ( כל עוד לא יהיה לך כשל טכני) אבל אני מבטיח לך שאתה גם לא תהנה,
אתה תסבול, תפחד על הטיסן ועל מה שעלול לקרות לו אילו רק תעז לבצע רול אחד.
אתה חייב להבין שכל מטיס 3D שיש לו 50, 100 ו 150 יש לו גם טיסן קלקר זול שעליו הוא יכול לבצע תרגילים חדשים או סתם להתאמן.
על הטיסן החשמלי באמת תלמד להטיס 3D(בנוסף לסימולטור) תצבור ביטחון ולאחר מכן אתה גם תהנה מהטיסן וגם מסגנון ההטסה.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avil
השאלה האמיתית היא אם אתה רוצה טיסן 3D או שאתה רוצה להטיס 3D?
להטיס טיסן 3D זה לא בעיה אתה יכול כבר עכשיו לקנות לך טיסן 30 - 50CC להטיס אותו בגובה בלי לבצע שום תרגיל ואני מבטיח לך שאתה לא תרסק אותו ( כל עוד לא יהיה לך כשל טכני) אבל אני מבטיח לך שאתה גם לא תהנה,
אתה תסבול, תפחד על הטיסן ועל מה שעלול לקרות לו אילו רק תעז לבצע רול אחד.
אתה חייב להבין שכל מטיס 3D שיש לו 50, 100 ו 150 יש לו גם טיסן קלקר זול שעליו הוא יכול לבצע תרגילים חדשים או סתם להתאמן.
על הטיסן החשמלי באמת תלמד להטיס 3D(בנוסף לסימולטור) תצבור ביטחון ולאחר מכן אתה גם תהנה מהטיסן וגם מסגנון ההטסה.
בהצלחה.
צודק!
טיסן 3D לא חייב להיתו חשמלי ואם יש לכה כבר מנוע ניטרו אז קח טיסן ניטרו שתשים עליו את כל הציוד שלך ולא תבזבז עוד כסף על בטרייה ובקר וכו......
אבל! אם אתה מעוניין בטיסן 3D חשמלי הגיע משלוח של טיסני 3D חשמליים של Hacker ויש מגוון רחב מאד!! : http://www.maof-rc.co.il/182400/%D7%...A4%D7%99%D7%9D
בדקתי מקרוב איזה דגם של טיסן זה הטיסן קרש שהמלצתי לכה עליו (Yak 55 של Chinn) והנה:http://www.extremeflightrc.com/html/ChinnYak55SP.html
הנה סרטון כדי שתבין במה מדובר : http://www.youtube.com/watch?v=w1avpnR3a3g&feature=related
אני מקווה שלא תחזור על הטעות שלי ותקשיב לוותיקים בתחום פה מעליי ;)
קנה מה שבא לך .אם אתה יודע להטיס אז אין שום בעיה .תתאמן בסימולטור ותיישם בשטח לאט ובזהירות ושמישהו ילווה אותך.לא צריך להיות גאון בשביל להטיס את הטיסנים האלה.ככל שהם יותר גדולים כך הם יותר קלים להטסה.אבלללל כשזה נופל זה כואב ,קח לך לתשומת לב...
דרך אגב תזדקק לציוד אלקטרוניקה קצת יותר רציני,וטיסן כזה קומפלט יכול להגיע ל3500 ש"ח.קונים פעם אחת וטוב.המנועים שמגיעים עם טיסני הקומבו הם 1 ל1 DLE.והם ניחשבים לאמינים מאוד. והיום כימעט כולם קונים את המנועים האלה.לך על זה ,אין מה להתרגש .עזוב אותך טיסני קרש.רוצה ללמוד קנה אחד ממה שהמלצתי לך.
אל תקנה טיסן יקר. או שתקנה טיסן יקר, אבל תוסיף foamie זול כמו שהמליצו לך כאן. תאמין לי שכלים יקרים מדי רק מפריעים, אתה עסוק בלפחד עליהם במקום להטיס וכמישהו חדש יחסית בתחביב ריסוק כזה שיעלה לך 4-5K יוציא לך את הרוח מהמפרשים (יכניס לך את הכנף להזדקרות, טוב?) מהר מאוד.
ממליץ לך גם לא לקחת בנזין כטיסן ראשון בגודל הזה אלא חשמלי. וממליץ לך להתחיל עם חשמלי סביב ה60 אינץ' מוטת כנף, כמו שהומלץ לך כאן (בצחוק או לא) AJ Slick 59 - טיסן איכותי מאוד ואמור להיות סלחן באוויר. אתה רוצה להוריד מהדרך כמה שיותר סיבוך ולהשאר עם משהו שתוכל להטיס בשלווה וללמוד ממנו. טיסן 50 סמ"ק הוא בדיוק לא זה, למרות שמבחינת תכונות הטסה רובם יותר קלים להטסה מטריינרים. סליק כזה יעלה לך - קומפלט, עם מנוע, בקר וסרבואים - 750 דולר ועוד 80 דולר משלוח, העסקה הכי טובה שאתה יכול לעשות.