תגובה: תואם TREX 450, בעיית זנב ו/או ג'יירו
לאיזה כיוון הזנב מסתובב?
לכוון את הזנב במצב ללא נעילת זנב של הג׳יירו כיוונת?
כיוון התיקון של הג׳יירו מוגדר נכון?
העצה הכי טובה היא שתעזר בפעם-פעמיים הראשונות בבעל נסיון שינחה אותך ויסביר. גם אני ראיתי את כל הסרטונים שיש לראות בנושא, אבל התאוריה בלבד לא מספיקה, צריך להבין איך ולמה וכיצד, ואת זה לומדים מבעלי הנסיון בתחום.
תואם TREX 450, בעיית זנב ו/או ג'יירו
שלום לכל המטיסים,
בניתי מסוק תואם TREX 450, ברמה מאוד גבוהה.
הכל מתפקד לפי ההוראות וההמלצות של ספרות ALIGN וסרטונים הסבר של מוטי (תותח) ובוב מהליפריק (תותח קיצוני)
הג'יירו שמותקן על המסוק הוא ספרטן קווארק עם סרוו תואם מהוביקינג, כיוונתי את הג'יירו לפי הספר וההוראות בסרטונים, ואני די בטוח שהכיוון היה טוב, כי הכל מתפקד בבדיקות מעבדה.
אך למרות זאת נתקעתי עם בעיה בזנב המסוק,
- הבעיה היא שהכאשר אני המסוק מונע, הזנב האחורי משתולל לכיוון מסויים, אם אני לוחץ לכיוון ההפוך הסיבוב נבלם מעט.
- כאשר אני מאט את פעולת המנוע וממשיך ללחוץ על הכיוון ההפוך, המסוק נרגע, כאשר אני מעלה סל"ד שוב, המסוק נע לכיוון ההפוך,
שוב פעם בסיבוב מהיר על צירו עד אשר אני בולם את המסוק בהורדת סל"ד ותנועה של הסטיק לכיוון ההפוך.
עכשיו שמעתי על מגוון פתרונות כגון:
- רצועה הפוכה (שאין לי מושג מה הכוונה).
- הגדרות של השלט.
- מיקום וכיוון הג'יירון.
- חופשיות של רוטור הזנב.
- מיקום הלינק על ההורן.
למרות שבדקתי את כל אלה והכל נראה תקין, אני לא מצליח לפתור את הבעיה והבנתי שאני צריך את העזרה של הקהילה המנוסה כאן.
השלט שברשותי הוא JR X9303 2.4 מהדור של 2009. המקלט הוא ספקטרום 6200.
אם יש אפשרות לקבל את ההגדרות של השלט ממשתמש דומה, אשמח אם אפשר לפרט כאן.
יש באפשרותי להגיע למנחת חפר או הדרים, לקבלת עזרה בשטח, אם יש מישהוא שמעוניין לעזור ומגיע בכל מקרה לשטח.
תודה מראש לכל המגיבים...
לפי דעתי הגירו שלך מתקן הפוך.
תנסה להפוך את כיון התיקון של הגירו
מקרה קלאסי של רצועה הפוכה ,אני כמעט בטוח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zahi098
פרימן, לשאלתך הזנב מסתובב לשני הכיוונים בהתאם לכיוון הסטיק שהזזתי, אך הוא כאילו ״ננעל״ במצב הזה.
לגבי רצועה הפוכה, מה הכוונה, אשמח להסבר בבקשה.
התיאור הזה נשמע כבר הרבה יותר בכיוון של כיוון תיקון הפוך של הג׳יירו - במקום לפצות כשהמסוק סוטה לכיוון מסויים בסבסוב לצד הנגדי, נשמע שאצלך הוא מגביר את אותה ההטיה.
באשר לכיוון רצועה הפוך - במסוקים יש 3 דרכים להנעת הזנב: מנוע זנב ייעודי, הנעת רצועה ומוט הינע (Torque Tube). טורק טיוב תמיד ייסתובב בכיוון הנכון להבנתי, רצועה לפעמים אנשים מתבלבלים ולא מתקינים נכון ואז הנעת הכח לזנב היא בכיוון ההפוך מה שמבלבל את המערכת. אם המסוק שלך מונע ברצועה, ייתכן שהתקנת אותה הפוך, אם הזנב שלך מונע בTT זה פוסל את עניין הרצועה כסיבה אפשרית. לנולד׳וס יש יותר נסיון ממני, אבל לי זה נשמע כמו בעיה בכיוון התיקון. אתה צריך שמישהו מנוסה יראה את המסוק וכך תאותר התקלה מייד, סביר להניח; אם תלך בדרך של ניסוי וטעייה כשאתה לא מספיק מנוסה בתחום אז במקרה הטוב תבזבז זמן ועצבים עד שתאתר את הבעיה, במקרה הרע תרסק את המסוק בדרך, במקרה הרע מאד תרסק אותו למישהו על הראש..