תגובה: רכשתי Outrage FUSION 50
תתחדש, בחירה מוצלחת,נראה לי כבד 2 הסוללות, אם הוא מחוברות בטור אתה יוצר סט-אפ 12 תאים קטלני...אבל צריך מנוע ובקר אחרים...
איזה מנוע רכשת? 4025 1100KV?
איזה בקר של CASTEL רכשת? כמה אמפר?
אגב, הג'יירו שלך מצויין, אחד הטובים שיצאו לשוק.
אתה מתכוון לעבוד עם סטאפ 6 תאים?
והכי חשוב, תתחדש, אני חושב שכל החלטה שהיית לוקח הייתה טובה כי בסכה"כ ההתלבטות שלך הייתה בין כמה מסוקים טובים מאד.
שיהיה בהצלחה.
תתחדש נראה חייתי ומדהים,
למה לא הלכת כבר על פלייברלס?
חבל שחיכית.. לפני שבוע היה מבצע באותו אתר על ספרטן מתכתי של אאוטרייג ב 60$ היה משתלב לך עליו חבל"ז!
יכול להיות שזה עדיין בתוקף המבצע הזה! (לא שיש לי משהו נגד הפוטאבה)
דרך אגב, האתר הזה נותן שירות מצויין! הייתי מציע לך לפנות אליהם כבר עכשיו ולבקש הנחה..
בעסקאות גדולות, תמיד עשיתי את זה ותמיד הם נתנו לי בין 5% ל 10% הנחה על כל העסקה! מה יש לך להפסיד לנסות ?
אם זה 6S, לפחות תהנה מהנוחות של סוללה אחת בשביל להצדיק את החסרונות.
איזה סרבו זנב לקחת?
האם מדובר במסוק בגודל 600 ?
אם כן, 6 תאים זה לא חלש מדי עוברו?, יהיה כבד קצת כמו שהיה ה ESP של ALIGN..
אם זה 6 תאים וכפי שכתבת בעלת 5500 זו סוללה כבדה מאד.. גם שתי סוללות של 3.3 במקביל שזה למעשה סוללה אחת של 6.6 זה לדעתי גם יהיה כבד..
אם אני לא טועה המסוק הזה יכול לקבל מגוון של סטאפים.. שוב, 6 תאים בתצורות שונות זה לא יהיה קצת כבד עליו ?
גם אליין הבינו את זה ושיפרו לגרסאת 12 תאים שכמובן שיפרה מאד תביצועים, והוציאו 550 (הקטינו את ה 600) בשביל 6 תאים ב 4500-5000.
הייתי שוקל דווקא לשים עליו 8 תאים או 10 תאים לפחות בשביל לקבל מפלצת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bartovmoti
האם מדובר במסוק בגודל 600 ?
אם כן, 6 תאים זה לא חלש מדי עוברו?, יהיה כבד קצת כמו שהיה ה ESP של ALIGN..
אם זה 6 תאים וכפי שכתבת בעלת 5500 זו סוללה כבדה מאד.. גם שתי סוללות של 3.3 במקביל שזה למעשה סוללה אחת של 6.6 זה לדעתי גם יהיה כבד..
הוסבר כבר בשרשור הזה. זה לא עניין אותו.
או קי, לא ראיתי..
אגב, ALIGN עד כמה שידוע לי זה לא סיני אלא טייוואני..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
ואולי ההסבר דווקא מאד עניין אותו ולאור ההסברים בשרשור ההוא הוא הבין שהפיוז׳ן 50 בסטאפ של 6 תאים זה בדיוק מה שמתאים עבורו...:confused:
גם אופציה, לא? לא שאני מכיר את יואב, אבל נשמע לי מהשרשור שציטטת שהוא דווקא הקשיב והפעיל לא מעט מחשבה בבחירת המסוק.
אף אחד לא חולק על הזכות שלו לקנות מה שבא לו. הוא שאל, אז ענינו. בלי קשר למה שיואב קנה, מה יכול להתאים בסטאפ 6 תאים? זה לא זול יותר, זה לא יעיל יותר, זה לא חזק יותר. זה פשוט לא מתאים למסוקי 600 מודרניים, ואף אחד כבר לא משתמש בזה או מתכנן מסוקים עבור זה. היתרון היחידי הוא בסוללה הבודדת שלכאורה קלה יותר להטענה, אבל גם זה לא מעניין כי אפשר לטעון פאקים במקביל.
אגב, במסוקים שמתוכננים לHV (כמו הפיוריון 6 למשל), סוללה בודדת יוצרת בעיית CG, ויוצרת בעיה של זנב איטי מדי עקב יחס העברה נמוך. זה רק צרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
אף אחד לא חולק על הזכות שלו לקנות מה שבא לו. הוא שאל, אז ענינו. בלי קשר למה שיואב קנה, מה יכול להתאים בסטאפ 6 תאים? זה לא זול יותר, זה לא יעיל יותר, זה לא חזק יותר. זה פשוט לא מתאים למסוקי 600 מודרניים, ואף אחד כבר לא משתמש בזה או מתכנן מסוקים עבור זה. היתרון היחידי הוא בסוללה הבודדת שלכאורה קלה יותר להטענה, אבל גם זה לא מעניין כי אפשר לטעון פאקים במקביל.
אגב, במסוקים שמתוכננים לHV (כמו הפיוריון 6 למשל), סוללה בודדת יוצרת בעיית CG, ויוצרת בעיה של זנב איטי מדי עקב יחס העברה נמוך. זה רק צרות.
רועי, התכנון של הפיוזן ממקם את הסוללות מתחת לראש המסוק בכך פותר את בעיית ה-CG (מרכז הכובד) בכל סט-אפ. בניגוד לפיוריון שהסוללות ממוקמות מקדימה ואז אכן יכולה להיות בעיית CG.
נשים רגע בצד שיקולי עלות, היתרון של הפיוזן בתכנונו הוא באמת מגוון רחב של סט-אפ מ-6 תאים ועד 12 תאים, כולם נבחנו , גם פה הארץ,
וזה מיועד למוטי: שכבר ציינתי בשירשור הקודם הפיוזן כגוף ערום שוקל פחות חצי ק"ג ויותר מה- 600 ESP, אני אישית בדקתי את זה.
תתחדש זה מסוק חייתי בהצלחה
תודה רבה לכולכם.
רכשתי בסוף מערכת שמתאימה לעבודה עם 22.2 וולט ז"א 6 תאים כי נראה לי שזה הכי יתאים ויהיה נכון עבורי להתחלה.
ובנוגע לסידור של 2 סוללות הכוונה שלי היא במקביל ולא בתור ז"א לקבל יותר אמפרג' (6.6 A ) לזמן טיסה ארוך יותר.
חסר לי עוד מערכת רדיו ונראה לי שאני הולך בכיוון הזה http://helidirect.com/futaba-8fg-sup...li-p-23487.hdx
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav_a
תודה רבה לכולכם.
רכשתי בסוף מערכת שמתאימה לעבודה עם 22.2 וולט ז"א 6 תאים כי נראה לי שזה הכי יתאים ויהיה נכון עבורי להתחלה.
ובנוגע לסידור של 2 סוללות הכוונה שלי היא במקביל ולא בתור ז"א לקבל יותר אמפרג' (6.6 A ) לזמן טיסה ארוך יותר.
חסר לי עוד מערכת רדיו ונראה לי שאני הולך בכיוון הזה
http://helidirect.com/futaba-8fg-sup...li-p-23487.hdx
יואב
יואב כמו שרשמתי למעלה, יש מצב שתכביד על המסוק עם 2 סוללות לסט-אפ הזה...
תתחדש יואב,
אשמח לעזור לך בכל עניין עם הפיוז׳ן יש לי ניסיון גדול מאוד איתו בכל התצורות לרבות זו שבחרת (6 תאים).
רועי (לטאה) ומוטי, אין שום בעיה עם סטאפ של 6 תאים בפיוז׳ן - אדרבה המשקל הנמוך שלו, ומערכת הגיר מספקים גם בסטאפ נמוך מתח שכזה ערמות של כוח... לצורך ההשוואה הטסתי שני מסוקים כאלו אחד אחר השני - האחד שלי אישי עם 10 תאים והשני של לקוח עם 6 תאים, ההבדלים ממש לא כאלו ברורים(!). לא היה חסר כוח כהוא זה גם בסטאפ המתח הנמוך.
העניין היחידי הוא זמן הטיסה הנמוך יחסית (סביב ה 4-4.5 דק׳) שנוסה ונפתר כבר ע״י שתי סוללות 3300 במקביל (צר לי יואב אתה לא הראשון ;)) שנותן לך עוד כדקה - דקה וחצי.
בכל מקרה שוב, תתחדש צפויה לך הנאה מרובה מהמסוק החדש שלך!
ליאור, מה היתרון של הטסה עם 6S לעומת 10S או 12S?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
ליאור, מה היתרון של הטסה עם 6S לעומת 10S או 12S?
אני לא ליאור, אבל... מחיר? לוגיסטיקת שטח?:rolleyes:
כדי להטיס 10-12 תאים צריך שתי סוללות בטיסה. זה אומר שכדי לעשות X טיסות ביום טיסה נתון צריך 2X סוללות ו/או מטען מהיר שיכין לך 2 סוללות לטיסה הבאה. להסחב עם ערימה של סוללות (גדולות) לא בדיוק נוח ובטח לא זול.
מטען מהיר לסוללת 5-6 תאים הוא לא זול לכשעצמו, אבל כזה שיטען לטעון 2 כאלה בו-זמנית (בשטח!)?
ועוד לא דיברנו על מחירים של בקרי HV ועל מה שטעינה מהירה של הרבה סוללות בריאות תעשה למצבר של הרכב שלך :confused:
אני לא אומר שזה בלתי אפשרי (אנשי ה700 החשמליים עושים את זה), אבל אם אתה מטיס מסוק בגודל 550-600 ולא לחוץ במיוחד על כוח - למה להכנס להרפתקאה הזאת?!
במקרה הזה מדובר על שתי סוללות 6S במקביל במקום בטור, אז אין שום הבדל בלוגיסטיקה. בקרי HV יקרים מעט יותר - ICE 80HV עולה 160 דולר מול 120 עבור ICE 100 רגיל. לא נשמע כמו הרבה כסף בקונטקסט של מסוק 600, מה גם שהכסף הזה יכול להחסך עם סוללות בC נמוך יותר.
אז שוב, מי יכול להסביר לי את היתרון - יתרון כלשהו - של 6S מול HV?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
במקרה הזה מדובר על שתי סוללות 6S במקביל במקום בטור, אז אין שום הבדל בלוגיסטיקה. בקרי HV יקרים מעט יותר - ICE 80HV עולה 160 דולר מול 120 עבור ICE 100 רגיל. לא נשמע כמו הרבה כסף בקונטקסט של מסוק 600, מה גם שהכסף הזה יכול להחסך עם סוללות בC נמוך יותר.
אז שוב, מי יכול להסביר לי את היתרון - יתרון כלשהו - של 6S מול HV?
לא נראה לי שאנחנו מבינים אחד את השני...
- 12S זה בהגדרה חיבור בטור. החיבור במקביל שליאור הזכיר זה עדיין 6S, אבל עם קיבולת יותר גדולה, כי כל סוללה מספקת רק חצי מהזרם הדרוש. לא זכור לי שמישהו ביטל את חוק קירגהוף :)
- אם אתה צריך שתי סוללות לכל טיסה - מה זה משנה איך אתה מחבר אותן? בכל מקרה לכל טיסה צריך שתי סוללות שצריך להביא/להטעין, אז הלוגיסטיקה לא נחסכת.