מקלט פוטבה R6014HS ו טירקס500
שלום לכולם
לאחר החלפת המערכת וביצוע כיוונים הגיע שלב החיווט במסוק.
אני מנסה לחשוב כיצד לחווט את האנטנות של המקלט אבל לא ממש עליתי על זה נכון לרגע זה.
אם מישהו ניסה את השילוב הנ"ל ויכול להעלות תמונות של החיווט (בעיקר של אנטנות המקלט) או מכיר קישור לאתר/פורום בחו"ל שבו ניתן למצוא תמונות, אודה לו מאוד
שיהיה לכולנו סופ"ש נעים ומלא הטסות
תגובה: מקלט פוטבה R6014HS ו טירקס500
תן תמונה של המסוק,
אצלי האנטנות רצות לאורך תומכי הבום
כן, גם אצלי לאורך תומכי הבום
תשאיר קצת חופש ליד המקלט כדי להקטין סיכוי לתלישה בעת ריסוק
את השאר הצמד לתומכי הבום עם איקונים
כנ״ל, אצלי הם מושחלים בתוך צינורית דלק זרחנית שגם עוזרת בזיהוי מצב וגם שומרת על האנטנות עצמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bartovmoti
כן, גם אצלי לאורך תומכי הבום
תשאיר קצת חופש ליד המקלט כדי להקטין סיכוי לתלישה בעת ריסוק
את השאר הצמד לתומכי הבום עם איקונים
6 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 61984קובץ מצורף 61985קובץ מצורף 61986קובץ מצורף 61987קובץ מצורף 61988קובץ מצורף 61989
תודה לכל העונים, אם מישהו יכול לצרף גם תמונות על מנת שאבין טוב יותר, אודה לו מאוד
לא ברור לי איך על התומכים של הבום ניתן ליצור זוית של 90 מעלות בין האנטנות
בנתיים אני מצרף תמונות של המסוק שלי.
תצמיד את כל אחד מאנטנות עם אזיקונים לתומכי הבום .לא חייב 90 מעלות
צחי..ממצב איתך?שנים שלא דיברנו
תנסה להוריד את המקלט קומה למטה אם יש לך מספיק אורך חוטים ואז האנטנות שלך יגלשו לתומכי הבום
אצלי הן מחוברות לרצפת המסוק מלמטה עם אזיקונים, אחת לאורך הרצפה ואחת במקביל לחיבור של הסקיד האחורי.
לי הודגש שחייבים בהחלט 90 מעלות בין האנטנות כדי להפחית למינימום את הסיכון להפרעות בקליטה, אבל אולי זה משתנה בין מערכות רדיו שונות (לי יש אורורה 9)
5 קבצים מצורפים
למי שתהה כיצד פתרתי את הבעיה, החלטתי שלא להתעלם מההוראות של פוטבה בעניין הזוית בין האנטנות
אתמול שלח לי חבר תמונות של סידור האנטנות אצלו במסוק. הרעיון הוא לא מקורי שלו ולא שלי אלא בוצע ע"י מי שבנה לחבר את המסוק
מצורפות תמונות להתרשמות.
סופש נעים לכולם
כיוון שמדובר באנטנות כיווניות מאד רצוי ליצור 90 מעלות בין אנטנה אחת לשניה, זה בהחלט חשוב.
אפשר לפתור זאת ע"י קיפוף קל של כ 3 הסנטימטרים האחרונים מקצה האנטנה החוצה מתומך הבום בזווית של כ 45 מעלות כדי להשיג את המטרה הזו.
אם תומך הבום מקרבון אז לא הייתי מיישם את ה 90 מעלות כפי שמימשת בתמונות האחרונות, אנטנה מקבילה למוט קרבון תסבול מהסתרות.
אם יש לך אפשרות להמנע מהצמדת האנטנות לתומכי הבום (שבד"כ ניזוקים בריסוק) אז עדיף, האנטנות הללו עדינות וחבל להסתכן בנזק למקלט מריסוק קל ביותר שעלול לקרות.
צחי שלום,
אל תעשה מזה מחקר מדעי,
אני מטיס רק עם מקלטי FUTABA R60 ובכולם האנטנות זרוקות לאחור בזווית של 70-60 מעלות בינהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
כיוון שמדובר באנטנות כיווניות מאד רצוי ליצור 90 מעלות בין אנטנה אחת לשניה, זה בהחלט חשוב.
אפשר לפתור זאת ע"י קיפוף קל של כ 3 הסנטימטרים האחרונים מקצה האנטנה החוצה מתומך הבום בזווית של כ 45 מעלות כדי להשיג את המטרה הזו.
אם תומך הבום מקרבון אז לא הייתי מיישם את ה 90 מעלות כפי שמימשת בתמונות האחרונות, אנטנה מקבילה למוט קרבון תסבול מהסתרות.
אם יש לך אפשרות להמנע מהצמדת האנטנות לתומכי הבום (שבד"כ ניזוקים בריסוק) אז עדיף, האנטנות הללו עדינות וחבל להסתכן בנזק למקלט מריסוק קל ביותר שעלול לקרות.
עשית קונסטרוקציה לא נכונה וכזאת שמסכנת את האנטנות
בסך הכל צריך (בהנחה שאתה רוצה 90 מעלות) להצליב את האנטנות מחוץ לתומכים, זאת אומרת האנטנה הימנית נשענת על התומך השמאלי וההיפך
וכמו כן לא לחבר באזיקון מהודק, שבר קטן לתומך והלכה האנטנה. חבר אזיקון חפשי אחד לבום בעזרת אזיקון נוסף, כך שהוא לא יזוז ממקומו,ואת האזיקון החפשי תסגור ללולאה קטנה שתספיק להחזיק את האנטנה במקומה אבל חפשיה לגמרי להשתחרר בכל ריסוק.
וכמו שציקי ציין, יש לך הסתרה של האנטנה האופקית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
עשית קונסטרוקציה לא נכונה וכזאת שמסכנת את האנטנות
בסך הכל צריך (בהנחה שאתה רוצה 90 מעלות) להצליב את האנטנות מחוץ לתומכים, זאת אומרת האנטנה הימנית נשענת על התומך השמאלי וההיפך
וכמו כן לא לחבר באזיקון מהודק, שבר קטן לתומך והלכה האנטנה. חבר אזיקון חפשי אחד לבום בעזרת אזיקון נוסף, כך שהוא לא יזוז ממקומו,ואת האזיקון החפשי תסגור ללולאה קטנה שתספיק להחזיק את האנטנה במקומה אבל חפשיה לגמרי להשתחרר בכל ריסוק.
וכמו שציקי ציין, יש לך הסתרה של האנטנה האופקית
תוכל אולי להעלות תמונה או תרשים של כיצד לקבע את האנטנות בשיטה שהצעת, אני בהחלט מסכים לגביי ההסתרות וחושב שמיקום האנטנות בהצלבה
יהיה מוצלח יותר, אבל לא מצליח למצוא דרך לקבע אותן בצורה זו.
תודה על עזרתך