תגובה: המלצה על מפצל טעינה
הי אייל ..
אני עובד עם המפצל הזה והוא עובד מצויין
או על המפצל הנ"ל
אחלה פתרון לטעינת סוללות רבות בלי הצורך להחליף כל הזמן ..
צריך להיות ער לכך שהמטען לא באמת יכול לאזן כל תא בכל אחת מהסוללות ולכן אני מסיים את הטעינה כשאני מחבר כל סוללה בנפרד .. בדכ למס' דקות ..
אבל זה בהחלט מקצר לי את זמן הטעינה הכולל ..
בכדי להטעין ב 1C תכפיל במספר הסוללות המחוברות ... שתי סוללות 2200 תטען ב 4.4... 3 סוללות ב 6.6 וכו' ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
הבעיה העיקרית היא כשמטעינים שתי סוללות זהות אבל ברמת פריקה שונה. הסוללה המלאה יותר תעצור את המטען לפני שהריקה יותר תטען ואז תצטרך להמשיך לטעון את השניה.
לא מדוייק, בטעינה במקביל אם מחברים מספר סוללות ברמת פריקה שונה אזי מה שיקרה הוא שהסוללה המלאה ביותר תפרוק זרם אל הסוללות הריקות יותר,
במידה וההפרש הינו עד 0.3V בין הסוללה הטעונה ביותר לבין הריקה ביותר אזי הזרם לא יהיה גבוה מידי.
בכל מקרה לא יתכן מצב שסוללה מגיעה ל-4.2V לתא וסוללה אחרת עדיין ב-4.1V אם הם מחוברות במקביל והתחילו מאיזור ה3.6-3.8 לתא.
כל הסוללות שלי הם 3 תאים ולכן אני משתמש בחיבור הבלאנס דרך מתאם שהכנתי לבד מהמאריכים האלה , אני לא משתמש בזה לצורך האצת הטעינה אלה רק לצורך פישוט הטעינה.
אני מחבר 6 סוללות של 3 תאים (קיבול 2200 - 1300) - ומטעין בזרם של 4 אמפר את כולם ביחד, לוקח בערך 3 שעות אבל כולם מאוזנות וטעונות מלא בסוף.
אין לי שרטוט, וכעיקרון מי שלא מבין יותר מידי בחשמל אני לא ממליץ להתעסק בטעינות מקביליות זה יכול להיות מסוכן.
גם עם המתאמים של HK - הם מסוכנים!!! הם לא מגבילים חיבור של 2 תאים במקביל ל 3 תאים וזה יכול להיגמר בפיצוץ של סוללת ה 2 תאים.
מי שמבין קצת בחשמל יכול להבין איך לחבר את המאריכים במקביל - והיתרון של המתאם הזה שהוא מתאים רק ל 3 תאים.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=932319
1 קבצים מצורפים
כמו תמיד אתה צודק....
בחיבור טורי באמת יש את הבעיה שתיארת... בחיבור מקבילי היא לא קיימת.
וכל השירשור הזה מדבר על חיבורים מקבילים.
כמו בתמונה הבאה שנלקחה rcgroups , הבחור טוען 11 סוללות של 2S 1300 .
http://www.efly.co.il/forums/attachm...4&d=1331197788