תעופה בחקירה - עיזרו לי לגלות מדוע התרסק לי הרחפן
היי,
בשבת שעברה הלכתי להטיס בלטרון לפני שהחריבו אותו :(
עשיתי מספר טיסות, בערך 3-4, לפני הטיסה הזאת. השינוי היחיד שעשיתי היה החלפת אנטנת המשדר באנטנה מגנטית שהייתה דבוקה לגג הרכב.
http://www.youtube.com/watch?v=RNK5wuIyXjg
אעלה תמונות בהקדם
התרחקתי קצת ואחרי להערכתי 500-700 מטר התרחשה התרסקות מבוקרת. מה זה התרסקות מבוקרת ברחפן? הוא ירד מאוזן כאילו בלי כח למנועים. לפחות ככה זה הרגיש ונראה בוידאו שהחזיק עד רגע ההתרסקות.
באסה אחת היא שה DVR הקליט רק את הוידאו ולא את נתוני ה OSD שהכילו את מתח הסוללה וה RSSI של המקלט RC - שני הדברים הכי רלוונטים :( לא שמתי לב אליהם ברגע הריסוק. היית עסוק בלייצב את הכלי
נסעתי עם הרכב ומצאתי אותו יחסית בקלות לפי ה DVR הנייד. בתוך הרבה מאוד בוץ.... הרבה בוץ! הוא היה מחובר והכל היה שלם מלבד החיפוי שספג את המכה, נשבר, התעופף ושמר על האלקטרוניקה בחיים. אפילו לא נשבר פרופ.. רק התעקם מוט אלומניום.
אספתי את הכל לשקית כשהגל מחובר והכנסתי את זה לאוטו. האמת שעד עכשיו לא נעגתי בזה
מה לדעתכם קרה? מה לבדוק? אני חושד בסוללה בתור חשד ראשוני ואחרי זה רוצה לבדוק תא ערכי ה FS של המקלט. הQUAD הזה עשה אינספור טיסות למרחקים פסיכים..:confused:
תגובה: תעופה בחקירה - עיזרו לי לגלות מדוע התרסק לי הרחפן
זה KK עם ייצוב ג'יירואים בלבד, נכון? אם כן, אני לא רואה שום אפשרות סבירה חוץ מסוללה שניגמרה לך תוך כדי טיסה. כל דבר שאני יכול לחשוב עליו מעבר לזה (איבוד קשר, ESC דפוק) היה גורם לאיבוד שליטה לגמרי.
דרור
Re: תגובה: תעופה בחקירה - עיזרו לי לגלות מדוע התרסק לי הרחפן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dror
זה KK עם ייצוב ג'יירואים בלבד, נכון? אם כן, אני לא רואה שום אפשרות סבירה חוץ מסוללה שניגמרה לך תוך כדי טיסה. כל דבר שאני יכול לחשוב עליו מעבר לזה (איבוד קשר, ESC דפוק) היה גורם לאיבוד שליטה לגמרי.
דרור
+1
FS שהוריד מנועים או סוללה שנגמרה, או מה שהכי הגיוני שצילמת אותו עם מצלמת הג'ינקס שלך :)
11 קבצים מצורפים
אולי זו שביתת הזדהות עם עובדי הרכבת :)
הרבה בוץ אבל ככל הנראה הוא ריכך את הפגיעה
Re: תעופה בחקירה - עיזרו לי לגלות מדוע התרסק לי הרחפן
עדשת זום או שזנ רק נדמה לי?
צמצם חשמלי. קשתית אלקטרונית.
הסיבה הייתה כשל רדיו. בדקתי את התגובה של הכלי לכיבוי שלט, ה FS שתכנתתי (ושכחתי שתכנתתי) הגיב בדיוק כמו שהגיב. ריסוק "מבוקר" מאוזן- בגלל זה לא נגרם הרבה נזק. מכיוון שבאותה טיסה השתמשתי באנטנה חדשה אני משער שזאת הייתה בעיה או נתק באנטנה על הכלי. בכל מקרה לא נעים ודי מלחיץ. אצטרך לעשות הרבה בדיקות כדי להיות רגוע שוב. איזה באסה שהמקליט לא הקליט את ה OSD