שלום מישהו מכיר חומר מעביר חום להדבקה בין הבקר ללוח קירור
תודה,
tav31
Printable View
שלום מישהו מכיר חומר מעביר חום להדבקה בין הבקר ללוח קירור
תודה,
tav31
גריז משחה טרמי בכל חנות מחשבים יש גם שקוראים לו דבק מעבדים
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?kp2ral
רק שהוא לא דבק אז תצטרך לתפוס את הגוף עם אזיקון
שלום, אני יכול לתת לך חתיכה. זה לא להדבקה- זה גומי רך שממלא את כל הרווחים.
משכה לא יעילה אם אין מגע ישיר.
איפה אתה גר? אתה מגיע להשטות בירקון בימי שישי?
אם אתה רוצה תתקשר- 0528872799 מיכאל
זהירות יש סוגים של גריז טרמי של מחשבים שמוליכים אם תשים את זה על הFET של הבקר אתה עלול לקצר ... שים לב !!
מה אתם חושבים אולי רק חתיכת אלומינים קטנה
דבק טרמי
הכי פשוט ויעיל לערבב טוב אפוקסי-30 דקות (או 60 דקות), למרוח שכבה דקה ככל הניתן על גב הרכיבים ולמלא ביניהם את שאריות הדבק כך שכל הדבק מכסה את אזור הרכיבים אבל מאוד דק על גב הרכיבים, ואז, אחרי ניקוי באלכוהול של מפזר החום מאלומיניום (בצד ההדבקה:D) להצמיד היטב ולהמתין לייבוש.
ההבדל במוליכות החום של כל אפוקסי מול משחה טרמית הוא זניח, בכל חומר משחתי ששמים להולכה טרמית יש חשיבות עילאית לעובי שכבה דק ככל הניתן ולכן אין חשיבות אם משתמשים באפוקסי או בגריז.
היתרון של האפוקסי הוא אחד: הוא שומר על קשר טרמי בין הרכיבים לבין לוח הקרור בכל מצב, אין סכנת ניתוק וחימום יתר של הרכיבים.
החיסרון של האפוקסי הוא אחד : לא ניתן לפרק אחרי הביצוע ואם יש תקלה יש לזרוק לפח.
יש לשים לב שמשתמשים באפוקסי רגיל שאינו מוגדר כמוליך חשמל.
לא אכנס פה לויכוחים בנושא משחות טרמיות, פדים טרמיים וכו', ההמלצה שלי באה מידע מקצועי, מי שרוצה שיקנה מי שלא, לא.
*****יש לזכור שטעות לעולם חוזרת ואני לא לוקח שום אחריות מקצועית לביצוע של כל תיקון כלשהו על ידי מי שהוא, כל מה שתעשו יהיה על אחריותכם הבלעדית.*****
*****הייעוץ הוא בבחינת "עצה חברית" ואינו מהווה ייעוץ מקצועי שיש בגינו חובת מתן אחריות כלשהיא ******
אני גירדתי עם שופין חתיכת אלומיניום לאבקה, עירבבתי עם דבק אפוקסי 5 דקות והדבקתי.
כבר קרוב לשנה גוף הקירור עושה עבודה מצויינת..