מעבר תדרים מ 2.4ghz ל1.2ghz
שלום
אני מטיס כבר מספר חודשים עם מערת וידיאו 2.4 500mw של foxtech ומערכת שליטה על הטיסן דרגון לינק 14dbi patch בקרקע וclover leaf על הטיסן שלא עוזרת בכלל(עדיפה האומני הרגילה) הבעיה היא שאני רוצה להגיע לטווחים ארוכים של 10km ויותר עם וידיאו טוב ואם המערכת הזאת אני יכול בקושי 6km עם הפרעות רבות וחובה של rth אז חשבתי לעבור לתדר 1.2 שנראה מבטיח עכשיו רציתי לשאול את דעתכם האם יש פתרון לבעיה של הטווח? ומה יש לכם להגיד על תדר 1.2 האם הוא באמת כל כך טוב?
תודב אביב
תגובה: מעבר תדרים מ 2.4ghz ל1.2ghz
תדר 1.2 מעולה ומצויין
המלצתי היא
DL לרדיו - וזה בדיוק מה שיש לך אז אתה מסודר
וידאו - 1.2 של פוקס \ RV בין 800 ל 1500 MW
פילטר לא חייב אתה מטיס עם רדיו UHF
אנטנה למקלט 1.3GHz Optimized 8dBi Patch Antenna
על טיסן אנטנה V 1280
ואתה מסודר לערכתי לטווח שלחזור ממנו צריך המון עצבים וקור רוח :o
בונוס - עכשיו אם יש לך מערכת עקיבה אז איכות הוידאו תיהיה יותר טובה בהתחשב שאתה טס למרחקים גדולים ולא בקו ישר כל הזמן
תודה רבה על התשובה נראה לי שהשתכנעתי עכשיו יש לי רק שאלה מה עדיף לדעתך למרחקים את ה lamate של פוקס או את ה800mw של rv ועוד שאלה האם זה משנה שהפאץ תיהיה optimized או שאפשר את ההיא של rv. תודה אביב
לא חייב Optimized אבל מומלץ לתוצאות טובות יותר
lawmate זה בסדר גמור וגם RV מעולה
הנה עוד אלטרנטיבה שאני משתמש בה באחד מהטיסני FPV עד כה ללא תקלות או בעיות מיוחדות
http://www.dinodirect.com/Wireless-1...?DDID=3520-616
אתה טועה פה בגדול , גם אני עשיתי את הטעות הזו בעבר עד שלמדתי קצת על אנטנות. CLOVERLEAF זה קיטוב מעגלי שחייבת לעבוד מול אנטנה עם קיטוב מעגלי בקרקע (BiQuad או Helical כיווניות, או Cloverleaf 4 עלים שנקראת Skew-planner-wheel כאשר ההיא על הטיסן היא עם 3 עלים). בגלל זה עדיף לך אומני מול הפאצ' ששניהם אנטנות בקיטוב לינארי. גם הV ששלומי המליץ (רק זו של IBCRAZY מומלצת על ידי) היא אומנית מסוג דיפול שהיא עדיפה על אנטנת שוט אומנית רגילה (מקל).
היא גם יותר נוחה למתקון.
הוידאו הכי טוב יתקבל עם CLOVERLEAF מול Helical עם כמה שיותר סיבובים, על מתקן עקיבה. הסיבה שאני לא מטיס ככה היא כי א. הCLOVERLREAF ל 1.2 היא גדולה מדי בשבילי (של 2.4 בגודל סבבה ו 5.8 הכי קטנה אבל זה תדר לטווח קצר בהשוואה לשאר), וב. האנטנת HELICAL מסורבלת לשינוע (כמו ידידתה הלינארית היאגי).
אני מכניס את מתקן העקיבה MYLFYDREAM שלי עם הפאצ 1.2 עליו לתיק גב, והחצובה נשארת בבגאז. האנטנה גם אלחוטית 5.8 10MW לתחנת קרקע, אבל זה לשרשור אחר.
עוד משהו, עם כבר קיטוב מעגלי חשוב שייהיה אותו כיוון בקרקע ובטיסן (ימיני או שמאלי RHCP או LHCP).
אם מטיסי 2.4 לא מפריעים לך - אל תעבור ל 1.2. אני עם 2.4 ו 14 DBI פאצ' על העקיבה הגעתי ל 9km בלי בעיה.שים אנטנת V 2.4 ותהיה מרוצה מאוד.
עם אנטנה כיוונית ובערוץ 2510MHZ מטיסי 2.4 לא הפריעו לי אם לא עמוד מול האנטנה, אבל תמיד היה החשש שכשהיו הפרעות זה נבע מזה ולכן עברתי ל 1.2.
הבנת את כל הממבו-ג'מבו ה RF-י הזה ? :)
Sent from my Samsung Galaxy II using Tapatalk
כן אבל אני עדיין לא יודע איך אני מקבל גם לפעמים רק 3 ק"מ שאני אמור הרבה יותר ובזמן האחרון תמיד גם 1500 מטר יש הפרעות קטנות יכול להיות שהפאץ מקולקלת? כי גם שהיא פונה בדיוק לטיסן יש הפרעות גם בטווחים קצרים מאוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy1a
ואת כל זה הקלדת בסלולרי ????
וואו !
SGS2 ..
כן, כמעט הלכה לי האצבע (-:
Sent from my Samsung Galaxy II using Tapatalk
שרון קרעת אותי מצחוק!!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
aviv275
כן אבל אני עדיין לא יודע איך אני מקבל גם לפעמים רק 3 ק"מ שאני אמור הרבה יותר ובזמן האחרון תמיד גם 1500 מטר יש הפרעות קטנות יכול להיות שהפאץ מקולקלת? כי גם שהיא פונה בדיוק לטיסן יש הפרעות גם בטווחים קצרים מאוד
תפנים את נושא הקיטוביות ותמשיך משם, אולי יש בעיות נוספות.
כל מילה של שרון בסלע (בפרט שהקיז דם על מנת לרשום את כל זה)...
אם אתה עובד עם אנטנת קיטוב מעגלי מול פאטצ' קיטוב אנכי /אופקי, כל מה שעשית זה לאבד 3dB (משמעותי) בגלל אי התאימות הזה.
אין פלא שבראייתך אומני נתנה תוצאות טובות יותר, בתצורה הזו זה באמת נכון.