מרגיש קצת תקוע ולא מצליח להתקדם
שלום לכולם,
אני מטיס כבר כמעט 3 שנים ואני מרגיש תקוע לחלוטין, פשוט יש לי מחסום שאני לא מצליח להתקדם.
אני מתאמן לא הרבה בסימולטור אבל מתאמן, יש לי מין פחד כזה לנסות תרגילים חדשים שאני עושה בסימולטור.
אני מטיס עם טירקס 500 בנוסף לזה מאז הריסוק האחרון שהיה לי לפני בערך 4 חודשים ירד לי הביטחון משמעותית.
אשמח לקבל עצות ...
תגובה: מרגיש קצת תקוע ולא מצליח להתקדם
אל תקח מדריך! עבוד הרבה בסימולטור אתה מטיס כבר 3 שנים אין צורך במדריך אם בכל זאת תרצה מוכן לעזור לך ללא תשלום גם עם כבל במידה וצריך:D
תרגילים חדשים עושים בגובה קצת מעל לרגיל שלך מספיק כדי שיהיה זמן לצאת ממצב לא נעים וריסוק...
תטיס עם מוסיקה...מנסיון זה משחרר את הלחץ והפחדים...:cool:
+1 מסכים עם גיא, לי זה עוזר מאד.
תעלה לגובה שים לך מוזיקה ותתחיל לנסות.
אתה תראה שיעבוד לך בסוף
פשוט תעצום עינים :-)
סתם, אני בדיוק באותו מצב, קשה להשתחרר אבל אני הפנמתי והגדרתי (עם עצמי) לאן אני מצפה להגיע, יש תרגילים שברור לי מראש שאני לא אנסה אותם בשטח כי ברור לי שמבחינתי הם "מועדים לפורענות" (פירופליפ ודומיו) ולכן אני מנסה למצוא את סגנון הטיסה והתרגילים שמתאימים לי ולא לנסות דברים רק בגלל שאחרים עושים.
תכלס הכל בראש ובביצים.
אני יכול להגיד לך מנסיון כואב (ריסקתי בשבת) שיש כללים שצריך לזכור כאשר מנסים תרגילים חדשים
1) לשמור על גובה - מה שנקרא ע"י בובי וואטס וברט קמרר גובה 3 טעויות
2) לתרגל לפני בסימולטור תוך כדי הבנה מלאה של התרגיל - כניסה לתרגיל - התרגיל עצמו - ויציאה ממנו (בכל המצבים גם חירום)
3) לעלות לאויר בכוונה מלאה לעשות את אותו תרגיל ולא לברוח למוכר והידוע
4) אם עושה לך טוב שים מוזיקה
5) אם עושה לך טוב שיהיה לידך מישהו (לאדם שמטיס 3 שנים לדעתי אין צורך בכבל חניך מדריך)
יום מקסים ובהצלחה!
up and away!
ידידי היקר, אינך היחיד בתחושה הזאת, כולם עברו אותה בדרך זו או אחרת.
הפחד מריסוק יכול בהחלט להפריע
אחד הדברים שאני מנסה להעביר לאנשים, זה שברגע שאתה ממריא, "לוותר" על המסוק, משמע לראות בו משהו שאינו שלך , ואם יחזור אליך זה סוג של בונוס
(קצת דומה לתחושה בסימולטור)
דבר נוסף שרבים עושים, זה מחזיקים מסוק נוסף, זול יותר, פשוט יותר, שהוא משמש להם סוג של "שק חבטות" שעליו הם מנסים דברים שמפחדים לעשות במסוק היקר.
והדבר הנוסף, לא הביצועים חשובים, אלא ההנאה. אינך בתחרות מול אף אחד, וגם אם אתה נהנה מריחוף בגובה 2 ס"מ , וזה מה שעושה לך את הכייף של היום, תתחבר לעונג שבזה ולא לתחושת החמצה כלשהי או תחושת כישלון. כי הכישלון היחיד זה לוותר על העונג .
בכוונה אני לא מדבר על סימולטור וכו', התחושה האישית שלך היא החשובה ביותר, ולא מצבך הטכני ביחס לאחרים
בהצלחה רבה והמשך עונג מההטסה
עודד, אני מוצא את עצמי מופתע .. אבל מסכים עם כל מילה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy1a
עודד, אני מוצא את עצמי מופתע .. אבל מסכים עם כל מילה ...
אתה מפתח הרגל חדש ידידי
להיות מופתע מדברי בקביעות :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
עודד, יפה אמרת. לרובנו החובבנים זו לא תחרות, אלא תחביב ומה שחשוב זה ההנאה ממנו
+1 כמו שאומרים
אשה אחת, מאד חכמה, אמרה פעם שכל הסבל האנושי נמצא בנקודה אחת: במקום שבו אנחנו מתווכחים עם המציאות
ברגע שהוויכוח הזה נפסק (וזה לגמרי אפשרי) אתה נמצא בנקודה של צמיחה והתפתחות, ובעיקר מתענג על הקיים ועל מה שהחיים מזמנים לך.
ובמקום לבזבז אנרגיה על מה שאין, האנרגיה מושקעת במה שיש, מה שגורם ליש לגדול.
זה לא מה שכולנו רוצים?
לדעתי הדבר הכי חשוב זה שתכניס לך לראש שאתה לא בתחרות עם אף אחד!!
אני למשל, בתחום כבר יותר מ 4 שנים ואני כבר אומר לך שיחסית לזמן הזה התקדמתי ממש לאט בהטסה, יש לי חברים שאני מכיר שבשנה אחת התקדמו מה שאני עשיתי בכמה שנים!! ביום שתבין שאתה לא בתחרות עם אף אחד, שיש לך את הקצב שלך ומה לעשות הגיל לא עושה לנו הנחות, ובטח שאנחנו יודעים שכל ריסוק זה 100-200$ שצריך להסביר עכשיו לאשה.. ברגע שתפנים את זה אז באמת תתחיל להנות מהתחביב.
אל תשכח שזה בסך הכל תחביב, כל אחד מתקדם בקצב שלו ונהנה ממה שהוא יודע ואוהב..
תהנה ממה שאתה מכיר ויודע, תכין לעצמך פלייליסט של תרגילים שאתה מכיר ויודע ותתאמן עליהם היטב, ותשתדל להישאר בגבולות שאתה הגדרת לעצמך ככה תקטין הסיכוי להפתעות ולריסוק
במקביל, תתאמן בסימולטור לאט לאט על תרגילים חדשים ורק כשאתה בטוח לגמרי תוסיף עוד תרגיל ועוד תרגיל ..
סיינטולוגיה חוקית בישראל ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guy1a
סיינטולוגיה חוקית בישראל ?
אסור לענות על זה בפומבי, יוציאו עלי חוזה :cool:
תחביב או תחרות, זה לא משנה את העובדה שרוב האנשים רוצים להתקדם ולא להיות תקועים בריחופים ושמיניות כל החיים.
לשם כך צריך להעז ולנסות דברים חדשים, עדיף אחרי שהגענו לרמה שבסימולטור אנו עושים אותם בלי להתבלבל.
ישנם 3 פתרונות;
1. לקחת מדריך או מישהו מנוסה שיתחבר בכבל - אין כמו זה להקניית בטחון.
2. להגיע לטייסת העמק ליד בית שאן - איזור ההטסה שלהם מושלם לדברים כאלה - אתה עומד על כביש בגובה של כ 4 מטרים משטח ההטסה - גם כשאתה 'נמוך' אתה לא באמת נמוך...השטח הזה נותן חופש בלתי מוסבר לנסות דברים חדשים.
3. לקנות הוריקן 425 - שלא יהיה לך אכפת לרסק יותר מדי..
בהצלחה.
מוטי - 100-200$ לריסוק אני מוכן לקחת בעיניים עצומות...הלוואי שזה היה ככה..:rolleyes:
(נכון עדי?)
תודה לכולם על העזרה והאיכפתיות באמת!! אני אנסה לעשות זאת, רעיון המוזיקה מעניין אותי, אנסה אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
אשה אחת, מאד חכמה, אמרה פעם שכל הסבל האנושי נמצא בנקודה אחת: במקום שבו אנחנו מתווכחים עם המציאות
ברגע שהוויכוח הזה נפסק (וזה לגמרי אפשרי) אתה נמצא בנקודה של צמיחה והתפתחות, ובעיקר מתענג על הקיים ועל מה שהחיים מזמנים לך.
ובמקום לבזבז אנרגיה על מה שאין, האנרגיה מושקעת במה שיש, מה שגורם ליש לגדול.
זה לא מה שכולנו רוצים?
זו היתה ביירון קייטי?
בתכל'ס כדי להתחיל להעז אתה צריך להטיס עם המקצוענים,חצי שעה עם שחר לזרוב למחרת העזתי לבצע PIROPLIP לא תאמין כמה טיפים קטנים עוזרים . בהצלחה:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ידידי היקר, אינך היחיד בתחושה הזאת, כולם עברו אותה בדרך זו או אחרת.
הפחד מריסוק יכול בהחלט להפריע
אחד הדברים שאני מנסה להעביר לאנשים, זה שברגע שאתה ממריא, "לוותר" על המסוק, משמע לראות בו משהו שאינו שלך , ואם יחזור אליך זה סוג של בונוס
(קצת דומה לתחושה בסימולטור)
דבר נוסף שרבים עושים, זה מחזיקים מסוק נוסף, זול יותר, פשוט יותר, שהוא משמש להם סוג של "שק חבטות" שעליו הם מנסים דברים שמפחדים לעשות במסוק היקר.
והדבר הנוסף, לא הביצועים חשובים, אלא ההנאה. אינך בתחרות מול אף אחד, וגם אם אתה נהנה מריחוף בגובה 2 ס"מ , וזה מה שעושה לך את הכייף של היום, תתחבר לעונג שבזה ולא לתחושת החמצה כלשהי או תחושת כישלון. כי הכישלון היחיד זה לוותר על העונג .
בכוונה אני לא מדבר על סימולטור וכו', התחושה האישית שלך היא החשובה ביותר, ולא מצבך הטכני ביחס לאחרים
בהצלחה רבה והמשך עונג מההטסה
+1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
מוטי - 100-200$ לריסוק אני מוכן לקחת בעיניים עצומות...הלוואי שזה היה ככה..:rolleyes:
(נכון עדי?)
נכון מאוד הריסוק האחרון שלי היה 2500 ש"ח וזה עם TREX 700 ניטרו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nlior
+1
++1
רגע אחד, אני רוצה להבין..
בכל פעם לפני שאני מעלה את ה TDR לאויר אני צריך להגיד לו שלום ואם הצלחתי להנחית אותו על הסקידים בחתיכה אחת אני צריך להגיד תודה על הבונוס???