שאלה לגבי ריחוף בנקודה עם סיבובי זנב.
בסרטון הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=9H9zSMi28mg
של מר DAHL החל מ 1:19 למשך מספר שניות נראה ריחוף יציב תוך כדי סיבובי זנב.
יש פה מישהו שיכול לעשות כזה דבר ולהסביר איך אפשר להספיק להגיב בסטיק ימין ובכיוון הנכון בכל רגע?
יש איזה טריק או שזה אכן מאד קשה?
כמובן הכוונה היא לסיבובי זנב מהירים והמסוק בנקודה אחת לא זז מילימטר לאורך זמן.
תגובה: שאלה לגבי ריחוף בנקודה עם סיבובי זנב.
מדובר על תרגול רב של דיוק, תוך שליטה מלאה במסוק ולא השתוללויות שאנו רגילים לראות ברוב הטיסות של 3D.
ישנם תרגילים מאוד קשים מבחינת שמירת הדיוק או הכיוון כמו למשל טיסה איטית אחורה שהמסוק נמצא שהזנב מצד שמאל שלך והראש מצד ימין (או הפוך) ועמידה במקום במהלך של ארבע רבעים.
להלן דוגמה:
http://www.youtube.com/watch?v=blXQUdV3Lzo
זה לא מאוד קשה אבל מצריך הרבה אימון.
ישנם כמובן כמה טריקים שמקלים על הענין כמו נקודות תיקון ספציפיות או מערכת פלייברלס שמאוד עוזרת.
בנוסף לכך, כשהמסוק הפוך בזוית מתאימה, התיקונים יחסית קטנים ועדינים.
לא חוכמה להפוך את המסוק ופשוט לדחוף סטיק עד הסוף - צריך לדעת גם לשלוט בזה כשהמסוק מאבד כיוון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
זה נקרא פירואט יואב.
וכן, זה קשה ללמוד לשלוט בפירואט בהתחלה. מתחילים ממש לאט ובהדרגה מגבירים את הקצב. כמובן מומלץ לתרגל קודם בסימולטור. אני אישית לא עושה לאורך זמן פירואטים מהירים כאלו אך בערך בחצי מהמהירות הזו (אפילו קצת יותר מהר) אני מסתדר לא רע. כמובן עם הראש למעלה, על פירואט הפוך אני עדיין מתאמן בסימולטור.
פרימן, אם לא עושים לאורך זמן אז אתה לא ממש יודע אם אתה שולט או לא. כמה שניות ולעצור זה לא מעניין כי אינך יודע אם המסוק יתחיל לברוח לך.
מה שאני מתכוון אליו זה סיבובי זנב במשך זמן רב בהם המסוק עומד במקום.
תנסה חצי דקה למשל סיבובי זנב ברצף תוך שמירת המסוק במקום. אתה יודע מה, עזוב במקום. רק שישאר 2-3 מטר מאיפה שהמראת.
לרחף במקום בכל אוריינטציה זה גם אני יודע וגם לעבור מאחת לשניה. הבעיה מתחילה בסיבוב רציף.
לא מעט מטיסים בארץ יכולים ועושים זאת ואפילו תרגילים קשים יותר שמבוססים על פירואט (פירואטים הפוכים, הקפה בפירואטים, לופ בפירואטים, פירופליפים, רקדנית ספרדיה . . . . ) ברמת דיוק מדהימה.
תתאמן הרבה, תרסק (בשאיפה לא הרבה) ובסוף גם אתה תדע.
למעשה - מדובר בדבר בסיסי ביותר רק שהיום אנשים מדלגים על הרבה דברים בסיסיים וקופצים קדימה בלי בסיס טוב, ואז נתקעים ולא מצליחים להתקדם בגלל שהבסיס לא קיים.
תתאמן בסימולטור על פירואטים איטיים וכשתשלוט בהם תגביר קצת את הקצב . . . בסוף גם תדע לעשות פירואטים הפוכים . .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר לזרוב
לא מעט מטיסים בארץ יכולים ועושים זאת ואפילו תרגילים קשים יותר שמבוססים על פירואט (פירואטים הפוכים, הקפה בפירואטים, לופ בפירואטים, פירופליפים, רקדנית ספרדיה . . . . ) ברמת דיוק מדהימה.
תתאמן הרבה, תרסק (בשאיפה לא הרבה) ובסוף גם אתה תדע.
למעשה - מדובר בדבר בסיסי ביותר רק שהיום אנשים מדלגים על הרבה דברים בסיסיים וקופצים קדימה בלי בסיס טוב, ואז נתקעים ולא מצליחים להתקדם בגלל שהבסיס לא קיים.
תתאמן בסימולטור על פירואטים איטיים וכשתשלוט בהם תגביר קצת את הקצב . . . בסוף גם תדע לעשות פירואטים הפוכים . .
אתה מתכוון ל pyro wobble ?
פירואט הוא בין התרגילים הבסיסיים החשובים ביותר אם לא החשוב שבהם להטסת 3D איכותית, השליטה בפירואט מלווה באימון רב אך בעיקר לאחר שליטה בריחוף (מבלי לזוז מהנקודה, אם אינך מצליח לרחף מבלי לזוז אין מה לחשוב על פירואט) ושליטה בכל האוריאנטציות במעגלים, כולל פאנלים, ובשמיניות (בפיץ' חיובי "נוז אין וטייל אין" וכנ"ל בפיץ' שלילי).
לאחר מכן אתה מבין את העיקרון שבפירואט רגיל, פירואט במעגל, בפיץ' חיובי ובשלילי, ולבסוף גולת הכותרת, "פירופליפ".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grim1978
פירואט הוא בין התרגילים הבסיסיים החשובים ביותר אם לא החשוב שבהם להטסת 3D איכותית, השליטה בפירואט מלווה באימון רב אך בעיקר לאחר שליטה בריחוף (מבלי לזוז מהנקודה, אם אינך מצליח לרחף מבלי לזוז אין מה לחשוב על פירואט) ושליטה בכל האוריאנטציות במעגלים, כולל פאנלים, ובשמיניות (בפיץ' חיובי "נוז אין וטייל אין" וכנ"ל בפיץ' שלילי).
לאחר מכן אתה מבין את העיקרון שבפירואט רגיל, פירואט במעגל, בפיץ' חיובי ובשלילי, ולבסוף גולת הכותרת, "פירופליפ".
אל תשכח את הפיירו טיקטוק והפירו לופ. אני 3D MASTER בפירואטים בסימולטור כולל כל התרגילים ששחר ציין אבל שזה מגיע למציאות זה פשוט לא עובד :mad:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
naor14
אל תשכח את הפיירו טיקטוק והפירו לופ. אני 3D MASTER בפירואטים בסימולטור כולל כל התרגילים ששחר ציין אבל שזה מגיע למציאות זה פשוט לא עובד :mad:
זה כן עובד!
הסיבה שקשה לתרגם את זה למציאות, היא שאתה מטיס פחות עם השלט שלך והמסוק שלך מאשר אתה מטיס עם השלט והמסוק בסימולטור, התגובות פשוט שונות בין השלטים ובין המסוקים.
הידע קיים רק צריך להתרגל לתגובות של המסוק והשלט האמיתיים שלך!!!
תודה על הרעיון שנתת לי, אני אנסה אותו. דרך אגב אפשר לינק למוצר שבאפשרות לחבר את השלט שלי למחשב בבקשה ?
מומלץ שלא להתאמן בסימולטור עם השלט שלך, זה שוחק אותו מאוד וחבל.
הדרך הנכונה היא פשוט להתאמן יותר במציאות, אך הבעיה היא, למי לעזזל יש זמן לזה! :(
בכל מקרה זה קישור לכבל סימולטור של RealFlight מהסיני.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=14309
אם אתה בכל זאת מעוניין בו תוודא שהוא מתאים.