תגובה: בעיה בטעינת סוללות LIPo
יש פה משהו מוזר, אבל בכל מקרה ספק הכח כנראה לא מספיק חזק.
כשאתה במהלך הטעינה, כמה אמפר המטען מצליח להוציא? אם זה נמוך מ 2 אז באמת שעתיים (120 דקות) לא יספיקו לטעינה מלאה.
אתה יכול לשנות את ההגדרה שהכיבוי האוטומטי יהייה לאחר יותר מ 120 דקות, עד שתשיג ספק כח אחר.
אם חזרת על התהליך כמה פעמים יכול להיות שהבעיה היא משהו אחר בנוסף. מה המתח שיש על כל תא לאחר הטעינה?
משה.
בטל את הטיימר של 120 דקות ישנה אפשרות לא לתחום אותו בזמן כלל וכלל.(כמובן שמתח התאים תקין וכו' וכו' וכו').
הספק שלך חלש מאוד, תבטל את הטיימר מההגדרות בכלל, ותגביל את הטעינה ל-60 וואט ...
בהצלחה, דוד
תודה לעונים מישהוא יכול להמליץ לי על ספק מתאים (לקנייה בארץ עדיף) או מה הפרמטרים של הספק שאני צריך כדי שאוכל לרכוש אחד
משהו לא ברור לי בנושא הטעינה. אני משתמש במטען חכם. טוען סוללות ליטיום משני הסוגים וגם ניקל-מטאל, לפי המקרה, בקצב של 1C ואינני מגדיר הגבלת זמן טעינה. ככל שהמתח עולה ומתקרב למכסימום, זרם הטעינה יורד, עד להשלמת הטעינה. בהשלמת הטעינה המטען מצפצף ומודיע על סיום המטלה.
להבנתי, אם אני מגביל את משך הטעינה לפי קבוע זמן, ולמטען נדרש זמן נוסף להשלמת הטעינה, אין פלא שהסוללה איננה נטענת במלואה.
האם החמצתי משהו בענין זה שאחרים יודעים ואני לא ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flatspin
משהו לא ברור לי בנושא הטעינה. אני משתמש במטען חכם. טוען סוללות ליטיום משני הסוגים וגם ניקל-מטאל, לפי המקרה, בקצב של 1C ואינני מגדיר הגבלת זמן טעינה. ככל שהמתח עולה ומתקרב למכסימום, זרם הטעינה יורד, עד להשלמת הטעינה. בהשלמת הטעינה המטען מצפצף ומודיע על סיום המטלה.
להבנתי, אם אני מגביל את משך הטעינה לפי קבוע זמן, ולמטען נדרש זמן נוסף להשלמת הטעינה, אין פלא שהסוללה איננה נטענת במלואה.
האם החמצתי משהו בענין זה שאחרים יודעים ואני לא ?
גדעון,
ההגבלה לשעתיים היא מסיבה בטיחותית בלבד.
הרי לרוב, משך זמן טעינת סוללת ליפו הוא לא יותר משעתיים, ולכן במידה ויש תקלה כלשהיא,
עדיף שהמטען יעצור את הטעינה לאחר שעתיים, מאשר שיטען בלי הפסקה ושתפרוץ שריפה חס וחלילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
גדעון,
ההגבלה לשעתיים היא מסיבה בטיחותית בלבד.
הרי לרוב, משך זמן טעינת סוללת ליפו הוא לא יותר משעתיים, ולכן במידה ויש תקלה כלשהיא,
עדיף שהמטען יעצור את הטעינה לאחר שעתיים, מאשר שיטען בלי הפסקה ושתפרוץ שריפה חס וחלילה.
לדעתי זו שגיאה, אפילו די גסה, להסתמך על הקצבת זמן, במקום להיות בסביבת הסוללה בזמן הטעינה.
לעולם אינני מניח לסוללה, מכל סוג שהוא, להיטען שלא בנוכחותי. יתר על כן, מעת לעת אני נוגע בסוללה ובמטען לוודא שלא יתחממו, מעבר לסביר, במהלך הטעינה.
הרי ידוע לכל מה יכולה טעינה לא מבוקרת, או סוללה פגומה, לעשות לסביבה. באותה מידה יכולה היתה הסוללה להתלקח בדקה ה-115 ?! ואז מה הועילו חכמים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
giladwind
תודה לעונים מישהוא יכול להמליץ לי על ספק מתאים (לקנייה בארץ עדיף) או מה הפרמטרים של הספק שאני צריך כדי שאוכל לרכוש אחד
אני משתשמש בספקה הזה עם מטען icharger 106b.
ניתן לכוון אותו ל-13V לטובת העוצמה המרבית של המטען.
ליתן למצוא ספק זה גם בארץ ( ספק כח מודולארי ) - מחיר מופקע אמרנו?
דבר איתי אם לא הבנתה
שי
050-6233653
ידידי הבעיה שלך לא בספק ... חבל שתרוץ ותרכוש ספק חדש.
הבעיה שאתה מתאר היא בעיה ידוע בלא מעט מטענים וקשורה להגדרות הטולרנס של מודול הבאלנסר ואני אסביר .
כאשר מטעינים במוד balance הבאלנסר במטען מתאם את המתח בין התאים כך שההבדל בין כל תא לא יעלה על X מילי אמפר, כאשר ה-X הוא ההגדרה בתוך המטען, במטענים זולים לרוב אין אפשרות לשנות את ההגדרה הזאת.
מה שיוצא הוא שכשלפעמים ערך ה-X הוא מאוד קטן (לפעמים קטן מהרזולוציה של מד הזרם שיש במטען), אז התאים כל הזמן מזגזגים בין ערך הסוללה + X לבין ערך הסוללה -X .
מבחינת המטען הוא עדיין מאזן בין התאים אך בפועל הוא יכול לעשות את האיזון הזה לעד .... ולעולם לא יגיע לשם.
טעינה מלאה ב-1c , כלומר ב-4A , כאשר כל תא הוא 3.8 לוקחת כ-70 דקות
הפתרון הוא שכאשר אתה רואה שהמטען ממשיך לאזן את התאים מעבר לזמן סביר (80 דקות) תעביר את המטען למוד charge או למוד fast charge ואחרי 3 דקות המטען יצפצף שהוא סיים
לעולם אבל לעולם אל תבטל את הגבלת הזמן
תמיד אבל תמיד תטעין בתוך כלי חסין אש או בשקית ליפו
ולעולם אבל לעולם אל תשאיר סוללות נטענות לבד ללא השגחה
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flatspin
לדעתי זו שגיאה, אפילו די גסה, להסתמך על הקצבת זמן, במקום להיות בסביבת הסוללה בזמן הטעינה.
לעולם אינני מניח לסוללה, מכל סוג שהוא, להיטען שלא בנוכחותי. יתר על כן, מעת לעת אני נוגע בסוללה ובמטען לוודא שלא יתחממו, מעבר לסביר, במהלך הטעינה.
הרי ידוע לכל מה יכולה טעינה לא מבוקרת, או סוללה פגומה, לעשות לסביבה. באותה מידה יכולה היתה הסוללה להתלקח בדקה ה-115 ?! ואז מה הועילו חכמים ?
מסכים לחלוטין.
אבל למרות זאת, יש רבים אחרים שלא מודעים כמונו לסכנות ולא דואגים להיות בסביבה בזמן הטעינה.
אני לא אומר שצריך להסתמך על מנגנון הקצבת הזמן, אבל אני בטוח שהוא מגדיל את מרווח הבטיחות ואמור למנוע מקרי שריפה,
ולכן חשוב שהוא יופעל תמיד לכל מקרה שלא יהיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
מסכים לחלוטין.
אבל למרות זאת, יש רבים אחרים שלא מודעים כמונו לסכנות ולא דואגים להיות בסביבה בזמן הטעינה.
אני לא אומר שצריך להסתמך על מנגנון הקצבת הזמן, אבל אני בטוח שהוא מגדיל את מרווח הבטיחות ואמור למנוע מקרי שריפה,
ולכן חשוב שהוא יופעל תמיד לכל מקרה שלא יהיה.
לאור הנסיון שצברתי במשך זמן רב עם סוללות שונות ממשפחת ליטיום, ברור לי שסוללה מתפוצצת/נשרפת כתוצאה משתי סיבות אפשריות: טעינה בהגדרה לא נכונה, או סוללה פגומה.
לדעתי, אם אחת משתי הסיבות הללו קיימת, האש תפרוץ הרבה לפני שעתיים, במיוחד בסוללות בקיבוליות גדולה, שם זרמי הטעינה גדולים. כפי שציינתי כבר קודם, אינני מש מסביבת הסוללה כל עוד היא בטעינה. זאת ועוד, אני בודק מעת לעת אם לא מתרחשת עליה לא סבירה של הטמפרטורה.