בשעה טובה הבק של קסטל הגיע אליי, צריך עזרה טכנית קטנה
אהלן חברים,
אז סוף סוף הבק שהזמנתי הגיע, מדובר בקסטל פרו, הרכבתי אותו מקודם ועשיתי טסט קטן באורך של חמש דקות שבו בעצם שיחקתי כמה שיותר מהר עם הסרבואים על מנת להפיל את המקלט(מה שבעצם היה קורה עם כל שאר הבקים כולל המובנה של הפלאש אחרי כ-5 שניות של משחק מהיר בסטיק).
ולאורך כל הטסט לא היה אפילו גליץ' אחד,המערכת החזיקה יפה מאוד תחת עומס גבוהה(אפילו ב-3d החזק ביותר לא מתנהגים ככה עם הסטיק) והבק התחמם אבל לא מאוד(וזה עוד בלי זרימת אוויר עליו).
ככה שקודם כל הדבר הזה פשוט מצויין וכרגע שווה כל שקל ששמתי עליו(160 בסה"כ) נקווה כמובן שיוכיח עצמו לאורך זמן.
בכל מקרה אני כרגע רוצה לחבר אותו באופן קבוע למערכת ולמסוק ונתקלתי בדילמה קטנה, לבק הזה יש שני חוטי outpot שכנראה באים כגיבוי אחד על השני, בעקרון הם אמורים להתחבר לשני ערוצים שונים במקלט- הבעיה היא שאצלי יש רק ערוץ אחד פנוי(מקלט 6 ערוצים של ספקטרום) וזה נראה לי לא אחראי וגם בזבוז להשאיר חוט אחד סתם מלופף סביב עצמו אז חשבתי לעצמי שאולי אפשר לקחת את החוט הנותר ולחבר אותו לפורט של ה-throtle שכן גם ככה מנתקים את החוט האדום על מנת לבטל את הבק המובנה של הבקר אז בעצם מה שאני צריך לעשות זה לנתק גם את החוט השחור של הבק ולהשאר רק עם חוט הסיגנל.
בשורה התחתונה השאלה היא פשוטה האם אני יכול לנתק מהבק המובנה של הבקר גם את החוט האדום וגם את החוט השחור ולהשאר רק עם החוט הלבן של הסיגנל?או שמא חייב להשאיר את החוט השחור של הבק לצורכי הארכה או משהו בסגנון?
תודה רבה לכל העוזרים,
יהודה.
1 קבצים מצורפים
תגובה: בשעה טובה הבק של קסטל הגיע אליי, צריך עזרה טכנית קטנה
בשביל להסביר את עצמי קצת יותר טוב ולחסוך לכם כאב ראש אני מצרף תרשים שמסביר מה אני רוצה לעשות:
קובץ מצורף 75277
חבל להתעסק בקומבינות כאלו
פשוט תפוס אותו עם אזיקון מגולגל , אל תחפש הרפתקאות מיותרות
אתה צריך לנתק רק את החוט האדום ,השחור הוא מינוס משותף ,ולכן אסור לנתק,וזה לא קומבינה אלא לחתחילה וכן לעניין חיבורו בבקר קסטל אם הבק שלו מובנה ,אבל לבקר קסטל שאין לו בק מובנה אסור לנתק את החוט האדום,הוראות יצרן,ולעניין החוט האדום השני שבא מהבק אתה יכול להוסיפו לכול ערוץ אפילו בשימוש ע"י כבל Y הרי הפלוס משותף בכל הערוצים
בהצלחה
לא צריך קומבינות..
פשוט תשתמש במפצל שלוקח את השניים והופך אותם לאחד..
תסתכל בסרטונים של ה550 בסרטון של האלקטרוניקה ככה עשיתי גם
מפצל כזה למשל:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LX0954&P=0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סאונד בראש
חבל להתעסק בקומבינות כאלו
פשוט תפוס אותו עם אזיקון מגולגל , אל תחפש הרפתקאות מיותרות
+1
אם אני יקח חוט אחד וישים אותו בצד זה לא בעצם יוריד מכמות הזרם שהבק יכול לתת דרך רק חוט אחד?ושוב נכון שבזה אני יכול לגמור עניין גם אם זה מוריד מכמות הזרם שהבק מספק עדיין ניסיתי רק עם חוט אחד במשך 5 דקות שלמות והוא עבד פיקס אבל העניין הוא שיש פה מערכת גיבוי וחבל לי לבזבז אותה ככה אז השאלה היא האם באמת אי אפשר לנתק את המינוס מהבק המובנה של הבקר?הרי גם ככה אני לא משתמש בו.....מישהו יודע מה זה יגרום אם אני ינתק גם את המינוס וישאר רק עם החוט סיגנל?
בכל מקרה האפשרויות הן:
1.לגלגל ולהשאיר אחד מהחוטים בצד(לא כל כך אוהב את הרעיון)
2.לחבר אותם עם רתמת Y ובעצם לאחד אותם לחוט אחד(באיזשהו מקום מאבד את עניין הגיבוי לפחות חלקו)
3.לחבר כמו שציירתי באיור
4.להחליף מקלט ל-ar7000(ערוץ פנוי) שיש ברשותי אבל לחזור לטכנולוגיה של dsm2 ולאבד את היתרון של ה-dsmx שיש לי כרגע עם המקלט על המסוק
מה אומרים מה כדאי לי לעשות?
לדעתי כל אחת מהאפשרויות פרט לאופציה 3 תהיה טובה..
לגבי אפשרות 2 הסיבה שבגללה זה מגיע עם 2 חיבורים זה לא בשביל גיבוי אלא לצורך העברת זרמים גבוהים מאד שפין אחד מתקשה לעמוד בהם,
במקרה שלך קשה לי להאמין שתגיע לזרמים שמחייבים שימוש בשני המחברים ואין כל מניעה לאחד אותם כפי שציינתי.
אני אישית עשיתי ככה וזה עובד מצויין על ה 550 שלי
Re: בשעה טובה הבק של קסטל הגיע אליי, צריך עזרה טכנית קטנה
אתה מטיס פלייברלס? בד"כ שם יש מקום לחיבור בק. אצלי כבל אחד מחובר למקלט והשני לביסטיקס.
משה.
לא אני מטיס פלייבר משה.....מוטי אתה בטוח ששני החוטים הם בעצם כדי להגביר הספק?כי חבר שמבין בתחום אמר לי שמבחינת זרם והספק אין הבדל אם אני מחבר חוט אחד או את שניהם ביחד, אתה בטוח במה שאתה אומר?
אז ההתלבטות כרגע היא בין להשאר רק עם חוט אחד מחובר לבין לחבר את שניהם למפצל Y יש לדעתך יתרון בולט לאחת מהאפשרויות על פני השניה?
תראה, הבק הזה אמור לדעת לספק עד 20A,
בדר"כ הפינים שבמקלט שאליהם מתחברים הסרוואים לא יכולים לעמוד בזרם מתמשך של יותר מ 5A כל אחד, לפיכך, אם אתה יודע שהמערכת שלך הולכת לצרוך מה BEC זרמים גבוהים אזי פין אחד יתקשה לעמוד בזרם כזה (אתה מבין שמהפין הזה בעצם יוצא כל הזרם ומתפצל לכל הסרוואים) ובגלל זה הם ממליצים לחבר את שניהם ככה הזרם יתחלק על שני פינים בכניסה למקלט..
שים לב מה כתוב במפרט המצורף ל BEC:
CC BEBEC Pro has two output leads. Plug both into different ports on your receiver or into two Y harnesses to carry the most current. Servo connectors are not intended to carry more than 5 amps continuously. If your application draws more than 10 amps continuously, please replace these connectors with a connector rated for your amperage.
מבחינת זרם והספק ברור שאין הבדל, הזרם תמיד יהיה אותו זרם בין אם אתה מחבר אחד או את שניהם, רק במקרה של שניים זה קצת בטיחותי יותר במקרה של זרמים גבוהים (שאני לא מאמין שזה המצב אצלך)
בגלל זה, אין הבדל אם תחבר אחד בלבד או את שניהם דרך מפצל..
אישית, בגלל שלא רציתי סתם שאחד יהיה מנותק חיברתי דרך מפצל רק מטעמי נוחות, יכולתי כמובן להשאיר אחד מנותק..
המצלתי לך זה או לחבר את שניהם דרך מפצל, או לחבר אחד בלבד..
יהודה, תקשיב למוטי!
בחיים, אבל בחיים אל תנתק את האדמה מהבקר
תחבר קונקטור אחד ויספיק לך.
תודה על התגובות חברים!
טוב אז האדמה של הבקר תישאר מחוברת וחשבתי על דרך(לא לא קומבינה :p) שגם תשאיר אותי עם שני החוטים מחוברים לשני פורטים שונים(כלומר עניין הגיבוי נשאר) וגם תשאיר את האדמה של הבקר מחוברת.
אז ככה מה שאני עושה זה מחבר חוט אחד מהבק ישירות למקלט דרך פורט ה-batt/bind ואת הפלאג שיוצא מהבקר(בלי החוט האדום) אני מחבר במקביל לחוט השני של הבק באמצעות מפצל Y כי הרי האדמה של שניהם היא משותפת, זה פתרון טוב לא?ככה אני נשאר עם גיבוי של שני החוטים ועדיין האדמה של הבקר מחוברת.
גאוני!:cool:
מה שלא תעשה, אל תעשה נזק בלתי הפיך.
אם אתה מחליט לנתק משהו מקונקטור, תחלץ אותו בעדינות, תקפל אותו ותסגור אותו עם שרינק.