תגובה: תחרות של רחפות מירוץ
נו .. שלום לך !
הסרטון הזה הוא המוטבציה שלי לזה
http://www.efly.co.il/forums/showthr...EE%F7%E0%F4%E4
אפשר קצת נתונים ?
מידות / חומרים / מנועים / עניינים ? ...
תודה.
איזה יופי. נראה שכדאי להוסיף חיזוקים כי הרעידות וההתקלויות יחלישו את הקאפה.
מהו משטח ההחלקה ? אנחנו משתמשים בפורמייקה שלעיתים חלקה מידי או בפוליגל שמוכיח עמידות גבוהה בחיכוך ולא נהרס מהר מידי.
אתה מוזמן להתחרות אבל בלי רחמים :)
המשטח התחתון הוא פשוט קאפה .. אני אדביק שם פוליגל !
נראה יותר מוצלח.
תודה ...
באיזה מנוע / פרופ / סוללה / בקר אתם משתמשים ?
כמה שוקל שלכם ?
או.. כיף לראות יצירתיות וכושר המצאה, גם אני אהבתי:o
אהבתי גם !
רעיון מקסים, וגם הרעיון להתחרות במגרש כדורסל - אליפות :)
נראה לכם שאפשר להשתמש בשקיות אוויר שהסיני ממלא איתם את החבילות בתור המשטח של הרחפת??
שקיות ניילון יהרסו מהר מאד.
פורמייקה מחזיקה זמן רב אבל היא חלקה מידי . עם מנוע חזק עדיף פוליגל . שימו לב שהפסים פונים קדימה ולא לצדדים.
שימו לב ,הרחפת נשלטת רק כשהמנוע עובד. במהירות גבוהה ניתן לסבסב את הרחפת אבל כיוון התנועה ישאר ללא שינוי. לכן מסתובבים ובולמים רק עם מנוע (מבלבל בהתחלה).
כשהמנוע עובד, בשל מיקומו, הוא דוחף ומרים את הרחפת על האף שלה (קצות האצבעות) לכן משטחי ההחלקה ממוקמים בחלק הקידמי. הזנב תלוי באוויר. כדאי לחבר משטח החלקה לזנב אבל הוא יגע בקרקע רק כשהמנוע כבוי.
צורת כנף למצופים יכולה להקטין את החיכוך ובטח להראות יפה יותר אבל עלולה לפגוע ביציבות הרחפת ( הרי אנחנו לא רוצים שהיא תתהפך) - בכל מקרה זה לא ישפיע יותר מידי.
בחלק מהרחפות, חיברנו ספויילרים מאחורה בזווית עילוי (הגה ב UP). במטרה להצמיד את הזנב לרצפה. זה מבטל חלקית את התרוממות הרחפת על האף. באמצעותם הצלחנו לבצע קפיצה גבוהה בנסיעה מהירה על במפרים וכיבוי המנוע בפיסגה.