תגובה להודעה: בין המייצרים
אתה צריך לפנות למשרד התקשורת , אגף ספקטרום.
בקצרה על תפקיד האגף :
האגף לניהול ספקטרום ורישוי תדרים במשרד התקשורת, הינו אחד התפקידים המרכזיים במשרד. מנהל האגף עוסק בניהול ספקטרום התדרים האלקטרו-מגנטי בארץ, ובתוך כך ברישוי תדרים למפעילי תקשורת, מערכות ותחנות שידור. כמו כן, מופקד מנהל האגף על פיקוח ואכיפת החוקים, התקנות והנהלים של שידורי האלחוט.
לפי דעתי הם יכולים לספק לך מפת ספקטרום עדכנית (מי שייך למה).
עופר
1 קבצים מצורפים
בעקבות הכוונתו של עופר מצאתי משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mdreamer
בעקבות הכוונתו של עופר מצאתי משהו.
מעיין, התדרים שמצאת הם לשימוש חובבי רדיו, יש תדרים נוספים לשימושים צבאיים ואזרחיים, אני חושב שלא יפרטו לך (מסיבות מובנות) את השימוש בהם. בכל מקרה 900 מה"ץ בשימוש החברות סלולריות. והתדרים הפתוחים לשימוש כללי הם 27 מה"ץ 72 מה"ץ ו 2.4 גה"ץ עם מגבלות הספק שידור.
איזה בדיוק חלק של ה 900 בשימוש ע"י הסלולר? (ואני לתומי חשבתי ש900 זה של המשטרה)
אני לא יודע איזה חלק, אבל שכן שלי הביא טלפון ביתי אלחוטי בתחום התדר הנ"ל וקיבל מכתב בטון לא יפה (אני חושב מאורנג) על ההפרעה שהוא מייצר....
הסלולר האנלוגי היה בחלקו ב-900.
לא מזמן בדקתי את הנושא מול משרדש התקשורת והבנתי מהם שמותר לשדר שידור חוקי בארץ רק עד עוצמה של 10mw אחרת זה כבר סיפור של היתרים ורשיונות
בקיצור חבל על הזמן
גם עם רשיון של חובבי רדיו, בתדרים הגבוהים העוצמה המותרת היא נמוכה מאד.
הנושא של שידורים "פתוחים" אזרחיים כבר עלה פעם עם כניסת השלטים בתחום 27 מגה שהיה סגור בארץ ונפתח בעקבות העולם, כך גם קרה ב72 ועכשיו ב 2.4 גיגה. הרגולטור תמיד מאחר אחרי המציאות... אם תרצה משהו חוקי תצטרך להוציא רשיון חובב רדיו ולעבוד ב uhf או vhf עם הגבלות (משהו שלא לא נראה לי מעשי) או לחילופין להוציא רשיון תחנה שזה בכלל מופרך.
צריך להצמד למה שקורה בעולם כי זה יגיע גם לכאן - מה שנראה שתחום 2.4 או 5.8 עם הספקים גדולים יותר מ100 מילי.